Tips om je riemmaat te bepalen

De juiste riemmaat kiezen - Melvin & Hamilton

Een goed passende riem is de hoeksteen van een geslaagde outfit. Monochroom of bont, leer met reliëf of glad leer, dit onopvallende accessoire kan de vibe van je uitstraling veranderen en een elegante draai geven aan elke look. Dus hoe kies je de perfecte riemmaat voor jou?

Hier een praktische gids om te helpen bij het online kopen van je nieuwe riem. Of je nu een bestaande riem opmeet of je taillemaat berekent, met deze eenvoudige tips weet je zeker dat je altijd de juiste maat krijgt. Volg onze handige tips om de perfecte riem te vinden die een vleugje stijl aan je garderobe toevoegt.

01 De verschillende maten van riemen voor mannen en vrouwen

Heren riem Larry 1 Melvin & Hamilton

De maat die op een riem staat aangegeven is de lengte in centimeters tussen het centrale gat en het uiteinde van de leren riem. Als je taille bijvoorbeeld 95 cm meet, kies dan een riem in maat 95. Zit je er tussenin, kies dan de eerstvolgende maat hoger.

Het is belangrijk om te weten dat riemmaten kunnen verschillen per stijl. Mannenriemen zijn breder en langer dan vrouwenriemen. Onze Linda riem voor vrouwen is 3 cm breed, terwijl de Larry riem voor mannen 4 cm breed is.

02 Hoe weet je je taillemaat? Eerste methode: bereken je taillemaat

Dames riem Linda 1 Melvin & Hamilton

Je kunt de maat van je nieuwe riem berekenen op basis van je tailleomvang. Zo doe je dat:

1. Meet je taille: gebruik een meetlint om je tailleomtrek te bepalen op het punt waar je de riem zou dragen. Zorg ervoor dat het meetlint goed om je heupen past, niet te los en niet te strak.

2. Voeg lengte toe: voor een standaard riem kun je ongeveer 5 cm toevoegen aan je taillemaat. Dit geeft je de ideale lengte voor je nieuwe riem.

03 Tweede methode: meet een model dat je al hebt!

Riemmaten meten - Melvin & Hamilton

De tweede manier om de juiste riemmaat te kiezen is door een bestaande riem correct op te meten. Zo doe je dat:

1. Leg de riem op een vlakke ondergrond: leg de riem uit op een tafel of een vlak ondergrond. Zorg ervoor dat hij strak is, zonder plooien of verdraaiingen.

2. Meet de riem: gebruik een meetlint of liniaal om de afstand te meten tussen het uiteinde van de gesp en het gat dat je het meest gebruikt. Nogmaals, een goed passende riem is een riem waarbij je de gaten min of meer in het midden gebruikt. Deze meting geeft je de lengte van je ideale riem.

Onze selectie riemen om je herfstlooks af te maken:

Heren:

Dames:

#youaremnh