Derbies, monks of loafers, wanneer onze klassieke stijlen aan hoogte winnen

Dames loafers Regine 14 en Heeren derbies Patrick 29 Melvin & Hamilton

Als het om mode gaat, zijn nieuwe trends vaak gewoon gedurfde herinterpretaties van tijdloze klassiekers. Dit seizoen valt een nieuwe trend op: geklede schoenen met dikke zolen. Een perfecte mix van traditionele lijnen en eigentijds design, deze onverwachte fusie herdefinieert elegantie en verbetert elke look door een paar extra centimeters toe te voegen.

01 Klassieker in een nieuw jasje voor maximaal effect

Heren monks Patrick 30 Melvin & Hamilton
Dames derbies Jenny 6 Melvin & Hamilton

Of het nu gaat om derbies, loafers, oxfords of monks - klassieke schoenen worden weer belangrijker en zijn de topmodellen van 2024. Dit zijn echter niet de gewone versies die we op de catwalks en in het straatbeeld zien. Deze iconische basics worden opnieuw ontworpen en op dikke zolen gezet. De extra centimeters geven deze tijdloze stijlen een coole twist en een onverwachte dimensie.

02 Comfort first: stijl zonder afbreuk te doen aan comfort

Dames derbies Jenny 6 Melvin & Hamilton
Dames loafers Jade 58 Melvin & Hamilton

Wie zegt dat stijl voor comfort moet gaan? De trend van dikke zolen biedt het beste van twee werelden. Loop vol vertrouwen over de kasseien van de stad of door de gangen van je kantoor, dankzij een stabiele en stevige basis. Deze schoenen bieden de juiste ondersteuning voor de voetboog door het lichaamsgewicht gelijkmatig te verdelen. Deze functie wordt vooral gewaardeerd door mensen die lange afstanden lopen of lange uren op hun voeten doorbrengen.

03 Platform of sleehak: veelzijdige schoenen voor elke gelegenheid

Dames loafers Jade 6 Melvin & Hamilton
Heren derbies Pierce 2 Melvin & Hamilton

Van subtiele platforms tot iets imposantere dikke zolen, deze herinterpretatie biedt een frisse kijk op de klassieke stijl. Het voordeel van deze trend is de veelzijdigheid. Geklede schoenen met dikke zolen zijn oneindig veelzijdig en kunnen gedragen worden van kantoor tot een meer casual avondje uit. Combineer derbies met dikke zolen met een goed getailleerde broek voor een formele look en wissel ze vervolgens in voor wedge loafers om de hele nacht te dansen.

#youaremnh