Soklaarzen: hoe draag je deze wintertrend in stijl?

Dames soklaarzen Melvin & Hamilton

Hoewel de tussengarderobe dit jaar in het voordeel van dit model is, hebben we deze toptrend, die een comeback maakt, te danken aan de jaren '90: de soklaars! In lurex of wol werden ze voor het eerst gespot op de catwalks voordat ze een paar maanden later op alle Instagram-feeds te vinden waren. Ter afwisseling van de klassieke veterlaarzen en Chelsea boots zijn soklaarzen het perfecte alternatief voor deze winter.

Wat zijn soklaarzen? Deze schoenen, die vooral worden gekenmerkt door de gemakkelijke manier om ze aan en uit te trekken, combineren de robuustheid van leren schoenen met het comfort van textiel. Als je zachte en warme schoenen zoekt, moet je voor dit paar gaan. De schacht, die een sok nabootst, omhelst je kuiten als een tweede huid, waardoor de schoen de optimale keuze is voor een lange wandeling. Of je nu gaat voor een platte soklaars of een paar met een dikke en grove zool, de vrouwelijke laars is de juiste keuze deze winter.

Hoe draag je sokenkellaarzen? Allereerst, als je je afvraagt of je sokken moet dragen bij je soklaarzen, is het antwoord ja! We hebben een paar stylingtips voor je samengesteld waarmee je het trendy model kunt combineren. We hebben ons vooral gericht op lengteverschillen om de schoen zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. De uitdaging is om een outfit te kiezen die ongeveer tot het midden van je kuit reikt, zodat je laarzen niet bedekt zijn.

Van de perfecte werkoutfit tot het feestelijke silhouet voor het uitgaan, de sokenkellaars maakt een veelheid aan looks mogelijk en kan voor elke gelegenheid worden gedragen. Hun grote zussen, de soklaarzen, zullen zelfs de koudste vrouwen bekoren.

01 Hoe draag je zwarte soklaarzen met stijl?

Dames soklaarzen Susan 69 Melvin & Hamilton

Zwarte soklaarzen zijn een veilige keuze voor iedereen die een slank silhouet wil. Combineer ze met een 7/8 wollen broek, een slim of straight gesneden jeans. Probeer een snit te vinden die boven de enkel eindigt.

Voor de top zijn er verschillende opties mogelijk, afhankelijk van de temperaturen. Van een dunne kasjmier trui tot een zijden blouse in de lente en een wit katoenen t-shirt in de zomer. In de winter kun je je soklaarzen stylen met een leren jasje en een gebloemde jurk voor een rock chic look of met een lange jas of trenchcoat voor een meer klassieke outfit.

02 Hoe stijl je je beige soklaarzen casual?

Een casual look is ideaal voor beige soklaarzen. Een dikke trui van gevlekte wol, een comfortabele sweater en een wijd uitgesneden broek behoren tot de beste combinaties. Een mom jeans, een jeans met hoge taille of een fluwelen culotte rok - je hebt vele mogelijkheden.

Speel voor de bovenkant gerust met kleur en prints om een tegenhanger te creëren voor de neutrale toon van de schoen. Voor de koude temperaturen in de herfst en winter kan je gaan voor een nauwsluitend colbert of een oversized blazer. Het wordt een allround look die je zowel naar kantoor als naar het restaurant kunt dragen.

03 Hoe draag je kleurrijke soklaarzen?

Dames Soklaarzen Elena 8 Melvin & Hamilton

Om een eenvoudige look wat pittiger te maken, kan je kiezen voor rode, oranje of zelfs pailletten soklaarzen. Deze zijn perfect voor een avondoutfit en kunnen worden gecombineerd met een ondoorzichtige zwarte panty en een mini- of midirok.

Wat jurken betreft, kan je het beste kiezen voor gedrapeerde of lange vloeiende jurken. Maar als je je meer op je gemak voelt in een broek, kan je sokenkellaarsjes combineren met een straight-cut leren broek. Als top adviseren wij een wit katoenen overhemd - een chique en tijdloze klassieker.

04 Hoe verzorg je je soklaarzen?

Om zowel het leer als de textiele inzet goed te verzorgen, moeten twee basismethoden worden gevolgd. Vooral in de winter moeten leren schoenen goed beschermd worden tegen sneeuw en regen.

Het lederen gedeelte moet worden behandeld met schoencrème, terwijl het sokgedeelte net als ander textiel met een vochtige doek moet worden gereinigd. Vermijd bij de verzorging waterafstotende sprays, vooral die met alcohol.

Na het dragen van je soklaarzen moet je schoenspanners gebruiken om te voorkomen dat ze vervormen en om het lederen gedeelte in goede staat te houden.

#youaremnh