De grootste inspiratiebron in 30 jaar schoendesign

Melvin & Hamilton inspiratie: Zuid Frankrijk

Inspiratie zit in alles, iedereen en overal. Wat als inspiratie gebruikt wordt is persoonlijk. Toch komt inspiratie vaak niet zo gemakkelijk als dat je denkt.

Hoewel inspiratie overal te vinden is, moet het op het juiste moment komen zodat je weet wat je te doen staat. Hetzelfde geldt voor onze ontwerpers bij Melvin & Hamilton. Je zou kunnen denken dat in 30 jaar tijd schoendesign soms tot creatieve crisis of blokkades heeft geleid. We wilden weten wat onze ontwerpers in dergelijke situaties heeft geholpen en wat de grootste en meest consistente inspiratiebron is geworden in de afgelopen 30 jaar.

Het beantwoorden van deze vraag leek eenvoudig, aangezien het antwoord in een fractie van een seconde viel: reizen! Maar omdat dit zowel wandelen in Nepal als ontspannen in een wellnesshotel in het Zwarte Woud kan betekenen, wilden we meer weten.

Hieronder zie je de persoonlijke top 3 reisbestemmingen van onze ontwerpers.

Inspiratiebron in 30 jaar schoenontwerp: Reizen.

01 Favoriete bestemming 1: Zuid-Frankrijk

In de zomer is Zuid-Frankrijk de absolute favoriet. Eindeloze stranden, lavendelvelden in de Provence en kleine havenstadjes nodigen je uit om te ontspannen. Goed eten en voortreffelijke wijnen zijn ook goede redenen voor een vakantie in de regio en helpen je om te genieten tijdens de milde zomeravonden na een zonnige vakantiedag.

Melvin & Hamilton inspiratie: Zuid Frankrijk

Ook het mediterrane klimaat, dat wordt beïnvloed door de aangrenzende Middellandse Zee, is overtuigend. Met bijna 3000 zonuren per jaar en een zeebriesje tegelijk, kun je helemaal relaxen, je batterij opladen en plannen maken.

02 Favoriet Nummer 2: Marokko

Met een mild klimaat kan Marokko in de zomer niet dienen, maar wel in de winter. Hier blijft het aangenaam warm, zelfs in de oncomfortabele wintermaanden en zonder de wereld rond te hoeven reizen, duik je in een totaal andere wereld in Marokko. “We reizen zoveel voor het werk en zijn vele malen per jaar in India, we geven zeker de voorkeur aan kortere afstanden voor privéreizen”, zegt Karim Choukair, co-founder en ontwerper van Melvin & Hamilton.

Melvin & Hamilton inspiratie: Marokko

Marokko biedt naar zijn mening zeer goed eten, een fijne buitenlandse cultuur en traditioneel vakmanschap. Dit laatste is prachtig te ontdekken tijdens uitgebreide marktbezoeken, bijvoorbeeld aan de Djeena el Fna, de enorme bazaar in Marrakech.

Op de vraag naar zijn persoonlijke reistip in Marokko noemt hij spontaan Essaouria, een kleinere stad aan de noordkust van het land, met minder toerisme dan in Marrakech en zeer authentiek. In de smalle steegjes vindt u drukke rijen boetiekjes, antiekwinkels, cafés en restaurants. Verschillende kleuren en smaken, alles is inspirerend en verspreidt gemak.

03 Favoriete bestemming nr. 3: Beiroet

In vergelijking met de eerste twee bestemmingen is Beiroet een compleet contrast. De hoofdstad van Libanon kan niet echt kalm en ontspannend worden genoemd. Toch behoort het tot de favoriete reisbestemmingen van Olivier en Karim Choukair, broers en designers van Melvin & Hamilton. 

Melvin & Hamilton inspiratie: Beyrouth

“Mensen denken niet aan deze prachtige bestemming. Voor sommige mensen is het nog onbekend! Het wordt volledig onderschat”, merkt Olivier Choukair op.

Het lijkt alsof voedsel een hoge prioriteit in hun leven heeft. Ze praten in gloedvolle bewoordingen over de Libanese keuken – dat ze grote fans zijn van Hummus, shoarma en Falafel: Beiroet is hun culinaire paradijs.

Beiroet toont volgens Karim Choukair een moderne mix van Occident en Orient en is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Hij gaat nog verder: "Deze stad is een pure inspiratie"!

#youaremnh