Welke schoenen draag je stijlvol in de regen?

Welke schoenen draag je stijlvol in de regen?

Moet je de rode loper uitrollen voor rubberen laarzen bij de eerste druppel regen? Of het nu motregent of stortregent, je schoenkeuze is cruciaal om droog te blijven. Of je nu loopt, fietst, de metro neemt of autorijdt, je moet je beschermd voelen bij de eerste tekenen van een dreigende lucht, en schoenen kiezen die passen bij je dagprogramma. In rokken en panty's, opgerolde jeans of ingestopt in je laarzen, de perfecte outfit om de herfstdagen te herbeleven combineert esthetiek en comfort.

Om te voorkomen dat de regen je stijl dicteert, hebben we de volgende vragen onder de loep genomen: hoe kies je de juiste schoenen om in de regen te lopen? Hoe bescherm je je schoenen tegen de regen? En tenslotte, hoe verzorg je leren schoenen die in de regen hebben gelopen? Hier zijn onze tips om je voeten droog te houden en het nat te trotseren in stijl.

01 De juiste zolen kiezen

Dames sneakers Nuri 14 Melvin & Hamilton

Laat een paar druppels je goede humeur niet verpesten. Regen hoeft geen gebrek aan stijl te betekenen, en dikke zolen of platforms zijn een goede manier om iedereen in het gareel te houden. Om droog te blijven en niet uit te glijden, haal je je leren schoenen tevoorschijn met zolen die grip hebben op de grond: laarzen, enkellaarzen of sneakers. Wat de materialen betreft, kies dan voor 100% rubberen zolen die dik genoeg zijn om het leer niet in contact te laten komen met de natte grond. Esthetisch en comfortabel: platforms moderniseren een klassiek silhouet in een oogwenk.

Heren sneakers Harvey 51 Melvin & Hamilton

02 Het juiste leer kiezen

Dames loafers Stefy Melvin & Hamilton

Om zorgvuldig het juiste paar schoenen te kiezen om de regen te trotseren, is het belangrijk te kijken naar de materialen waarvan ze zijn gemaakt en degene te vermijden die snel water opzuigen. Hoewel wij geen 100% waterdichte schoenen hebben ontwikkeld, raden wij je toch aan klassieke leren schoenen te dragen. Om natte voeten en vochtvlekken op je schoenen te voorkomen, is lakleer nog beter, omdat het zeer waterbestendig is. Als je regenlaarzen wilt vermijden en de voorkeur geeft aan een model dat elegantie en comfort combineert, bekijk dan onze Stefy-collectie: lakleren schoenen met een supercomfortabele zool.

03 Hoe bescherm je je schoenen tegen de regen?

Dames enkellaarsjes Sally 186 Melvin & Hamilton

Vanaf oktober moet je overal een paraplu meenemen en op je schoenen letten. Het belangrijkste is dat je je schoenen regelmatig poetst: het vet van de schoenpoets zorgt voor een natuurlijke bescherming. Als je schoenen nieuw zijn, zijn ze bewerkt en gepoetst voordat ze de werkplaats verlaten. Tot slot raden wij je aan chemische sprays te vermijden, die zijn schadelijk voor de kleuren en het leer dat op natuurlijke wijze wordt behandeld. Sprays reageren anders dan natuurlijke producten en kunnen onvoorspelbare effecten hebben, zoals het verkleuren van uw schoenen.

04 Hoe zorg je voor je met regen doordrenkte schoenen?

Heren enkellaarzen Trevor 5 Melvin & Hamilton

Zet niet je leren schoenen rechtstreeks op of onder een warmtebron, zoals bijvoorbeeld je verwarming of haardroger. Om je natte leren schoenen te redden of ze een frisse look te geven, kan je er het beste krantenpapier in doen. Je kan ze dan in de lucht laten drogen en deppen met een droge doek. Verzorg ten slotte het leer door een laagje schoenpoets op je droge schoenen aan te brengen.

#youaremnh