Gevlochten leren schoenen vakmanschap van Melvin & Hamilton

Gevlochten leer, een delicate kunst

Leer vlechten is een echte knowhow die maar weinig ambachtslieden beheersen. Bij Melvin & Hamilton is gevlochten leer een van onze favoriete materialen en een atelier is volledig gewijd aan deze bijzondere en veeleisende kunst.

Hoogwaardige lederen vlechtwerk Melvin & Hamilton

Gevlochten, geweven, gesublimeerd leer

Het vlechten van leer vereist behendigheid en concentratie van getalenteerde vakmensen en uitzonderlijke ambachtslieden. 

Maar naast de techniek alleen, benadrukt het ook de essentiële waarden die essentieel zijn voor de creatie bij Melvin & Hamilton: 

Voor het vlechten van een leer is de keuze van een hoogwaardige grondstof van fundamenteel belang, omdat het fijn gesneden, gevlochten en gedraaid wordt. Het leer moet soepel en goed behandeld worden, met name dankzij een looiproces dat de huid respecteert. De kracht van een geweven lederen schoen is voorbeeldig: vertrouw niet op zijn lichtheid, het is een duurzaam materiaal, en een schoen die je vele jaren zal volgen!

Gevlochten leer is een zeer oude knowhow en het behoud van deze productietraditie is essentieel. Na een gouden eeuw in Europa, met name in Frankrijk, is het nu in India, een land dat een meester is geworden in het vervaardigen en bewerken van leer, dat we de meest getalenteerde en creatieve ambachtslieden van onze generatie vinden. De Melvin & Hamilton-werkplaats ter plaatse, die aan hen gewijd is, is al vele jaren bezig met het opleiden en ontwikkelen van een team van hooggekwalificeerde mensen.

Deze lange ervaring in de productie van gevlochten leer stelt de ontwerpers van Melvin & Hamilton ook in staat om deze kunst te blijven innoveren en moderniseren, zowel technisch als esthetisch: een spannend avontuur, van collectie tot collectie, dat zich weet te transformeren en inspiratie uit andere culturen weet te putten om met mode te spelen en originele producten te creëren, vol leven, licht om te dragen en zeker uniek!

Gevlochten derbies voor dames Melvin & Hamilton

Voor het half seizoen en, het hele jaar door!

Als je eenmaal de smaak van gevlochten schoen te pakken hebt, wil je ze meer dan 2 maanden per jaar dragen... en het goede nieuws is dat damesschoenen met gevlochten en geweven leren afwerking ook verkrijgbaar zijn in veterschoenen, enkellaarsjes en loafers!

Gevlochten derbies voor dames Melvin & Hamilton

Voor het half seizoen en, het hele jaar door!

Als je eenmaal de smaak van gevlochten schoen te pakken hebt, wil je ze meer dan 2 maanden per jaar dragen... en het goede nieuws is dat damesschoenen met gevlochten en geweven leren afwerking ook verkrijgbaar zijn in veterschoenen, enkellaarsjes en loafers!

Gevlochten Oxford-schoenen voor heren Melvin & Hamilton

Gevlochten leer, ook voor hem?

Gevlochten leer, in totale look of als detail, effen of meerkleurig, is ook een perfecte afwerking voor herenschoenen!

Het is een unieke en creatieve stijl in de herenmode-industrie en het zou zonde zijn om het niet over te nemen...

Onze gevlochten accessoires

Hou je van gevlochten leer? Wij ook! Ook onze kleine lederwaren zetten dit mooie gevlochten leer in de kijker met armbanden en sleutelhangers die praktisch, stijlvol zijn en die perfect afgestemd zijn op uw gevlochten schoenen.

Handgevlochten leren tassen Melvin & Hamilton

Handgevlochten tassen

Gloednieuw in onze winkel, de Kimberly tas is nog een voorbeeld van de uitzonderlijke kunst van het gevlochten leer. Ruim, robuust en elegant, deze gevlochten tasse zal snel een speciale plaats in je garderobe vinden.


Terug naar boven
  Laden..