Gevlochten leer, het onmisbare element van deze zomer

Geweven leren sneakers Nadine 5 Melvin & Hamilton

Gevlochten leren schoenen zie je overal terug in de collectie van Melvin & Hamilton, vooral bij de lente-zomermodellen, maar er zijn er ook een paar die we in de herfst- en wintercollectie kunnen terugvinden. Een populaire zomertrend, gevlochten leer is een uitzonderlijk en esthetisch prachtig product. Bij Melvin & Hamilton wisselen we af met allerlei kleuren en combineren we het met andere vormen van leer.

01 Gevlochten leer

Om gevlochten schoenen te produceren, is het vlechten van leer een techniek die veel kennis vereist: het leer wordt met de hand gevlochten op de vorm, een nauwgezette bewerking die handigheid, aandacht.... en tijd vereist. Elk detail telt om een flexibel net van uitzonderlijke sterkte te verkrijgen.

Handgeweven leer is ongewoon sterk. Het is onmogelijk om je vingers door deze vlecht te steken, ook al is het niet verdubbeld zoals bij de Kate modellen bijvoorbeeld.

Geweven leren ballerina's voor haar Melvin & Hamilton

02 Stevig, en bovenal zeer origineel!

Schoenen met gevlochten leer zijn van onberispelijke kwaliteit…maar bovenal zeer origineel. En ze laten niemand onverschillig!

"Woven" genaamd bij Melvin & Hamilton, gevlochten leer is niet enkel voor ballerina's bestemd: het is te vinden in derby's in alle kleuren, zoals op de Brad voor mannen!

Deze zomer is gevlochten leer ook te vinden bij onze sandalen, en vooral bij onze muilezels.

Geweven leren muiltjes voor haar Melvin & Hamilton

Tenslotte vinden we het gevlochten leer ook in de winter terug bij bepaalde laarzen.

Geweven leren enkellaarzen Melvin & Hamilton

Een trend die terug te vinden is in alle seizoenen!

Geweven leren muiltjes voor haar Melvin & Hamilton

03 Hoe onderhoud je gevlochten leer?

Gevlochten leer heeft geen speciale zorg nodig. Zoals alle leren schoenen - zelfs geperforeerd leer- kan je ze reinigen met een zachte doek. Als er stof achterblijft, kan een lichte borstel helpen om het te verwijderen.

Om het leer soepel te houden, moet je je schoenen regelmatig insmeren met een verzorgingscrème van goede kwaliteit - vermijd laagwaardige producten die vlekken kunnen nalaten of het leer niet soepel genoeg maken.

Wat betreft de afwerking, schoenpoets- opnieuw van hoge kwaliteit! - zal genoeg zijn om de kleuren en glans van het leer te doen opleven.

Aarzel ook niet om je schoenen te voorzien van schoenspanners zodat het gevlochten leer niet vervormt.

Geweven leren derbies Henry Melvin & Hamilton

Voor meer informatie over onze productietechnieken en knowhow kun je terecht op onze pagina over het vlechten van leer.

#youaremnh