Maak kennis met Barbara

Maak kennis met BarbaraTer gelegenheid van Internationale Vrouwendag starten we onze serie "vrouwenverhalen" waarin we je graag laten kennismaken met moderne vrouwen met attitude en invloed. We beginnen met Barbara, die onder de naam Mochicas inspirerende outfits en kleine verhalen uit haar leven op Instagram deelt.

In 2017 was ze nog een volkomen onbekend account, maar sindsdien heeft ze zich gevestigd als een succesvolle influencer en als een van Melvin & Hamilton 's ambassadrices. In dit exclusieve interview vertelt ze over haar professionele carrière, haar steun en het concept van de moderne vrouwelijkheid.

1.) Wat betekent Internationale Vrouwendag voor jou persoonlijk?

Ik moet toegeven dat het belang voor mij de laatste twee jaar alleen maar is toegenomen, nadat ik het onderwerp "genderstudies" nader heb bestudeerd. Naar mijn mening is het zeer belangrijk dat deze dag bestaat, omdat ik zie dat het genderprobleem nog niet alle niveaus van de samenleving heeft bereikt.

2.) Je bent een succesvolle influencer en een echte selfmade vrouw. Kun je ons door je professionele reis heen praten?

Ik ben begonnen uit nieuwsgierigheid en plezier in de fotografie. Naast mijn werk had ik behoefte aan een creatieve balans. In eerste instantie was ik niet van plan om foto's van mezelf te maken, maar beperkte ik me tot bloemmotieven, Peruaans handwerk en voedselfoto's. Omdat ik van nature een zeer ambitieus persoon ben, wilde ik weten of ik ook een bepaald "succes" kon behalen op Instagram, dus ik begon me te verdiepen in het onderwerp en foto's van mezelf op Instagram te zetten. De feedback die ik kreeg moedigde me aan om door te gaan.

4.) Je staat voor een moderne en tegelijkertijd vrouwelijke stijl. Waarom denk je dat de modellen van Melvin & Hamilton zo goed in je garderobe passen?

Melvin & Hamilton heeft een absolute herkenningswaarde en een enorme selectie van zowel klassieke als fancy modellen. Ik vind vooral de laarzen en enkellaarsjes leuk, omdat ze modern en vrouwelijk zijn, net als ik. Ik draag mijn laarzen elke dag en ze zijn niet alleen erg comfortabel door de hoge kwaliteit van de afwerking, maar kunnen ook met alles gecombineerd worden: of het nu met jurken, een legging of een spijkerbroek is.

5.) Wat is je advies voor jonge vrouwen en, aangezien je een expert bent, vooral voor degenen die proberen influencer te worden?

Ik heb altijd geloofd dat iedereen, jong of oud, enig succes kan behalen op Instagram. Je hoeft geen model te zijn of iets geks te doen. Natuurlijk is een beetje creativiteit en een gevoel voor beeld-esthetiek vereist. Maar vooral denk ik dat het belangrijkste is te weten hoeveel tijd je bereid bent te investeren in de "hobby". 

#youaremnh