Party girl of Dolce Vita look: dit zijn je favoriete schoenen deze zomer!

Muiltjes Daphne 1 en clutch Franca Choukair The Label

Het is moge duidelijk zijn dat Gorpcore en streetwear niet langer de enige modetrends zijn. Als we de catwalks mogen geloven, hebben hoge hakken dit seizoen de modewereld veroverd en zijn ze nog lang niet uit de mode. Bovenaan de trends voor zomer 2023 staan satijnen materialen en schoenen met juwelen en couturedetails. Glamour is dus de naam van het spel dit jaar! De perfecte gelegenheid om je kennis te laten maken met Choukair The Label, het modehuis dat is ontstaan uit de ontmoeting tussen de tijdloze modellen van Melvin & Hamilton en de gedurfde, vrouwelijke lijnen van Fratelli Russo. Frans vakmanschap met transalpiene invloeden en schoenen met de iconische oranje zool ontworpen door vier handen. Gedurfde kleuren, gedurfde texturen, spelen met curves.... Deze gezamenlijke collectie is een echt fashion statement en belichaamt de essentie van glamour. De collectie is een eerbetoon aan la dolce vita en nodigt je uit om op je gemak te genieten van de glamoureuze en stralende silhouetten van de Italiaanse mode.

Pumps Letizia 1 en clutch Franca Choukair The Label
Muiltjes Eugenie 1 en sandalen Iside 1 Choukair The Label

Blikvangend met een paillettenjurk of normcore chic met een groot wit linnen overhemd met riem, deze stijlen schreeuwen "zomer" en laten elke look schitteren. Glitterende details en satijn zijn de sleutelelementen van deze eerste collectie. Gedurfde, iriserende tinten geel, nachtblauw of bloedoranje - satijn staat voor zachtheid en vrouwelijkheid. De subtiel verwerkte strassteentjes zorgen voor een vleugje sprankeling. Een fris en feestelijk kleurenpalet dat je silhouet doet oplichten voor een zomeravond of een lentebruiloft. Deze Frans-Italiaanse samenwerking is een eerbetoon aan vakmanschap en uitzonderlijke knowhow. Wil je de hele zomer schitteren op je hoge hakken? Ontdek dan nu de wereld van Choukair The Label en het verhaal van de oprichters.

01 Choukair The Label, een gedeelde passie en unieke knowhow

De gebroeders Russo - Choukair The Label

Voor de Russo's kwam het ondernemers- en familieavontuur voort uit een gedeelde droom; de droom om een project te bouwen dat eeuwig zou blijven bestaan. Sinds 1962 groeit en ontwikkelt het bedrijf zich, gedragen door de passie van een hele familie. In de loop der jaren verspreidden de leden zich over verschillende fabrieken en openden winkels in heel Italië. In 2001 nam de derde generatie Russo's, de broers Gioele & Nicolo, het bedrijf over. Gesteund door het familie-erfgoed investeren zij samen met hun vader en derde broer in het bedrijf. Het was meer dan een job, het was een verhaal van overdracht en knowhow. Na de fabrieken in de regio onder de loep te hebben genomen en hun kennis bij verschillende merken te hebben gevormd, besloten Gioele en Nicolo in 2017 het gelijknamige merk Fratelli Russo op te richten. De geschiedenis van Fratelli Russo is dus al zes jaar geschreven, na veertig jaar ervaring in de productie.

Productiewerkplaats Choukair The Label
Pumps Alena 2 en clutch Franca Choukair The Label

Het verhaal van de broers Choukair, die slechts enkele kilometers verderop wonen, vertoont veel parallellen. Als kinderen bezochten ook zij samen met hun vader de Italiaanse fabrieken. Van noord tot zuid, van Milaan tot Napels, ontdekten zij de geheimen van de lederen schoenmakerij. Hun ontmoeting met de familie Russo markeert een beslissend keerpunt in de geschiedenis van hun merk Melvin & Hamilton. Met hun passie voor het vak delen ze de liefde voor schoenen. De broers Choukair vergeten deze ontmoeting niet en volgen de ontwikkeling van Fratelli Russo op de voet, klaar om samenwerkingsmogelijkheden aan te grijpen. Wanneer de hoge hakken trend in 2020 een comeback maakt, waren ze er zeker van dat de Russo's de perfecte partners zouden zijn. Zo wordt een gedeelde geschiedenis geboren uit traditie, ervaring en passie.

Pumps Sophia 1 en clutch Franca Choukair The Label

Deze samenwerking, genaamd Choukair The Label, is dus het resultaat van een langdurige vriendschap en wederzijds vertrouwen. Met deze gezamenlijke collectie willen de twee bedrijven elegante, vrouwelijke en tijdloze schoenen creëren en er tegelijkertijd een moderne touch aan geven door de gekozen materialen en versieringen. Alle modellen zijn volledig met de hand gemaakt en getuigen van een unieke knowhow met een echte liefde voor vakmanschap. Choukair The Label wil alle vrouwen de mogelijkheid bieden om hun persoonlijkheid uit te drukken via hun stijl. Het ontwerpteam heeft een zeer specifiek beeld van haar klant voor ogen: een zelfverzekerde dame die elegante schoenen wil dragen en zich daarbij comfortabel voelt.

02 Kwaliteit en duurzame productie eerst

Productiewerkplaats Choukair The Label
Productiewerkplaats Choukair The Label

Dit is het resultaat van gepassioneerd werk dat terug te vinden is in elk paar schoenen in deze collectie. Bijna twintig mensen zijn direct betrokken bij het ontwerp- en productieproces. Zij werken ijverig om een perfect product te ontwerpen. Het ontwerpproces duurt minstens twee en een halve maand en het duurt één tot anderhalve dag om alle stappen te doorlopen om één paar schoenen te maken. Choukair The Label let altijd op de herkomst van de gebruikte materialen en zet zich in voor een duurzame en ethische productie. Het merk koopt bij partners met vergelijkbare milieuwaarden en selecteert alleen leer en kleurstoffen van gecertificeerde leveranciers.

#youaremnh