Welke schoen voor welke gelegenheid

Welke schoen voor welke gelegenheidHet is begrijpelijk dat het niet altijd gemakkelijk is om onderscheid te maken tussen verschillende soorten schoenen. Als het gaat om chique schoenen, is de keuze niet gemakkelijk, het kan je look compleet maken maar ook er niet uitzien! In deze gids vindt je een overzicht van de verschillende soorten schoenen en leer je hoe je het juiste paar chique schoenen kiest.

OxfordsOxfords worden gekenmerkt door een gesloten vetersysteem. Ze zijn de meest chique schoenen op de markt! 

Zwarte Oxfordschoenen zijn de perfecte geklede schoenen voor formele gelegenheden, zoals bruiloften, begrafenissen en sollicitatiegesprekken. Ze voegen formaliteit toe aan je kleding en kunnen het best gecombineerd worden met een smoking voor een black-tie evenement of een business suit in zwart, blauw marineblauw of grijs. 

Schoenen die gemaakt worden uit maar een stuk leer, zoals onze Lionel 2 hebben een minimalistische look en strakke lijnen. Je kunt ze dragen naar kantoor en naar de formele avonden met dresscode. Voor speciale gelegenheden raden wij je aan om een kijkje te nemen in onze luxueuze Couture-lijn met een selectie van geklede schoenen gemaakt volgens de Goodyear Welted-methode. In dit artikel lees je meer over dit productieproces.De Brogue schoenen zijn minder formeel dan de glad leren Oxfords door het geperforeerde leer en geven de outfit een casual chique uitstraling. Onze Rico 15 Oxfords behoren tot de casual Oxford modellen. Het gedecoreerde kant in stijl zorgt voor het perfecte ontwerp.

DerbiesZwarte derbies, minder formeel als de Oxfords maar toch super strak met een donker formeel pak voor veel gelegenheden en minder officiële momenten zoals meetings en conferences.Bruine derby schoenen met reliëfpatroon op de bovenkant zullen er minder elegant uitzien, maar zijn nog steeds een goede keuze voor zakelijke outfits:

Andere kleuren dan bruin en zwart zijn minder formeel, maar zullen een goed alternatief zijn als je ze wilt combineren met een iets meer casual kleding.

Volg Marcell als je leuke casual outfits wilt maken. Bruine derbies met brogues kunnen ook gecombineerd worden met semi-formele pakken. MonksMonk schoenen zullen perfect passen bij minder formele pakken, gecoördineerde looks en andere casual outfits.Tweekleurige dubbele monks voor elke stijlvolle casual look!

LoafersEr zijn verschillende loafers, met kwastjes, penny loafers en meer. U kunt onze Clive 1 zoals combineren met een chique casual outfit, maar houd er rekening mee dat slip-on schoenen als minder formeel worden beschouwd dan veterschoenen.Hieronder een aantal tips indien je alsnog een beetje de weg kwijt bent en je hulp nodig hebt om de beste schoenen te kiezen voor jouw look:

- De Oxford, met zijn gesloten vetersluiting, wordt oorspronkelijk beschouwd als een meer gekleed model dan de derbie met zijn open vetersluiting:

- Met een zwarte stadsschoen kan je nooit fout gaan als je aarzelt met bruin: donkere tinten zijn over het algemeen ook soberder, makkelijker te coördineren en dus minder vatbaar voor smaakgebrek.

- Tussen een schoen met veters en een schoen zonder, zal die met veters worden beschouwd als meer gekleed; jij kiest de kleuren dus jij kiest ook de soberheid natuurlijk.

- Een leren zool is klassieker en heeft minder stilistische risico's in vergelijking met een rubberen zool. maar de leren zool vraagt wel meer onderhoud.

- Om elegant en eenvoudig te blijven, is het beter om een gladde leren schoen te kiezen: nubuck of suède zijn beter geschikt voor dagelijks gebruik.

- Minder franjes, minder risico's! Een klassieke schoen zonder decoraties zal gemakkelijker te coördineren zijn dan een schoen met een bloemige brogue, tweekleurig leer of een gekleurde rubberen zool.

Dit kan je helpen een "veilige" keuze te maken om elegant te blijven bij een speciale gelegenheid! Bij Melvin & Hamilton vindt je echter talloze manieren om codes te breken en te spelen met mode, wie je ook bent of wie je vandaag de dag wilt zijn. Mode is een leerzame ervaring; elegantie kan ook worden gevonden in een veelkleurige oxford schoenen of in laarzen met bont. Het is aan jou om de schoenen te vinden die het beste bij jouw wensen, jouw stijl, jouw kleding en jouw dagelijks leven passen!

#youaremnh