Al meer dan 28 jaar ontwerpt Melvin & Hamilton seizoen na seizoen nieuwe collecties zonder zijn identiteit te verliezen.
Achter het merk Melvin & Hamilton zit een filosofie en een familie; het maken van originele en duurzame producten in harmonie met de tradities van nieuwe trends en moderne comfort.

Melvin & Hamilton Choukair

MET OOG VOOR DETAIL

Rajab Choukair is van Libanese afkomst en na zijn middelbare school besluit hij zijn studie voort te zetten in Europa. Per toeval kwam hij terecht in Heidelberg, een klein middeleeuws stadje in het westen van Duitsland bekend om zijn universiteit, de oudste van het land. Hij leert veel over de Duitse cultuur maar ook over de Franse, doordat zijn vrouw een echte Parisienne is die in Heidelberg studeert.
Zijn eerste baan was natuurlijk in de schoenen business als vertegenwoordiger van een gloednieuw Frans schoenenmerk op de Duitse markt.

In het kleine familie appartement verzamelde hij testers, leren samples en prototypes van nieuwe collecties, dit alles naast het speelgoed van de twee kinderen, Karim en Olivier die dit erg interessant vonden. Voor hen hebben de nieuwe collecties en wijzigingen in de verschillende sjablonen iets fascinerends.

Na Frankrijk is Rajab Choukair ook met italië gaan werken. De reputatie van de Italianen is ongeëvenaard als het gaat om leer en de kwaliteit hiervan. De bezoekjes aan de verschillende Italiaanse workshops verrijkte het werk van Rajab en heeft de ontwikkeling voor de liefde van schoenen niet alleen bij hem, maar ook bij zijn zoons versterkt.

Ondanks alle expertise en kwaliteit van de Italiaanse producten zijn deze niet vanzelfsprekend geschikt voor wat de Duitsers zoeken. De collecties moesten worden aangepast en alleen de beste schoenen werden gekozen om de aandacht van de veeleisende klanten te trekken. Rajab Choukair start een grote uitdaging, hij wil zijn eigen schoenenmerk beginnen. Zijn zoons, Karim en Olivier besluiten om hun eerste schoenen collectie aan het einde van hun studies te lanceren. Het merk Melvin & Hamilton werd opgericht in 1988 en groeit jaar na jaar door de expertise en creativiteit van het merk.

Melvin & Hamilton production

EEN GROTE STAP VOORUIT

Eind jaren ‘80 ontstaat er een trend genaamd business stijl, deze nieuwe en typische Britse tendence is vooral populair onder jongeren die beginnen op de arbeidsmarkt. De derbies en oxford schoenen kunnen worden gedragen op kantoor, in de stad, tijdens een drankje met vrienden of met een speciale gelegenheid.

Karim en Olivier begonnen in deze tijd met het creëren van hun eigen collecties. Ze hadden een duidelijke visie wat ze wilde toevoegen aan de Duitse mode. Om originele en stijlvolle modellen te ontwerpen gingen ze samenwerken met een Turks atelier. Deze samenwerking levert hun uiteindelijk een aantal mooie en originele schoenen op met prachtige zolen. En juist door deze bijzondere en prachtige zolen wordt Melvin & Hamilton bekend. Het kleine merk mengt zich snel in de omgeving van de Duitse fashion industrie.

Karim en Olivier willen nog meer investeren in de productie van hun schoenen. Alle stadia van de productie fascineert ze, en zij willen de totale controle hebben over de kwaliteit van hun producten. Ze starten een zoektocht naar een gespecialiseerde atelier in leer in Europa en over de hele wereld. Hun keuze wijst snel uit naar India omdat dit een van de weinige landen is waar je leer van hoge kwaliteit kunt krijgen zonder dat het geimporteerd is. Ook hebben ze de kennis en expertise op het gebied van schoenen ontwerpen omdat het een voormalige britse kolonie was. De Britse stijl is niet onbekend voor dit land en je vindt hier dan ook verschillende ateliers met hun eigen kennis en expertise op het gebied van schoenen produceren.

Melvin & Hamilton confection

KWALITEIT, TRADITIE EN ORIGINALITEIT

De zoektocht naar de beste kwaliteit is de kern van het werk van de ontwerpers. Leer is een grondstof dat moet worden gerespecteerd en in het bijzonder goed gekozen moet worden. Dit zijn belangrijke stappen om de hoge kwaliteit en duurzaamheid te genereren en dit is dan ook een groot aandeel in de productiekosten van Melvin & Hamilton. Karim en Olivier zullen snel de keuze maken om gebruik te maken van plantaardig gelooid leer voor de meeste modellen van de collecties, hierdoor bieden ze de klanten hoge kwaliteit leer die veilig is voor de gezondheid.

Ook zijn ze druk bezig met het verwerken van verschillende vergeten technieken zoals gevlochten leer om meer originaliteit en creativiteit te creëren in de dames en heren collecties.

Beetje bij beetje heeft Melvin & Hamilton een merk ontworpen die staat voor hoge kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid met het behoud van zijn identiteit en filosofie. Door deze kenmerken zijn ze instaat tot op de dag van vandaag de schoenen van Melvin & Hamilton te verkopen in heel Europa.

PRODUCTEN MET EEN ZIEL

Karim en Olivier perfectioneren hun collecties seizoen na seizoen en elk product heeft een Melvin & Hamilton touch. Het logo is natuurlijk een van de herkenbare elementen maar om het merk te onderscheiden is vooral veel zorg besteed aan de afwerking van schoenen. Dit kun je zien aan de gekozen kleuren, de materialen en de verschillende standaard modellen die elk seizoen weer in een nieuw jasje terug komen, pasteltinten voor de zomer en rijke kleuren voor de winter...
De schoenen zijn handgemaakt en hierdoor is elk model uniek, de kleur kan een beetje anders zijn en de glans is verschillend voor elke schoen.

Naast deze kenmerken is het merk Melvin & Hamilton groot gebracht met de filosofie van de ontwerpers: creativiteit en werk.

De creativiteit van Karim en Olivier wordt getriggerd door de verschillende inspiraties die voortvloeien uit hun gemengde afkomst en hun liefde voor reizen. De inspiratie is niet alleen geïnspireerd door de mode maar ook andere gebieden: de moderne architectuur, cultuur; passie voor de grote metropolen Parijs, New York, Milaan en Berlijn en de smaak voor mooie meubels en antiek.

Deze creativiteit is gebaseerd op strenge discipline op het werk en telkens weer innoveren. De twee broers willen collectie na collectie de schoenen innoveren, dit is de grote kracht van de ontwerpers. Niets wordt aan het toeval over gelaten en hierdoor kunnen ze de gevarieerde en unieke collecties twee keer per jaar laten zien in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Nederland en Italië.

Het karakter en de persoonlijkheid van Melvin & Hamilton zijn uniek. De ontwerpers willen niet de trends volgen maar willen trends creëren. Ze willen deze trends delen en de mensen het balans laten ontdekken tussen een redelijke prijs en hoge kwaliteit.

Melvin & Hamilton schoenen
Terug naar boven
  Laden..