Gevlochten leer, een delicate kunst

Gevlochten leren schoenen vakmanschap van Melvin & Hamilton

Leer vlechten is een echte knowhow die maar weinig ambachtslieden beheersen. Bij Melvin & Hamilton is gevlochten leer een van onze favoriete materialen en een atelier is volledig gewijd aan deze bijzondere en veeleisende kunst.

01 Gevlochten, geweven, gesublimeerd leer

Hoogwaardige lederen vlechtwerk Melvin & Hamilton

Het vlechten van leer vereist behendigheid en concentratie van getalenteerde vakmensen en uitzonderlijke ambachtslieden. 

Maar naast de techniek alleen, benadrukt het ook de essentiële waarden die essentieel zijn voor de creatie bij Melvin & Hamilton: 

Voor het vlechten van een leer is de keuze van een hoogwaardige grondstof van fundamenteel belang, omdat het fijn gesneden, gevlochten en gedraaid wordt. Het leer moet soepel en goed behandeld worden, met name dankzij een looiproces dat de huid respecteert. De kracht van een geweven lederen schoen is voorbeeldig: vertrouw niet op zijn lichtheid, het is een duurzaam materiaal, en een schoen die je vele jaren zal volgen!

Gevlochten leer is een zeer oude knowhow en het behoud van deze productietraditie is essentieel. Na een gouden eeuw in Europa, met name in Frankrijk, is het nu in India, een land dat een meester is geworden in het vervaardigen en bewerken van leer, dat we de meest getalenteerde en creatieve ambachtslieden van onze generatie vinden. De Melvin & Hamilton-werkplaats ter plaatse, die aan hen gewijd is, is al vele jaren bezig met het opleiden en ontwikkelen van een team van hooggekwalificeerde mensen.

Deze lange ervaring in de productie van gevlochten leer stelt de ontwerpers van Melvin & Hamilton ook in staat om deze kunst te blijven innoveren en moderniseren, zowel technisch als esthetisch: een spannend avontuur, van collectie tot collectie, dat zich weet te transformeren en inspiratie uit andere culturen weet te putten om met mode te spelen en originele producten te creëren, vol leven, licht om te dragen en zeker uniek!

Alle waarden van Melvin & Hamilton

02 Must-haves voor de zomer

Sandalen voor dames Alex 27 Melvin & Hamilton

Ballerina's, sandalen, gevlochten lederen muiltjes zijn de damesschoenen die je de hele zomer lang zult dragen! Ze zijn licht, ademend, flexibel... Kleurrijke modellen die opvallen, in de stad of op vakantie!

Adopteer gevlochten leer, je kan niet zonder zodra de zonnige dagen aanbreken...

Alle gevlochten leren stijlen voor haar

03 Voor het half seizoen en, het hele jaar door!

Dames oxford schoenen Aviana 3 Melvin & Hamilton

Als je eenmaal de smaak van gevlochten schoen te pakken hebt, wil je ze meer dan 2 maanden per jaar dragen... en het goede nieuws is dat damesschoenen met gevlochten en geweven leren afwerking ook verkrijgbaar zijn in veterschoenen, enkellaarsjes en loafers!

Alle dames modellen met gevlochten leer

04 Gevlochten leer, ook voor hem?

Heren derbies Brad 7 Melvin & Hamilton

Gevlochten leer, in totale look of als detail, effen of meerkleurig, is ook een perfecte afwerking voor herenschoenen!

Het is een unieke en creatieve stijl in de herenmode-industrie en het zou zonde zijn om het niet over te nemen...

Alle heren schoenen met gevlochten leer

05 Onze gevlochten accessoires

Hou je van gevlochten leer? Wij ook! Ook onze kleine lederwaren zetten dit mooie gevlochten leer in de kijker met armbanden en sleutelhangers die praktisch, stijlvol zijn en die perfect afgestemd zijn op uw gevlochten schoenen.

Gevlochten leren armbanden

Gevlochten leren sleutelhangers

06 Handgevlochten tassen

Handtassen Kimberly 1 Melvin & Hamilton

Gloednieuw in onze winkel, de Kimberly tas is nog een voorbeeld van de uitzonderlijke kunst van het gevlochten leer. Ruim, robuust en elegant, deze gevlochten tasse zal snel een speciale plaats in je garderobe vinden.

In ons assortiment handtassen, vindt u onze Harper in glad leer. De twee handvatten zijn gemaakt van zacht, gevlochten leer, zodat u hem gemakkelijk kunt dragen zonder dat uw handen pijn doen.

Gevlochten tassen

07 Melvin & Hamilton, een duurzaam merk

Duurzame ontwikkeling ethische mode Melvin & Hamilton

Ecologie, duurzame ontwikkeling, bedrijfscultuur, keuze van hulpbronnen en het behoud ervan... ontdek onze verbintenissen en onze toekomstige projecten en kies voor een respectvolle en bewuste mode, samen met ons.

Onze verbintenissen

#youaremnh