Welke schoenen te dragen onder een maxi jurk deze zomer?

Dames muiltjes Eglantine 1 Melvin & Hamilton met een maxi jurk

Stijgende temperaturen, lichte stoffen en zwemkleding: Het is zomer en je vraagt je af welke schoenen je moet dragen bij je lange jurkMaxi jurken zijn absoluut tijdloos en een must-have in de garderobe van elke vrouw. Het is de perfecte bondgenoot om zelfs de warmste zomerdagen te overleven. Deze modieuze basic combineert comfort en chic en kan voor elke gelegenheid gedragen worden: kantoor, weekend, reizen en avond. Hier zijn wat stylingtips over hoe je de juiste schoenen vindt voor bij je lange jurk deze zomer.

01 Voor een beetje lengte: hoe draag je een maxi-jurk met sleehakken?

Dames clogs Flora 13 Melvin & Hamilton

Tijdloze symbolen van vrouwelijkheid, sleehakken zijn de perfecte zomermaatjes. Als je op zoek bent naar comfort en stabiliteit, dan is dit de schoen voor jou! Clogs, sleehakken, muiltjes met plateauzolen... Deze schoenen bieden hoogte zonder het welzijn van je voetzolen op te offeren, die vaak op de proef worden gesteld met naaldhakken. Ze zijn perfect voor lange jurken met een zoom die strak genoeg is om het plateau van je schoenen slim te accentueren. Kies een nauwsluitende zijden jurk voor 's avonds of een geborduurde witte jurk voor overdag. Accentueer je outfit met een klein rieten mandje om je bohemian Jane Birkin look compleet te maken.

02 Keeping it cool: hoe draag je een maxi-jurk met muiltjes?

Dames muiltjes Eglantine 1 Melvin & Hamilton
Dames muiltjes Hanna 83 Melvin & Hamilton

Muiltjes en hun natuurlijke chic hebben een speciale plaats in je zomergarderobe. Ze voegen een vleugje moderniteit en stijl toe aan je outfit en zorgen tegelijkertijd voor een zeker comfort.Zin in een trendy en gemakkelijk outfit? Kies voor leren muiltjes en een nauwsluitende gebreide jurk of een loshangende jurk met smalle bandjes. Voor de avond trekt u alles uit de kast met een wikkeljurk in kimonostijl of een lange jurk met zijsplitten, chic en minimalistisch, met juwelen: kleine parels of gouden creolen.

03 Chique bij warm weer: hoe draag je een maxi-jurk met sandalen?

Warm zand, schelpen, zonsondergangen en kitscherige ansichtkaarten .... Als de zomer veel herinneringen oproept, zijn leren sandalen daar ongetwijfeld het symbool van. Kies voor sandalen van gevlochten leer voor een bohemian look, of kies voor gouden sandalen om te contrasteren met je jurk en je outfit op te fleuren. Combineer ze met een grote tuniek of een overhemdjurk met ceintuur om te spelen met mannelijke en vrouwelijke elementen. Verruil op zomeravonden wol voor lichtere materialen en nestel u na zonsondergang in een groot linnen overhemd.

04 Voor een danser look: De lange jurk dragen met ballerina's

Ze zijn het perfecte alternatief voor hoge hakken. Oorspronkelijk waren ballerina's dansschoenen, daarna werden ze een zeer populair mode-item in de jaren 50, maar ze raakten langzaam in de vergetelheid voordat ze in de afgelopen seizoenen een comeback maakten op de catwalk.
Om het comfort centraal te stellen, is een jurk met losse vormen en pastelkleuren aan te bevelen: wij stellen een lange gebreide jurk voor of een sweaterjurk met een coltrui. Voor een feest of een bruiloft past een slip dress van zijde ook perfect bij ballet pumps. Aangekleed met grote oorbellen kan deze danseressenlook zowel alleen als met een getailleerd jasje gedragen worden. De inspiratie voor deze look komt uit de jaren 60 en de popcultuur: Betty Draper uit Mad Men of Beth Harmon uit The Queen's Gambit.

05 Houd het comfortabel: Hoe draag je een maxi jurk met sneakers

Je dagindeling: je trekt erop uit en je hebt de ene afspraak na de andere. Je zoekt in de eerste plaats warmte en comfort, een belofte die wordt ingelost door sneakers die in geen enkele schoenenkast mogen ontbreken. De combinatie van een maxi jurk en sneakers is ideaal om een al te elegante look te doorbreken. Gebreide jurken of trui jurken zijn perfect voor deze chique sportswear look. Witte sneakers zijn een absolute must-have in de winter. Met hun eenvoudige en pure ontwerp zijn ze het perfecte paar schoenen dat chic en comfort combineert. Om de look op vakantie of op kantoor wat op te leuken, kunt u ook ugly shoes proberen, een trend die de jaren negentig doet herleven.

