GROETJES UIT HONGARIJE: WAT IS EEN BUDAPESTER SCHOEN?

GROETJES UIT HONGARIJE: WAT IS EEN BUDAPESTER SCHOEN?Heb je je wel eens afgevraagd hoe die mooie, stijlvolle schoenen met de mooie bloem details bij de neus genoemd worden en hoe ze gemaakt zijn? Die handgemaakte modellen heten Budapester schoenen. Deze stijl is een all-time favoriet en zeer populair, vooral als het gaat om vintage- en bedrijfsschoenen. Vandaag de dag leren we u een beetje over schoenkennis. Maak kennis met de Budapester schoen!

Budapester schoenen - Kenmerken en geschiedenis

De Budapester schoen wordt vaak gedefinieerd als een herenschoen, wat maar de helft van de waarheid is. De meeste originele Budapester modellen zijn gemaakt voor mannen, maar er zijn ook modellen voor vrouwen. Het is meer het speciale karakter van de details die het belangrijkste kenmerk van deze schoen is.

De schoen staat bekend dat het een opengewerkte, dubbel gestikte derby schoen is die versierd is met broguing. Deze bijzondere decoratie geeft dit model zijn unieke karakter. Hij heeft ook een hielkapje en een vleugelkapje. Hij heeft een hoge neus en een grote hak op een dubbele zool.

De Budapester is een schoen voor elke gelegenheid: het heeft een zeer elegante maar ook sportieve touch. Combineer ze met een spijkerbroek of met een zakelijk pak, afhankelijk van wat je plannen voor de dag zijn. Zoals je ziet: investeer in een hoogwaardige, handgemaakte Budapester schoenen en je kan ze het hele jaar door dragen.

Maar waar komt de Budapester schoen vandaan? Hij is vernoemd naar de stad Boedapest in Hongarije. De schoenmakers daar hebben dit unieke model uitgevonden en ontwikkelen het sinds het einde van de 19e eeuw. Ook goed om te weten: in zijn thuisland staat dit model bekend als "Karlsbader".

Budapester Style bij Melvin & Hamilton

Bij Melvin & Hamilton maken we onze schoenen met liefde en zorg. Wij bieden je een grote variëteit aan schoenmodellen: van derbies tot monks, van loafers tot oxford-schoenen. Al deze variaties in combinatie met een breed scala aan kleuren en texturen garanderen je de unieke Melvin & Hamilton stijl. Om jezelf de Budapester stijl aan te bieden, vindt je veel van onze derbies met de beroemde Budapester stijl! Bij Melvin & Hamilton dragen niet alleen mannen dit opvallende model. Je vindt de bloem brogues ook op veel modellen voor vrouwen.

We stellen je graag een aantal paar Melvin & Hamilton budapester schoenen voor, voor haar: En voor hem, mooie brogue schoenen:Heb je nog vragen over onze verschillende modellen en vormen? Wil je meer weten over de manier waarop we handgemaakte schoenen maken en over de verschillende stijlen? Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief! Op onze blog zullen we je regelmatig informeren over onze collecties en schoenen trends. Volg ons en word schoenexpert!#youaremnh