Hoe draag je een sneaker bij een pak dragen zonder een faux pas te begaan?

Heren Sneaker Harvey 88 Melvin & Hamilton met pak

Afgezien van het pandjesjas of het driedelige pak, dat je eens in je leven draagt (en dan nog), is het pak voor mannen een echte basis in de mannelijke garderobe geworden. De dagen dat je moest wachten op speciale gelegenheden om je "pak" te dragen zijn echt voorbij. Is het pak voor velen nog synoniem met elegantie, leren sneakers zijn een schoenmodel dat meer een sportieve en casual look oproept.

Deze hybride combinatie is zowel chic als comfortabel. Ideaal om in een oogwenk modern en stijlvol te zijn. Dit paar is perfect om je kantoor te verlaten, je naar de metro te haasten of op de fiets naar je feestje te rijden zonder je zorgen te maken over je outfit. Voor een bruiloft, een feest of gewoon naar kantoor, alle gelegenheden zijn goed om sneakers te dragen bij een pak.

Sneakers en een pak zijn een makkelijke trend om in je dagelijkse look te verwerken. Inderdaad, wat is er moderner om de kou met elegantie te trotseren dan je klassieke stadsschoenen in te ruilen voor een paar sneakers? Je hoeft slechts een paar eenvoudige regels te volgen om van deze combinatie een succes te maken. Ontdek al onze tips om een pak te combineren met sneakers, een duo dat snel je favoriete look zal worden.

01 Wat voor pak draag je met sneakers?

Heren Sneaker Harvey 9 Melvin & Hamilton

Tradities rond dit essentiële mannenstuk komen en gaan. Maar de keuze van de stof staat altijd centraal. Het is de afwerking en het materiaal van je pak die het kostbaar maken. Voor een stoere look kies je natuurlijke materialen zoals katoen of wol. Een linnen pak is vooral populair in de zomer of in het tussenseizoen. Voor een gekledere look kies je voor zijdeachtige, satijnachtige stoffen zoals zijde of fluweel.

Je jas moet goed gestructureerd zijn over de schouders en goed passen bij de mouwlengte. Kies voor je broek een model met een rand of zoom die zachtjes de bovenkant van je voet omsluit. Let op de kleuren en texturen van je schoenen: ze moeten passen en harmoniëren met de kleur van je pak. Het is ook belangrijk om schoenen van goede kwaliteit te kiezen, zodat ze niet botsen met je pak.

02 Zwart of marineblauw pak: welke sneakers draag je bij een donker pak?

Heren Sneaker Harvey 9 Melvin & Hamilton

Sneakers zijn een onmisbaar onderdeel van de herenmode geworden en zijn geweldig om comfortabel mee over straat te gaan. Gedragen met een pak geven ze direct een casual en moderne touch aan een iets te formele look. Het pak is dus trendier dan ooit, en sneakers kunnen een geweldige aanvulling zijn op een donker pak! Als je een zwart pak draagt, val dan op tussen de tinten van je outfit door effen witte sneakers te dragen. Voor een klassieker silhouet kies je zwarte, grijze of donkerblauwe leren sneakers. Een laatste tip: hoewel hoge sneakers soms modieus kunnen zijn bij een geklede broek, moet je bij een pak altijd kiezen voor lage sneakers.

03 Beige of grijs pak: welke sneakers draag je bij een licht pak?

Heren Sneaker Harvey 88 Melvin & Hamilton
Heren Sneaker Harvey 88 Melvin & Hamilton

Hoewel sneakers de ultieme hybride schoen zijn, is het pak niet minder praktisch. In veel opzichten zijn ze een basisonderdeel van de garderobe van een man die je tijdens al je activiteiten vergezelt. Qua kleur geven gympen een casual touch aan je lichtgekleurde pakken. Ze zien er klassiek uit, maar kunnen gemakkelijk worden gemoderniseerd. Bij een grijs pak, een beige of lichtblauw pak zijn bruine leren sneakers bijvoorbeeld een zekerheid voor een smart-casual look. Met of zonder sokken, witte minimalistische sneakers zijn ook een populaire optie om je outfit compleet te maken. Een tip met witte sneakers: zorg dat ze schoon zijn. Neutrale kleuren zijn het gemakkelijkst te combineren met al je outfits, maar kies voor kleurrijke sneakers om voor een verrassing te zorgen! Een gedurfde combinatie voor een zonnig silhouet.

#youaremnh