Onze tips voor het onderhoud van leren schoenen

Onderhoud van leren schoenen - Melvin & Hamilton

Leer is vergelijkbaar met je huid. Als je er geen zorg voor draagt, kan het uitdrogen en barsten. Wij raden je aan om jouw schoenen minstens één keer per maand te onderhouden. Onze tips hieronder zullen je helpen om de levensduur van jouw schoenen te verlengen en vooral om ze net zo mooi te houden als op de eerste dag.

Verzorgingsbox Gregory - Melvin & Hamilton

01 Stap voor stap schoenverzorgingsgids

1 - Voorbereiden

Om het beste uit het schoenpoetsen te krijgen haal je als eerste de veters uit de schoenen, bekijk of de veters nog in een perfecte staat zijn. Zo niet, zorg dan dat je nieuwe veters klaar legt om in de schoenen te doen nadat je ze hebt gepoetst. Plaats cederhouten schoenspanners in de schoenen en zorg ervoor dat het leer strak word getrokken. Zorg ervoor dat je genoeg werkruimte hebt en zet de producten om je heen. 

2- Borstelen

Voordat je zelfs maar aan crèmes, wax en andere producten denkt, moet je ervoor zorgen dat er geen vuil of stof op de schoenen achterblijft, als er nog vuil of stof op het leer zit, kan dit vlekken achterlaten. Voor het beste resultaat gebruik je een schoenpoets borstel (Ross 1 voor leer of de rubberen verzorgingsborstel Ross 3 voor suède leer en nubuck) en borstel je de schoenen grondig maar zachtjes. Vergeet niet alle voeringen, de brogues, als je die hebt, en de voering tussen het leer en de zool.

3 - Grondig reinigen

Zodra de schoenen stof- en vuil vrij zijn, zijn ze klaar om diep gereinigd te worden! Hiervoor gebruik je een schone droge doek en onze voedende crème, je moet de crème in cirkelvormige bewegingen aanbrengen. De crème zal helpen om de resten van oude crèmes en wax af te nemen, zodat het leer in een perfecte staat is om nieuwe verzorging te ontvangen!

4 - Verzorging

Kies de juiste kleur schoenen crème voor je leer, voor meerkleurige leren schoenen adviseren wij je de incolore crème te gebruiken. Neem de houten Ross 4 insmeer borstel en breng hiermee crème aan op alle moeilijke hoeken van de schoen, en vermijd hierbij de zool. Gebruik hierna de zogenoemde inpoets borstel Ross 2 om de crème mee aan te brengen over de gehele schoen. Breng de crème aan op het leer en vergeet niet de tong en vooral de lichte plooien in het leer die door het lopen ontstaan. Zodra er voldoende crème op het leer zit, laat je de schoen rusten en geef je de schoen de tijd om de crème op te nemen. 

5 - Glans

Nadat de crème volledig gedroogd is en de schoen klaar is voor meer zorg, gebruik je de uitpoets borstel Ross 1, altijd in cirkelvormige bewegingen, voor een licht glanzende schoen. Voor de ultieme glans gebruik je onze polijst handschoen, verkrijgbaar in velen kleuren, voor een perfecte glans om je schoenen zo goed als nieuw te maken! 

02 Onderhoud van schoenen met fluweel of suède

Gebruik de rubberen verzorgingsborstel Ross 3 voor fluweel en suède leer. Het rubberen gedeelte is geschikt voor het onderhoud van de delicate leersoorten. Wrijf in alle richtingen om al het vuil tussen de haren te verwijderen. Houd voorzichtig vast aan de plooien en randen van de schoen.

03 Houd je schoenen in een perfecte staat

 

Om je schoenen in een perfecte staat te houden, gebruik je een schoenlepel als je ze aantrekt (dit voorkomt krassen, scheuren en plooien). Wanneer je je schoenen opbergt, na de dag of omdat je de volgende dag andere schoenen draagt, zorg er dan voor dat je schoenspanners gebruikt om het leer in perfecte staat te houden. Noteer ook dat leer, evenals leren zolen, niet van regen houden. Als je met je schoenen door de regen loopt, kan het de schoenen onherstelbaar beschadigen.

 Zie hier onze korte schoenpoets video: 


 

Verzorgingsproducten van Melvin & Hamilton- een zinvolle investering voor de verlenging van de levensduur van jouw schoenen. Mocht je nog vragen hebben over de verzorging van onze lederen schoenen? Dan staat de klantenservice je graag te woord. Wij wensen je veel plezier met je schoenen!

#youaremnh