Loafers, enkelboots, sneakers: welke mannenschoenen bij jeans?

Herenschoenen bij jeans - Melvin & Hamilton

Jeans zijn het kernelement van elke garderobe en het uitgangspunt voor de rest van de outfit. De juiste jeans is een belangrijke (en langdurige) investering in je stijl. Wij helpen je met de juiste keuze te maken!

Door de week, in het weekend of op vakantie - jeans zijn waarschijnlijk de broeken die het vaakst worden gedragen, ongeacht het seizoen. Het vinden van het juiste model kan echter een moeilijke taak zijn, aangezien er een bijna onbeperkte keuze aan snitten zijn: straight jeans, slim jeans, flared jeans, high-waisted jeans, ripped jeans... Deze tijdloze jeans passen bij elke stijl en elk figuurtype.

Als je de juiste jeans hebt gevonden, welke schoenen moet je dan kiezen? Of het nu gaat om het kiezen van het model of het kiezen van de kleuren die elegant bij je outfit passen, het is niet altijd eenvoudig om een ​​allround combinatie te creëren. Hoewel de jeans op het eerste gezicht misschien geassocieerd wordt met een cool, casual beeld, kunnen ze ook elegant zijn en de perfecte twist geven door een formele look om te toveren naar een casual silhouet.

Of het nu gaat om sneakers, enkellaarsjes, derbies of loafers - wij helpen je het juiste model te kiezen zonder dat je je garderobe volledig op zijn kop hoeft te zetten. Onze gids bevat de meest succesvolle combinaties van denim en schoenen om in elk seizoen te dragen.

01 Hoe draag je monks met jeans?

Heren monks Lance 1 Melvin & Hamilton

Monks met hun metallic details zijn een stijlvol alternatief voor de klassieke geklede schoen. Ze zijn een perfecte optie om in stijl naar kantoor te gaan. Voor een professionele, chique en casual look combineer je ze met een wit overhemd en een straight raw denim jeans. Kies voor een zwarte jeans voor een meer verfijnde look. Vermijd baggy modellen die uit proportie kunnen lijken. De thermometer geeft temperaturen onder nul aan? Maak je outfit compleet met dunne wollen sokken voor een vleugje comfort en warmte in de winter.


02 Hoe draag ik mijn loafers onder een jeans ?

Heren loafers George 5 en sokken Jamie 1 Melvin & Hamilton

Voor een formeel maar comfortabel silhouet zijn leren loafers een geweldige optie om te dragen met jeans. Of het nu met kwastjes is of strak, deze klassieke schoenstijl is ideaal voor het creëren van een casual maar verfijnde look. Kies kleurrijke loafers die gewaagd genoeg zijn om te contrasteren met het blauw van je denim. Kies met een subtiele knipoog naar preppy stijl voor klassieke sokken in donkerbruin, bordeauxrood of antraciet. Houd het voor de rest van de outfit relatief simpel: een leren riem, een wit katoenen t-shirt en een wollen coltrui als het weer erom vraagt.

03 Hoe draag je enkelboots met jeans?

Heren Chelsea Boots Trevor 9 Melvin & Hamilton

Een veilige, comfortabele en stijlvolle combinatie! Het dragen van leren enkellaarzen onder een jeans is misschien wel de zekerste manier om stylingsfouten te vermijden. Kies een klassieke rechte of opgerolde jeans wat de perfecte denimstijl voor dagelijks gebruik is. Met ruimte in de dijen en kuiten zorgen ze voor een soepele gang en een zekere bewegingsvrijheid. Terwijl suède schoenen meestal voor een urban look zorgen, zijn enkellaarzen in het zwart leer classy en ideaal om mee uit te gaan. Voor een chique en casual look kan je met hiking boots of de tijdloze Chelsea boots een lange tijd comfortabel lopen.

04 Hoe draag je sneakers bij een jeans?

Heren sneakers Harvey 88 Melvin & Hamilton

Voor een look die makkelijk te dragen is en altijd werkt, is hier de beste combinatie: leren sneakers, die centraal staan in de athleisure- en streetweartrend, zijn in opmars en hebben een vaste plek in onze schoenenkasten veroverd. Om deze look te laten werken en niet te overdrijven, is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen basiskleding en modieuze stukken. Voor een minimalistische en cleane look kies je een paar lichtgekleurde skinny jeans en witte sneakers. Voor een fashion statement ga je voor bootcut jeans en sneakers in popkleuren, chunky sneakers of ugly shoes.

05 Hoe draag je derbies bij een jeans?

Heren derby Clint 34 Melvin & Hamilton

Van dandy look tot rock chic met een dikke of ingekerfde zool, de derby is een all-rounder. Een must-have voor speciale gelegenheden. Deze schoenen zijn ideaal om de casual look van jeans te balanceren. Zwart en bruin zijn de meest traditionele modellen, maar met textuur en kleur creëer je een unieke look. Kies bij jeans voor klassieke snits en donkere tinten: zwart of marineblauw.

06 Welke schoenen bij een jeans deze zomer?

Heren bootschoenen Adrian 8 Melvin & Hamilton

Gelukkig hoef je geen zeilboot te hebben om bootschoenen te dragen. Of je nu naar kantoor gaat of naar een zomers etentje, de combinatie van denim en bootschoenen is vaak een schot in de roos. Voor een nog luchtiger silhouet kies je voor muiltjes of leren sandalen! Aarzel niet om ze te combineren met andere essentiële zomer- of tussenseizoensstukken om de lenteaccenten van uw look te versterken: een licht linnen hemd, een witte jeans, een strohoed... Van de kust tot de rivieroevers, u bent klaar voor de zomer!

#youaremnh