06 Voor een bohemian look: Hoe draag je een maxi jurk met laarzen

De kou en regen trotseren en er dan nog chic eruit blijven zien is de belangrijkste trend van dit seizoen. We gaan terug naar de 70s en laten ons inspireren door de cult models van die tijd, van Anita Pallenberg tot Bianca Jagger. Kleurrijk of bedrukt, u kunt kiezen voor jurken van natuurlijke materialen: katoen, linnen... Kies voor romantische patronen en inspiraties: zwierige jurken, geborduurde jurken of zelfs boho jurken. De combinatie van laarzen en lange jurken maak je af met een lange jas, trenchcoat of een leren jack. Met hoge laarzen kunt u spelen met volume door een grote riem aan de outfit toe te voegen om de taille te benadrukken.

07 Voor een rock chic look: Hoe draag je een lange jurk met enkellaarsjes

Dames enkellaarsjes Cassy 3 Melvin & Hamilton

Enkellaarsjes zijn gemakkelijk aan te trekken en onmisbaar in de winter vanwege hun comfort. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen.
Of ze nu casual zijn met een rubberen zool of bezaaid met studs voor een rock chic look, enkellaarsjes zijn ideaal voor een elegant figuur. Wat jurken betreft, is het raadzaam om gestructureerde modellen te kiezen: Babydoll-jurken met ballonmouwen, smock jurken of zelfs jurken met grafische patronen. Voor een zigeunerstijl zijn gebloemde jurken of stoffen met speelse patronen geschikt. Speel met de vrouwelijke/mannelijke elementen door te kiezen voor een plateauzoolveterlaarsjes of biker boots voor een jongensachtige stijl.
Maak het af met een panty of dikke sokken voor de bibbers!

08 Of het nu kerstavond of een bruiloft is: De lange jurk met derbies

Dit jaar, zorg ervoor dat je all the way gaat. Of het nu gaat om een satijnen jurk, een jurk met lovertjes, een jurk met een split of een jurk zonder rug, de feestdagen zijn de gelegenheid om eindelijk die jurk uit de kast te trekken die al zo lang perfect op de hanger hangt heeft zitten wachten.
Voor een hele nacht dansen, kunt u het beste kiezen voor derbies die chic en gemakkelijk te dragen zijn. Derbies worden gekenmerkt door hun open vetersysteem dat ze een elegante look geeft en ze tot een fijne metgezel maakt wanneer u chic en plat wilt zijn. Ze passen perfect bij een monochrome look met strakke lijnen van alledag. Combineer ze met een gestructureerde jurk met gedefinieerde schouders en een rechte snit: een wikkeljurk geïnspireerd op Claire Underwood in House of Cards.

09 Stijlvol plat blijven: de lange jurk met loafers

Dames loafers Scarlett 22 Melvin & Hamilton

De loafer is een onmisbare klassieker, een trend die alle seizoenen meegaat. Met een horsebit, kwastjes of geraffineerde details: ze zijn er in vele vormen.
Vakmanschap en natuurlijke materialen krijgen hier de voorkeur, zoals leren of suède loafers. Voor uw look kunt u deze tijdloze schoenen met retro-accenten opfleuren met een vloeiende jurk in felle kleuren of met grafische patronen. Je kunt ook voor de preppy look gaan door te kiezen voor een minimalistische jurk zoals een trapezejurk of een skaterjurk. Wat het materiaal betreft, probeer de tweed jurk of voor de koukleumen, de geribde gebreide jurk: een modieuze en toch makkelijk te dragen outfit.

10 Voor het creëren van contrast: de zwarte of witte lange jurk met kleurrijke schoenen

Effen jurken zijn een must! Als u gewend bent aan eenvoudige looks en minimalistische outfits, kunt u uw outfit opleuken met een paar originele schoenen in felle kleuren.
Of het nu gaat om juwelen, chique hakken of artistieke details à la Carrie Bradshaw in Sex and the City: de keuze van de jurk moet vallen op een klassieke vorm en een neutrale tint. Een hemdjurk of kokerjurk, monochrome tinten en natuurlijke materialen zijn een stijlvolle en eenvoudige combinatie voor de winterdagen. Als het op schoenen aankomt, kun je je uitleven! Blauwe loafersgroene enkellaarsjeszilveren ballerina's... Deze knallende en kleurrijke touch is ideaal om een klassieke zakelijke outfit aan te vullen en te contrasteren, maar kan ook bij elke gelegenheid passen: op vakantie, uitgaan of zelfs voor een bruiloft.

#youaremnh