Herken nu onze duurzame modellen in een oogwenk! 🌱

Lewis 3 heren derbies en Selina 2 dames monk schoenen Melvin & Hamilton

Wil je tijdens het shoppen alleen maar duurzame producten kopen? En je wilt weten wat onze producten duurzaam maakt?

Je zal zien dat wij zeer streng zijn als het gaat om het duurzaam label te geven aan onze producten en dat niet alle merken of winkels dezelfde richtlijnen hebben als het gaat om de voorwaarden voor een duurzaam product 🌱...

Omdat we zo open mogelijk willen zijn over onze duurzame artikelen leggen we graag uit aan welke voorwaarden schoenen moeten voldoen om in deze categorie terecht te komen!

Het eerste punt zal bekend zijn: het leer moet plantaardig gelooid zijn! Geen enkel chroomgelooid leer kan als duurzaam worden bestempeld vanwege de chemicaliën die gebruikt worden om de kleur te verkrijgen en daarom zijn al onze schoenen in deze selectie plantaardig gelooid en.

... wist je dat Melvin & Hamilton ook het water dat gebruikt wordt tijdens het looiproces reinigt, zodat het opnieuw kan worden gebruikt? Op de volgende foto zie je de installatie op onze productiesite.

Water recycling Melvin & Hamilton

Tweede punt: de zolen! Zoals je verwacht komen de dikke rubberen zolen, ook al zijn onze rubberen zolen gemaakt van gerecycled rubber, de test niet door om te worden geclassificeerd als een duurzaam product. Daarom zullen alle duurzame modellen een volledige leren zool of een leren zool met een lichte rubberen antislip laag hebben aangezien deze laag er makkelijk afgehaald kan worden.

Wat zijn de andere voorwaarden

Sommige van onze modellen hebben rubberen antislip lagen onder de zool, elastieken, studs of andere metalen accessoires. Omdat deze onderdelen gemakkelijk van de schoen te verwijderen zijn zodra de schoenen niet meer te dragen zijn, worden deze modellen als duurzaam geclassificeerd omdat de zolen van leer zijn gemaakt en ze ook plantaardig gelooid zijn.

Als alle punten overeenkomen, kun je het duurzame model herkennen aan dit kleine logo:

Melvin & Hamilton duurzaam logo

Dus wanneer je dit logo op onze website ziet, weet je zeker dat je op het punt staat een duurzame, milieuvriendelijke keuze te maken!

#youaremnh