6 manieren om je schoenen langer mee te laten gaan

6 manieren om je schoenen langer mee te laten gaan

Om de duurzaamheid van je leren schoenen te garanderen is het belangrijk om een aantal aspecten in gedachten te houden. In dit artikel vind je informatie die je helpt om zo goed mogelijk je Melvin & Hamilton schoenen te verzorgen zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten!

01 Houdt ze schoon

Het spreekt voor zich dat regelmatige schoenverzorging essentieel is. Afhankelijk van de frequentie van het gebruik zal je de schoenen om de 2 à 3 weken schoon moeten maken. 10 minuten is genoeg om ervoor te zorgen dat je schoenen er als nieuw uitzien! Vergeet niet dat de schoenen droog moeten zijn om gepoetst te worden. Hier vind je onze schoenverzorgings gids.

02 Probeer het weer niet te slim af te zijn

Als ze regen of sneeuw voorspellen, draag dan het juiste schoeisel. Als je schoenen onverwacht nat worden, laat ze dan op kamertemperatuur drogen met schoenspanners erin. Als je geen schoenspanners hebt, zorg er dan voor dat je een paar koopt of, indien je geen schoenspanners hebt, gebruik dan eeen krant. Plaats de schoenen niet in de buurt van een radiator of andere warmtebron.

Schoenspanners Melvin & Hamilton

03 Wissel

We weten dat het je favoriete paar is, maar het is aan te raden om niet vele dagen achter elkaar dezelfde schoenen te dragen. Nat leer verliest zijn vorm en heeft dus tijd nodig om te rusten.

04 Trek ze zachtjes aan en uit

Ook al lijkt het misschien onbelangrijk, de manier waarop je je schoenen aantrekt en uittrekt kan een negatieve invloed hebben op hun staat. In het geval van veterschoenen moet je er rekening mee houden dat je de veters genoeg moet losmaken. Bescherm het achterste deel van je schoenen door een schoenlepel te gebruiken wanneer je je schoenen aantrekt. Forceer nooit je voeten in of uit de schoen: dit onherstelbare schade kan veroorzaken.

Schoenlepel Melvin & Hamilton

05 Berg ze goed op

Plaats de schoenspanners direct na het uittrekken van de schoenen. Cederhout helpt bij het absorberen van slechte geuren en vocht. Ze helpen ook om het leer te rekken om rimpels te voorkomen. Als je de schoenen lange tijd niet draagt, plaats ze dan ook in stofzakken voordat je ze opbergt. Zorg ervoor dat de opslagruimte vrij is van vocht.

06 Houd de zolen intact

De zolen worden het meest blootgesteld aan schade, daarom moet je ze goed in de gaten houden. Zoolbeschermers die je zelf of door de schoenmaker aanbrengt, kunnen de levensduur van je schoenen aanzienlijk verlengen, dit maakt ook de zolen minder glad. Vergeet niet dat leren zolen niet tegen de regen kunnen. Zodra je de minste schade ziet aan de zool zal je er direct wat aan moeten doen. Het repareren van je schoenen in plaats van ze te vervangen is zuiniger en milieuvriendelijker.

Schoenen Melvin & Hamilton

#youaremnh