De 5 must-have paar schoenen voor mannen

Heren derbies Clint 34 Melvin & Hamilton

Het kiezen van de juiste geklede schoen kan uw outfit accentueren. Wij begrijpen echter dat het niet altijd makkelijk is een onderscheid te maken tussen de verschillende soorten schoenen en dat niet alle soorten schoenen bij elke gelegenheid passen. In deze stijlgids vindt u een overzicht van de verschillende soorten schoenen.

01 Oxfords

Heren oxford schoenen Lance 44 Melvin & Hamilton
Heren oxford schoenen Lance 61 Melvin & Hamilton

Oxfords worden gekenmerkt door een gesloten vetersysteem. Ze zijn de meest chique schoenen op de markt!

Zwarte Oxfordschoenen zijn de perfecte geklede schoenen voor formele gelegenheden, zoals bruiloften, begrafenissen en sollicitatiegesprekken. Ze voegen formaliteit toe aan je kleding en kunnen het best gecombineerd worden met een smoking voor een black-tie evenement of een business suit in zwart, blauw marineblauw of grijs.

Schoenen die gemaakt worden uit maar één stuk leer, hebben een minimalistische look en strakke lijnen. Je kunt ze dragen naar kantoor en naar formele avonden met dresscode. Voor speciale gelegenheden raden wij je aan om een kijkje te nemen in onze luxueuze Couture-lijn met een selectie van geklede schoenen gemaakt volgens de Goodyear Welted-methode. In dit artikel lees je meer over dit productieproces.

De Brogue schoenen zijn minder formeel dan de gladleren Oxfords door het geperforeerde leer en geven de outfit een casual chique uitstraling. Onze Jeff 28 Oxfords hebben de Full Brogue stijl en behoren tot de casual Oxford modellen.

02 Derbies

Heren derbies Martin 15 Melvin & Hamilton
Heren derbies Jeff 14 Melvin & Hamilton

Zwarte derbies, minder formeel als de Oxfords maar toch super strak bij een donker formeel pak voor vele gelegenheden en bij minder officiële momenten, zoals meetings en conferences.

Bruine derby schoenen met reliëfpatroon op de bovenkant zullen er minder elegant uitzien, maar zijn nog steeds een goede keuze voor zakelijke outfits:

Andere kleuren dan bruin en zwart zijn minder formeel, maar zullen een goed alternatief zijn als je ze wilt combineren met een iets meer casual look.

Voor smart casual outfits, zijn bruine derbies met brogue perforaties ideaal en kunnen gecombineerd worden met semi-formele pakken.

03 Monks

Heren monk schoenen Patrick 24 Melvin & Hamilton

Monk schoenen zullen perfect passen bij minder formele pakken, gecoördineerde looks en andere casual outfits.

Tweekleurige double monk strap schoenen voor elke stijlvolle casual look!

04 Loafers

Heren loafers Clive 20 Melvin & Hamilton
Heren loafers Brad 10 Melvin & Hamilton

Er zijn verschillende loafers, met kwastjes, penny loafers en meer. U kunt onze Clive 1 combineren met een chique casual outfit, maar houd er rekening mee dat slip-on schoenen als minder formeel worden beschouwd dan veterschoenen.

05 Leren sneakers

Heren sneakers Newton 23 Melvin & Hamilton

Leren sneakers zijn even onmisbaar geworden als klassieke schoenen en hebben het voordeel dat ze comfortabel en gemakkelijk aan te trekken zijn. De athleisure- of sportkledingtrend, die geïnspireerd is op de sport- en technologiegarderobe, wordt steeds vaker gedragen voor elk type gelegenheid. Sneakers zijn zowel chic als casual en geven in een handomdraai een coole en moderne twist aan je look.

Als u voorkeur geeft aan een minimalistische stijl, kies dan voor de klassieke witte sneakers, tijdloos en veelzijdig. Als je graag een statement maakt maar niet wilt inleveren op comfort, probeer dan een paar "ugly sneakers" of kleurrijke sneakers.

Hieronder nogmaals enkele tips om de beste schoenen te kiezen voor jouw look:

  • De Oxford, met zijn gesloten vetersluiting, wordt als een meer gekleed model gezien dan de derbie met zijn open vetersluiting.
  • Met een zwarte schoen kan je nooit fout gaan. Draag je liever bruin dan zijn de donkere tinten over het algemeen makkelijker te coördineren en geven een geraffineerde look.
  • Tussen een schoen met veters en een schoen zonder, ziet de veterschoen er meestal eleganter uit. Maar de kleur kan natuurlijk de doorslag geven.
  • Een leren zool is klassieker en makkelijker te combineren dan een rubberen zool.
  • Om elegant en eenvoudig te blijven, is het beter om een gladde leren schoen te kiezen: nubuck of suède zijn beter geschikt voor dagelijks gebruik.
  • Minder franjes, minder risico's! Een klassieke schoen zonder decoraties zal gemakkelijker te coördineren zijn, dan een schoen met een bloemige brogue, tweekleurig leer of een gekleurde rubberen zool.

Deze tips kunnen je helpen bij een "veilige" keuze om er elegant uit te zien bij een speciale gelegenheid.
Bij Melvin & Hamilton vindt je echter nog talloze manieren om codes te breken en te spelen met mode, wie je ook bent of wie je vandaag de dag wilt zijn.
Mode is een leerzame ervaring; elegantie kan ook worden gevonden in een veelkleurige oxford schoen of in een laars met bont. Het is aan jou om dé schoenen te vinden die het beste bij jouw wensen, jouw stijl, jouw kleding en jouw dagelijks leven passen!

Onze stijlgids voor verschillende damesschoenen vindt u hier!

#youaremnh