Alles wat je moet weten over het onderhoud van je lakschoenen

Dames loafers van lakleer Stefy Melvin & Hamilton

Lakleer, het modesymbool van de jaren 1960, heeft dit seizoen nog niet zijn laatste woord gezegd. Verfraaid met glinsterende accenten zijn elegante lakschoenen voor mannen en vrouwen de trend voor de herfst van 2023. Net als sieraden vereisen deze schoenen speciale zorg om hun glanzende effect te behouden.

Deze gids beschrijft de verschillende fasen van het onderhoud van lakschoenen, van zwart leer tot gekleurd lakleer, of het nu gaat om schoenen met hakken of om loafers van lakleer. Van praktisch advies tot reinigingstips, ontdek alle geheimen om ze glanzend en tijdloos te houden.

Heren monks van lakleer Lance 1 Mlevin & Hamilton
Dames sneakers Nuri 14 Melvin & Hamilton

De verzorging van je lakschoenen is essentieel om hun glans te behouden. Bij dit materiaal telt elk detail! Hier zijn een paar tips om je favoriete schoenen te onderhouden:

- Regelmatig schoonmaken: gebruik een microvezeldoek om vuil en stof van het oppervlak van het lakleer te verwijderen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de laklaag kunnen beschadigen.

- Poetsen: gebruik een zachte katoenen doek om je schoenen na het poetsen voorzichtig te poetsen. Dit helpt vingerafdrukken en lichte vlekken te verwijderen.

Dames loafers met hak Meryll 1 Melvin & Hamilton

Het hele jaar door zijn er een paar eenvoudige stappen die je kunt nemen om je lakschoenen zo goed als nieuw te houden:

- Vermijd water en vocht: ook al is lakleer waterbestendig, probeer je schoenen niet te dragen bij nat of vochtig weer. Als ze toch nat worden, veeg ze dan onmiddellijk af met een droge doek.

- Schoenen goed opbergen: bewaar lakschoenen op een droge plek, uit de buurt van licht. Gebruik kranten of schoenspanners om je schoenen in vorm te houden en vocht te absorberen.

- Voorkom krassen: hoewel sommige kleine ongelukjes onvermijdelijk zijn, moet je voorkomen dat je lakschoenen op vijandig terrein draagt. Kijk uit voor ruwe oppervlakken en scherpe voorwerpen om krassen op het materiaal te voorkomen.

#youaremnh