Waarom kiezen voor een paar "Budapest" of brogues schoenen?

Laarzen in "Budapest" stijl - Melvin & Hamilton

Bij Melvin & Hamilton hechten we veel belang aan vakmanschap en kwaliteit. Voor je verschillende activiteiten en levensstijlen bieden wij een breed scala aan producten: van derbies tot monks, van enkellaarzen tot loafers en oxfords. Allemaal verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen.

Welke van onze selectie schoenen zijn de leren derbies met elegante geperforeerde neus, ook wel bekend als de "flowery golf toe"? Hoe worden ze gemaakt? Deze met de hand gestikte leren modellen zijn essentieel voor het creëren van een stijl met een vintage of meer zakelijke uitstraling, en staan bekend als "Budapest" of brogues schoenen. Met kleine perforaties en een open vetersluiting is hier een praktische gids om het model Budapest te herkennen tussen zijn soortgenoten.

01 Budapest schoenmodellen: geschiedenis en kenmerken

Heren oxford schoenen Lance 41 Melvin & Hamilton

Deze schoenen zijn genoemd naar hun stad van oorsprong, Boedapest in Hongarije. De meesterschoenmakers die deze bijzondere derbies hebben uitgevonden, ontwikkelden dit model aan het eind van de 19e eeuw. In Hongarije wordt de "Budapest" schoen "Karlsbader" genoemd. Budapest schoenen worden vaak voorgesteld als herenschoenen, maar dat is niet helemaal waar... De meeste originele schoenen in "Budapest"-stijl zijn voor mannen, maar er zijn ook schoenen voor vrouwen, die zich steeds meer laten verleiden door deze trendy modellen.

Heren enkellaarzen Martin 5 Melvin & Hamilton

Het belangrijkste kenmerk van dit model zijn de talrijke kleine perforaties, maar ook de vorm. Deze derbies met open veters, meestal met 5 oogjes, staan bekend om hun mooi geperforeerde dubbele naad. Bovendien geeft de iets brede neus van deze schoenen een unieke uitstraling. Je ziet een gebloemde golf neus, die doet denken aan de versieringen op de achterkant van het bovenwerk bij de hiel. Drie laatste kenmerken onderscheiden het model brogues van andere leren schoenen: een ingezette neus, een hoge vamp en een vrij brede hak met een dubbele zool.

02 Budapest herenschoenen: hoe draag je ze?

Heren monk schoenen Patrick 24 Melvin & Hamilton

De brogues kan gedragen worden voor elke gelegenheid: een bruiloft, een dag op kantoor of een weekend op het platteland. Voor een elegante of sportieve look kan je ze dragen met raw denim of met een antracietgrijs of donkerblauw pak. Dus waarom probeer je niet een met handgenaaid Budapest-model van hoge kwaliteit dat je het hele jaar door kunt dragen?

03 Damesschoenen Budapest: hoe te dragen?

Dames oxford schoenen Sally 38 Melvin & Hamilton

Bij Melvin & Hamilton zijn mannen dol op dit comfortabele en chique model... En vrouwen ook! In de winter of in het tussenseizoen zijn ze perfect om er elegant uit te zien en toch comfortabel te blijven, en kunnen ze gedragen worden met een straight jeans, of met een lange jurk en een zwarte panty. Chique en moderne modellen, die uw outfit meteen een extraatje geven.

Dames enkellaarsjes Selina 29 Melvin & Hamilton

Hebt je vragen over onze verschillende assortimenten en al onze modellen? Wil je meer weten over de handmatige productie van onze producten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt alle weetjes!
Volg ons ook op onze blog voor de laatste informatie over onze collecties of de laatste trends!

#youaremnh