Brogues, wing tip of cap toe: alles over de neus van uw schoenen

Schoenen met brogue of effen neus - Melvin & Hamilton

Het verschil tussen de verschillende soorten leren schoenneuzen zit hem vooral in hun structuur en versiering. Effen, brogue, wing tip, apron of cap toe, de verschillende terminologieën die bestaan om de voorkant van je schoenen te beschrijven bestrijken een breed scala aan mogelijkheden.

Of je nu kiest voor derbies met brogues motief of oxfords met wing tip, je veterschoenen zijn een weerspiegeling van je levensstijl en bewegen de cursor tussen een zakelijke of meer casual dagelijkse routine. Om je te helpen de juiste keuze te maken en bij de trend te blijven, kijken we naar de subtiliteiten van elke stijl.

01 De tijdloze elegantie van de effen neus

Zonder zichtbare naden is dit de definitie van minimalisme. Puntig of rond, op derbies of oxfords, de effen neus zorgt voor een sobere, elegante look die perfect past bij de codes van de professionele wereld. Als je dagelijkse routine bestaat uit een opeenvolging van vergaderingen, nawerk en afspraken, dan zal de effen/naadloze neus je beste bondgenoot zijn.

Oxfords met effen neus Lance 61 Melvin & Hamilton
Derbies met effen neus Bond 1 Melvin & Hamilton

02 De soberheid van de cap toe

Doordat de voorkant van de schoen wordt gescheiden door een enkele naad, zijn schoenen met een cap toe ook een must voor de zakelijke garderobe. De neus van dit model is vrij eenvoudig: rechthoekig of licht afgerond, zonder extra versieringen of details. Terwijl schoenen met een cap toe er klassiek uitzien, zijn schoenen met een geperforeerde of gebloemde cap toe meer uitgewerkt. Ze zijn versierd met perforaties langs de hele hoofdnaad of met bloemenmotief.

Cap toe

Oxfords met cap toe Lance 23 Melvin & Hamilton
Monks met cap toe Lance 1 Melvin & Hamilton

Cap toe met perforaties

Derbies met cap toe en perforaties Dave 1 Melvin & Hamilton

Cap toe brogue

Oxfords cap toe brogue Elvis 62 Melvin & Hamilton

03 De tijdloze wing tip

De wing tip, perforaties of brogue neus wordt gekenmerkt door een stuk leer waarvan de lijnen, die lijken op de rondingen van de letter M, zich elegant uitstrekken naar de achterkant van de schoen. Schoenen met een wing tip kunnen in een formele context worden gedragen en voegen tegelijkertijd een subtiel vleugje originaliteit toe. Deze stijl kan een goed compromis zijn tussen de eenvoud van een cap toe of effen neus en de complexere structuur van een apron derby neus.

Wing tip

Derbies wing tip zonder perforaties Bobby 3 Melvin & Hamilton
Derbies wing tip met perforaties Emil 3 Melvin & Hamilton
Oxfords wing tip met perforaties Selina 24 Melvin & Hamilton

Full Brogue

Derby full brogue Martin 15 Melvin & Hamilton
Derby full brogue Emil 10 Melvin & Hamilton
Oxfords full brogue Amelie 70 Melvin & Hamilton

04 De originaliteit van full brogue

De neus van full brogue schoenen zijn versierd met bloemmotieven en decoratieve perforaties in verschillende maten. Deze ronde details zijn perfect voor wie een vleugje fantasie aan zijn outfit wil toevoegen. Op derbies, loafers of zelfs sneakers, de gebloemde neus voegt een dosis frisheid en originaliteit toe aan je look.

Derbies full brogue Dylan 1 Melvin & Hamilton
Oxfords full brogue Lewis 41 Melvin & Hamilton

05 De apron neus of spiegel neus

Twee afzonderlijke delen leer, verbonden door hoge naden om de voet te beschermen tegen vocht - dat is de definitie van de apron neus. Tussen traditie en moderniteit is dit type structuur te zien op open of gesloten geklede schoenen, van loafers tot leren monks. De spiegel neus heeft nog een extra kenmerk: een verticale naad op de neus van de schoen, die een opvallende en verfijnde touch toevoegt.

Apron neus

Derbies apron neus Pierce 10 Melvin & Hamilton
Loafers apron neus Clive 1 Melvin & Hamilton

Spiegel neus

Monks met spiegel neus Patrick 30 Melvin & Hamilton
Derbies met spiegel neus Pierce 2 Melvin & Hamilton

#youaremnh