Duurzaamheid als voorwaarde

Melvin & Hamilton's waarden duurzaamheid

Al ruim 30 jaar bedenkt, ontwerpt, produceert en creëert Melvin & Hamilton unieke creaties in het schoenenmode-industrie.

Sinds het begin van het merk staat het maken van een kwaliteitsproduct met een lange levensduur centraal in ons dagelijks leven.

01 Van nature duurzaam

Duurzame productie schoenen lederwaren

In het hart van onze creatie, en lang voordat we er woorden of een concept in stoppen, is er een fundamentele waarde: die van een duurzame productiemethode, met respect voor het milieu en voor de mens.

Karim & Olivier Choukair, de directeuren van het merk, zijn er altijd van overtuigd geweest dat de uitzonderlijke kwaliteit van een eindproduct alleen kan worden gegarandeerd door handwerk en productiemethoden die zo dicht mogelijk bij de natuur staan.

Bij Melvin & Hamilton controleren we de hele productieketen en elke fase van het productieproces neemt de tijd die nodig is om een perfecte kwaliteit te bereiken.

"Als kind had ik het geluk om mijn vader te vergezellen naar vele Italiaanse kledingfabrieken en deze bezoeken hebben een blijvende invloed gehad op mijn eigen conceptie van een mooi gemaakt product." - Karim Choukair

02 Van het leer tot het eindproduct

Het begint allemaal met de keuze van een kwaliteitsleder dat we altijd uit de productieregio importeren.

Dit leer wordt door ons verwerkt volgens zeer strenge richtlijnen en is Gold Rated gecertificeerd.

Het merendeel van onze leersoorten is plantaardig gelooid; dit zeer oude proces, dat dateert uit de oudheid, duurt tot wel 24 dagen.

Onze kleurenkaart met meer dan 78, door ons merk gemaakte, kleuren is op waterbasis.

Onze zolen zijn zowel genaaid als gelijmd voor extra stevigheid, met latex lijm - een organisch product.

Na meer dan 250 productiestappen is een Melvin & Hamilton derbie met een leren zool voor meer dan 98% biologisch afbreekbaar.

Zo biedt het merk zijn klanten een product dat niet alleen duurzaam is, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit, bekend om zijn identiteit, ademend vermogen en lange levensduur

Respect voor het milieu duurzame lederwaren schoenen

03 Een echte bedrijfscultuur

Ons streven is niet beperkt tot het ontwerp van onze producten, maar wordt ook bepaald door de waarden die binnen onze werkplaatsen worden gedeeld.

Onze teams bestaan uit getalenteerde vakmensen, aangeworven voor hun knowhow, aan wie wij werkomstandigheden bieden die ver boven het gemiddelde liggen. We geven hen ook training gedurende hun hele carrière, zodat ze vaardigheden kunnen opdoen, bijvoorbeeld door het aanleren van nieuwe technieken.

De originele afwerkingen van onze creaties stellen ons in staat om het traditionele weven te behouden en te promoten; een kwaliteit die wordt gewaardeerd, want onze schoenen & accessoires in geweven leer zijn bijvoorbeeld de bestsellers in onze collecties.

Al onze werkplaatsen hebben het Gold Rated-certificaat behaald en het merk staat bekend om het revolutioneren van de lokale productie door het beschermen van de traditionele knowhow en het perfectioneren van innovatieve productieprocessen.

04 Respect voor het milieu

Tijdens de verschillende productiefasen van de creatie wordt het water dat nodig is voor elke stap opgeslagen en vervolgens gezuiverd om opnieuw te worden gebruikt.

We hebben onze transportroutes zorgvuldig uitgekozen en tot een minimum beperkt, waarbij we de productie van onnodige CO2 vermijden.

We optimaliseren ook voortdurend onze verpakkingen: die van ons eindproduct, maar ook die van het transport of de verpakking van de materialen die nodig zijn tijdens het productieproces.

05 Een duurzame toekomst

Toekomstig project ecologische schoenen lederwaren Melvin & Hamilton

Maar onze visie houdt daar niet op.

"Er zijn nog steeds enkele projecten die mij bijzonder dierbaar zijn. Duurzaamheid is een modewoord, maar het wordt niet altijd daadwerkelijk toegepast. Voor ons staat het echter in het middelpunt van onze beslissingen, van ontwerp tot productie en verzending. We willen onze klanten aanmoedigen en ondersteunen in hun keuze voor verantwoorde mode en consumptie, en we willen elke dag blijven verbeteren." - Karim Choukair

We werken vandaag en voor morgen:

  • om onze CO2-uitstoot te verminderen;
  • om plastic in onze productieprocessen volledig te verbieden;
  • om uitsluitend plantaardige looiing te gebruiken, ook voor speciale leersoorten zoals lakleer.

06 Stap voor stap naar een steeds duurzamer product

We zijn toegewijd aan het ondersteunen van verantwoorde leerproductie over de hele wereld en daarom zijn we lid van Leather Working Group, een wereldwijde gemeenschap met als doel een duurzame toekomst op te bouwen met verantwoord leer.

  • Deze verbintenis wil een positieve impact hebben op het milieu door traceerbaarheid en transparantie in de toeleveringsketen
  • betere kennis en toegang tot gegevens
  • een efficiënter gebruik van hulpbronnen bij de leerproductie
  • vermindering van afval en milieu-emissies
  • beter beheer van chemicaliën en meer gebruik van ongevaarlijke chemicaliën
  • groter bewustzijn van ontbossing en dierenwelzijn
  • betere arbeidsomstandigheden eerlijke behandeling van werknemers.

Bovendien gebruiken we nu gerecyclede kartonnen dozen of gerecyclede papieren zakken voor al onze verzendingen, waardoor er minder materiaal wordt verspild.
Voel je trouwens vrij om de keten voort te zetten door onze verpakkingsdozen te gebruiken om je eigen pakketten te versturen of om je persoonlijke spullen in op te bergen!

Wij zijn ons ervan bewust dat dit kleine stappen zijn, maar beetje bij beetje streven wij ernaar onze producten elke dag een beetje duurzamer te maken.

07 7 Stars Signature

Melvin & Hamilton waarden Duurzaamheid

Melvin & Hamilton is een designmerk dat sinds 1988 een revolutie in de schoenenindustrie teweegbrengt. Ons geheim? Wij ontwerpen en produceren schoenen en lederwaren op een duurzame manier, voor liefhebbers en liefhebbers van inventieve, kwaliteitsvolle mode tegen betaalbare prijzen. Wij creëren unieke en kleurrijke producten die elke dag met je meegaan, waar je ook gaat, wie je ook bent - of wie je vandaag ook wilt zijn!

ONTDEK HET MERK EN ONZE WAARDEN

#youaremnh