7 paar comfortabele schoenen om in stijl de straat op te gaan

Comfortabele schoenen - Melvin & Hamilton

Of je nu iemand bent die twee maanden van tevoren plant of iemand die alles op het laatste moment doet, december staat in het teken van Sint- en Kerstcadeaus. Een nooit eindigende zoektocht die de optimale uitrusting vereist, om te beginnen met een chic maar comfortabel paar schoenen. Om de winter in stijl te trotseren en de sneeuw of de regen goed aan te kunnen, is het belangrijk schoenen te kiezen die aangepast zijn aan uw verschillende activiteiten: de perfecte uitrusting voor een lange dag combineert elegantie en comfort.

Van leren enkellaarsjes tot hakken, vandaag onthullen we onze selectie van de beste schoenen voor lange wandelingen en comfortabel wandelen op straat. Een gids die werkt, met aanbevelingen, voor bezoeken aan grote hoofdsteden of lange weekends op het platteland.

01 Winter 2022 must-haves: comfortabele en stijlvolle hakken

Zoek niet verder, voor de meest comfortabele hakken moet je hier zijn. Met deze modellen met lage hakken kan je comfortabel en stabiel rondlopen, dankzij de dikke, ingekeepte zolen.

Wat je ook in je garderobe hebt hangen, deze schoenen passen gemakkelijk bij de meest uiteenlopende kleren en vergezellen je het hele jaar door. Draag ze met een 7/8 jeans, een lange rok of een mini-jurk, afhankelijk van uw stemming en de gelegenheid.

02 De meest comfortabele schoenen voor lange afstanden: sneakers

Heren sneakers Richmond 1 Melvin & Hamilton

Bericht aan sportmannen en sportvrouwen! Sneakers zijn ideaal als je warm wilt lopen en toch chic wilt blijven. Sneakers passen helemaal in de athleisure-chic trend en zijn perfect voor brede of gevoelige voeten en voorkomen dat ze aan het eind van de dag opzwellen.

Ze zijn gemaakt van ademende materialen om ze warm te houden en te voorkomen dat je gaat zweten. Met raw denim voor hem of een lange jurk voor haar, witte sneakers passen bij elke look en combineren comfort en elegantie.

03 De ideale schoenen voor lange wandelingen in de stad: loafers

Dames loafers Jade 44 Melvin & Hamilton

Als je niet wil dat pijnlijke voeten je wandeling of de volgende huwelijksreceptie bederven, zijn loafers je beste vriend. Met blote voeten in de zomer of met sokken bij koudere temperaturen, dit platte en elegante model is een must-have in elke schoenenkast.

Hoewel ze praktisch zijn om aan te trekken, kunnen ze in het begin een beetje stijf zijn. Aarzel dus niet om talkpoeder aan te brengen op de wrijvingspunten tussen de huid en de schoen. Vochtinbrengende crème kan het leer ook losser maken, zodat het zich perfect aan uw voet aanpast.

04 De warmste schoenen voor wandelingen in de regen: enkellaarzen

Heren enkellaars Tom 13 Melvin & Hamilton
Dames enkellaarsjes Cassy 1 Melvin & Hamilton

Om je enkels meer stabiliteit te geven, kun je het beste kiezen voor enkellaarsjes met veters of hiking boots. Regen of zonneschijn, ze zijn ideaal om lange afstanden mee af te leggen. In het koude seizoen moet je gaan voor gevoerde enkellaarzen.

Voor een urban look zijn enkellaarsjes met rubberen zolen onmisbaar om de kou in stijl te trotseren. Ze zijn waterafstotend, comfortabel en licht - de perfecte zool voor lange wandelingen in de stad.

05 De meest stijlvolle schoen voor je volgende reis: derby

Dames derbies Jenny 6 Melvin & Hamilton

Voor een elegante verschijning op het asfalt zijn derbies de perfecte keuze. Ze hebben een dikke zool die schokken absorbeert en zijn gemaakt van zacht leer dat zich naar de vorm van uw voet vormt.

Vergeet aan het eind van de dag niet je schoenen te voorzien van schoenspanners om het leer van je derbies in goede conditie te houden en kreuken te voorkomen.

06 All-terrain schoenen om de straat op te gaan: laarzen

Dameslaars Leonie 21 Melvin & Hamilton

Voor je volgende reis of weekendje weg, moet dit paar schoenen in je koffer. Dankzij de tijdloze stijl van de laarzen kan je ze de hele dag door dragen, van museumbezoek tot avondfeest, zonder dat je in de loop van de dag weer hoeft om te kleden.

Laarzen zijn gemakkelijk aan te trekken en door hun comfort zijn ze onmisbaar, vooral in de winter. Afhankelijk van de gelegenheid zijn ze er in vele verschillende stijlen: Soklaarzen, rijlaarzen of zelfs de onvermijdelijke regenlaarzen.

07 De lichtste schoenen voor warme temperaturen: ballet pumps

Om voetpijn te voorkomen, kan je het beste kiezen voor platte schoenen of schoenen met een kleine hak in plaats van hoge hakken.

Kies een lichtgewicht schoen voor je volgende lange wandeling. Met ballerina's kan je comfortabel flaneren, zonder je zorgen te maken over de kilometers die je hebt afgelegd. Draag ze in de zomer met blote voeten en combineer ze in de winter met een panty. Kies voor zacht leer voor gegarandeerd comfort van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

08 Wat je moet doen na een lange wandeling: verzorg je leren schoenen

Om blaren op je voeten te voorkomen is het belangrijk te weten hoe je leren schoenen zachter kunt maken.

Schoenspanners, vochtinbrengende crème voor leer of oma's huismiddeltjes... Er zijn veel manieren om pijnlijke voeten met je nieuwe schoenen te voorkomen. Dus volg de gids!

#youaremnh