Hier zijn 9 stappen om goed je leren sneakers te onderhouden

Onderhoud van leren sneakers - Melvin & Hamilton

Het moge duidelijk zijn dat leren sneakers trendy zijn. Van hun oorspronkelijke rol als sportschoenen zijn sneakers uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van elke garderobe.

Sneakers zijn een essentieel onderdeel van elke schoenengarderobe. Ze zijn licht, comfortabel en kunnen voor diverse gelegenheden worden gedragen. Net als andere leren schoenen hebben leren sneakers een zorgvuldige verzorging nodig. Leer, en vooral plantaardig gelooid leer, zet uit en verandert na verloop van tijd.

Heren sneakers Harvey 9 Melvin & Hamilton

Krassen, vlekken, natuurlijke slijtage... Om je favoriete sneakers te redden of ze gewoon een frisse look te geven, hebben we een gids samengesteld met negen stappen om ze schoon te maken en te beschermen. Je schoenen schoonmaken moet een gewoonte worden die je helpt ze zo lang mogelijk in goede staat te houden.

Het is een routine die je één keer in de maand moet doen om de sneakers in goede conditie te houden.

01 De 9 belangrijke stappen om sneakers schoon te maken

Onderhoud van sneakers Melvin & Hamilton

1 - Maak de veters los en borstel je sneakers om zoveel mogelijk stof te verwijderen, met bijzondere aandacht voor de zool. Hier moet je een borstel met zachte haren gebruiken.

2 - Schrob je sneakers voorzichtig met een borstel met warm water en handzeep. Als je geen geschikte borstel hebt, kun je ook gewoon een tandenborstel gebruiken!

3 - Herhaal dit proces zo vaak als nodig is en vergeet de tong en de verschillende leren inzetstukken niet.

4 - Spoel aan het einde alles goed af en verwijder eventueel achtergebleven vuil met een droge doek.

5 - Zodra het stof is verwijderd, raden wij u aan een reinigingsdoekje te gebruiken om, met ronddraaiende bewegingen, een voedende crème aan te brengen. Net als een make-up remover, zal de crème alle sporen van oude schoonmaakmiddelen verwijderen. Deze stap zal ook het leder voeden, waardoor barsten worden voorkomen.

6 - Stap zes - schoencrème! Wij raden aan een transparante en kleurloze crème te gebruiken. De crème wordt met een kleine borstel aangebracht op de kwetsbare zones en de plooien van de schoen. De zool neemt u hierin niet mee. Gebruik een ronde borstel om de crème over de rest van de schoen te verdelen. Wanneer de sneakers met schoencrème bedekt zijn, legt u ze opzij, zodat de crème kan intrekken.

7 - Wanneer de schoencrème opgedroogd is, kunt u een polijstborstel gebruiken, steeds in cirkelvormige bewegingen. Voor een glanzende afwerking kunt u een poetshandschoen gebruiken die uw schoenen er als nieuw uit laat zien.

8 - Plaats na het dragen altijd cederhouten schoenspanners in uw leren sneakers, om de oorspronkelijke vorm van uw schoenen te behouden en eventuele plooien te voorkomen. Dit voorkomt dat de dagelijkse slijtagesporen op uw sneakers te snel zichtbaar worden en zorgt ervoor dat het leer beter wordt geventileerd. Een ander voordeel van cederhout is de aangename geur, die in geen enkele schoenenkast mag worden onderschat. Als u nog geen schoenspanners hebt, kunt u ook kranten gebruiken.

9 - De laatste maar even belangrijke stap is het opbergen van je sneakers. Het is het beste om ze plat en uit het licht te bewaren.

Gregory verzorgingsbox - Melvin & Hamilton

02 Hoe maak je veters schoon?

Het detail dat het verschil maakt. Je kunt je katoenen veters wassen in een netje in de wasmachine, kies een programma voor delicaat textiel op 30 graden. Voor een snellere optie kun je je veters in een warm sopje laten weken, schrobben, grondig afspoelen en aan de lucht laten drogen.

03 Hoe maak je de binnenkant van je leren sneakers schoon?

U kunt de binnenzolen uit uw sneakers halen en ze laten luchten. U kunt ze ook met een sopje en een doek inwrijven en aan de lucht laten drogen. Eenmaal droog, aarzel dan niet om talkpoeder op de binnenzool te strooien om transpiratie te helpen absorberen.

04 Hoe maak je suede schoon?

Dames sneakers Amber 2 Melvin & Hamilton

Voor sneakers van suède of velours moet u een koperen borstel gebruiken voor het schoonmaken. Voor kwetsbare delen van leer gebruikt u een rubberen borstel. Schrob in alle richtingen om het vuil tussen de haren te verwijderen. Ten slotte moet u de plooien en randen van de schoenen nog één voor één zorgvuldig schoonmaken.

05 Fouten om te vermijden bij het schoonmaken van je sneakers

1 - Stop je leren sneakers nooit in de wasmachine! Dit kan zowel je schoenen als de machine zelf beschadigen.

2 - Droog je schoenen niet in de buurt van een verwarming of andere warmtebron. Laat ze gewoon aan de lucht drogen en probeer ze niet sneller te drogen met een föhn of radiator.

3 - Ook al zijn sneakers je absolute favoriet, we raden niet aan om elke dag hetzelfde paar schoenen te dragen. Het beste is om af te wisselen tussen verschillende modellen om de natuurlijke slijtage van het leer te vertragen.

 

#youaremnh