Ken jij het verschil tussen oxford en derby schoenen?

Derbies Oxford schoenen Melvin & Hamilton

Soms is een goed gecombineerde outfit met een nette uitstraling precies wat je nodig hebt om een drukke week door te komen. Als je outfit perfect is, krijg je automatisch meer zelfvertrouwen, hierbij is de juiste keuze van schoenen enorm belangrijk.

Een oude, slecht onderhouden schoen kan je hele outfit verpesten. Vandaag bekijken we twee must-haves voor iedere schoenenkast: Oxford en Derby schoenen! Ken jij het verschil tussen deze twee modellen? Geen zorgen, wij zullen het uitleggen.

01 Oxford schoenen voor een klassieke en formele look

Heren oxford schoenen Toni 44 Melvin & Hamilton


Wat is bijzonder aan de Oxford schoen? Je zult ze herkennen aan de veters die op een speciale manier bevestigd zijn aan de schoen. Derbyschoenen worden net weer anders samengesteld. De procedure is lastiger – het resultaat is dan ook een schoen van hoge kwaliteit. Weet ook, Oxford schoenen hebben een zogenaamd “gesloten veters” de gehele schoen is gemaakt van een stuk leer waardoor de veter sluiting strakker zit. Wanneer je een hoge of grotere wreef hebt kan dit minder comfortabel zijn.

Veel verschillende namen, een schoen: oorspronkelijk kwamen deze schoenen in Ierland en Schotland voor het eerst voor. Eerst waren ze bekend als ‘Balmorals’, vernoemd naar het Balmoral kasteel. Daarna kregen ze de naam van de beroemde universiteit: Oxford. In Frankrijk zijn de schoenen bekend als ‘richelieu’.

Jaren geleden waren Oxfordschoenen alleen beschikbaar als formule pakschoenen voor heren. Tegenwoordig zijn ze echter ook onderdeel van de modieuze garderobe van vrouwen. En ze zijn niet alleen in klassieke modellen beschikbaar! Bij Melvin & Hamilton vind je ook veel kleurrijke modellen.


Vind hier onze gehele oxford collectie voor HEM.

Vind hier onze gehele oxford collectie voor HAAR.

02 De beste schoen voor elke gelegenheid: Derbies

Dames derbies Betty 3 Melvin & Hamilton

Derbies lijken qua uiterlijk veel op Oxfords maar zijn toch nèt anders, Derbies hebben fijne details en, ook al zijn het ook veterschoenen, liggen de veters anders op de schoen. De oogjes waardoor je de veters haalt zijn niet dichtgestikt van boven tot aan beneden. Het zijn fijne alledaagse schoenen die je gemakkelijk aan- en uittrekt.

Alles is mogelijk met jouw nieuwe Derbies! Of je nu gaat voor een suede model in bruin of grijs en ze combineert met je favoriete overhemd en een jeans of als je voor een elegantere look gaat met een glanzend leren versie en een pak.

Vind hier onze gehele derby collectie voor HEM.

Vind hier onze gehele derby collectie voor HAAR.

#youaremnh