Hoe kies je en onderhoudt je gevlochten leren schoenen?

Dames monks van gevlochten leer Jade 14 Melvin & Hamilton

Tijdloos en verfijnd, gevlochten leren schoenen zijn een must-have voor elke voorjaarsgarderobe. Dankzij hun zachte en ademende constructie zijn schoenen van gevlochten leer zeer comfortabel om te dragen en geven ze een unieke touch aan elke outfit. Gevlochten leer is ook een duurzaam materiaal dat een grote houdbaarheid biedt.

Gevlochten leer is een geweldige zomertrend en een uitzonderlijk product. Bij Melvin & Hamilton bieden we het aan in een groot aantal kleuren en combineren we het met andere vormen van leer. Laat ons je begeleiden bij het vinden van het perfecte paar gevlochten leren schoenen voor jouw stijl. We geven ook tips over hoe je ze stijlvol kan dragen in het voorjaar 2024 en hoe je ze gemakkelijk kan onderhouden.

01 Alles over het vlechten van leer

Dames muiltjes Scarlett 77 en Heren Clive 30 Melvin & Hamilton

Leer vlechten is een techniek die veel knowhow vereist: het leer wordt met de hand op vorm gevlochten, een nauwgezette bewerking die handigheid, aandacht... en tijd vereist. Elk detail telt om een soepel maar stevig vlechtwerk te creëren. Het handgeweven leer is van een zeldzame stevigheid. Het is onmogelijk om je vingers door dit vlechtwerk te krijgen, zelfs als het niet gevoerd is zoals op de Kate bijvoorbeeld.

02 Onze verschillende modellen gevlochten leren schoenen

Heren derbies Dylan 5 en Katrin enkellaarsjes 8 Melvin & Hamilton

Schoenen van gevlochten leer laten niemand onverschillig! Bij Melvin & Hamilton wordt gevlochten leer "Woven" genoemd en is niet voorbehouden aan ballerina's: het is te vinden op derbies in alle kleuren, zoals het Brad-model. Voor de zomer is gevlochten leer ook te vinden op onze sandalen en muiltjes. In de winter ten slotte is gevlochten leer te vinden op sommige modellen enkellaarzen. Je kan dus in elk seizoen iets moois vinden...

Ballerina's van gevlochten leer

Dames ballerina's Alexa 49 Melvin & Hamilton

Geef elke outfit een coole, zomerse touch met ballerina's van gevlochten leer. Dit materiaal combineert stijl en comfort en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Of je ze nu draagt met een short met hoge taille of een wikkelrok, ballerina's van gevlochten leer passen perfect bij boho- of preppy-looks, afhankelijk van je persoonlijke smaak.

Enkellaarsjes van gevlochten leer

Dames enkellaarsjes Katrin 8 Melvin & Hamilton

In het voorjaar van 2024 zullen enkellaarsjes van gevlochten leer de klassieke codes opnieuw interpreteren. Chelsea boots, enkellaarsjes met vetersluiting of grove laarzen, combineer ze met een straight jeans of een luchtig jurkje zodra de temperaturen stijgen. Of je nu kiest voor kleuren die contrasteren met je outfit of liever een uniform ensemble creëert, deze tijdloze schoenen zijn geschikt voor verschillende gelegenheden: op kantoor, na het werk of voor een weekendje weg.

Gevlochten leren sandalen

Gevlochten leren sandalen zijn een must-have voor zomer 2024 Ze zijn zowel stijlvol als comfortabel, perfect voor warme en zonnige dagen. Gevlochten leren sandalen zorgen voor een stijlvol silhouet, en zijn gemakkelijk te combineren met elke outfit: lange linnen jurk, korte spijkerrok of katoenen short.

Gevlochten leren veterschoenen

Heren derbies Dylan 5 Melvin & Hamilton

Gevlochten leren Oxfords en derbies zijn een veilige en stijlvolle keuze voor elke gelegenheid. Deze veterschoenen zijn veelzijdig en kunnen worden gedragen met jeans voor casual wear of met een pakbroek voor een meer formele look. Bovendien zijn ze zeer comfortabel en gaan ze de hele dag mee.

Gevlochten leren muiltjes

Gevlochten muiltjes zijn perfect voor een bohemien-chique look. Ze zijn licht en comfortabel, ideaal voor de lente en de zomer. Geweven muiltjes zijn gemakkelijk te combineren met de meest uiteenlopende outfits. Ze zullen je overal vergezellen: op een bruiloft in het tussenseizoen of voor je volgende vakantie, stop ze in je koffer en je zal er geen spijt van krijgen!

Gevlochten leren loafers

Heren loafers Clive 22 Melvin & Hamilton

Gevlochten leren loafers zijn een stijlvolle keuze voor formele gelegenheden. Ze zijn modern en verfijnd en kunnen worden gedragen met een katoenen chino of een pakbroek. Geweven loafers zijn ook zeer comfortabel, dus perfect voor een lange dag op kantoor.

Gevlochten leren tassen

Dames handtas Frida 2 Melvin & Hamilton

Naast gevlochten schoenen zijn gevlochten leren tassen het perfecte alternatief als je een verfijnde draai aan je uiterlijk wil geven. Duurzaam en zeer resistent, zijn ze een tijdloze en praktische keuze voor dagelijks gebruik. Gevlochten leren tassen kunnen worden gedragen bij casual of geklede outfits, voor een dag op kantoor of een avondje uit.

03 Snel en gemakkelijk, dit zijn de 4 stappen voor het verzorgen van gevlochten leer

Dames monks Gianna 4 Melvin & Hamilton

Gevlochten leer is een duurzaam materiaal, maar het heeft regelmatig onderhoud nodig om in goede conditie te blijven. Hier volgen enkele tips voor het onderhoud van je schoenen van gevlochten leer:

1. Maak je schoenen regelmatig schoon met een zachte, vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Als er stof achterblijft, kan een klein borsteltje helpen dit te verwijderen.

2. Om het leer soepel te houden, moet je je schoenen regelmatig insmeren met een schoencrème.

3. Voor de glans volstaat een klassieke schoenpoets om de kleuren en de glans van het leer te doen herleven. Aarzel niet om een paar schoenspanners te gebruiken zodat het gevlochten leer niet vervormt.

4. Laat je schoenen op natuurlijke wijze drogen in de open lucht, uit de buurt van een directe warmtebron. Vermijd zo nat mogelijke schoenen, want dat kan het leer beschadigen.

#youaremnh