Weekendje weg: onze reistassen en schoenen voor een korte vakantie

Backpack Ottawa Melvin & Hamilton

De maand mei begint meestal met veel enthousiasme, met als doel te profiteren van lange weekenden en andere vrije dagen. Inderdaad, de lente is de tijd voor lange weekends en langere dagen. Een reis naar Italië, Frankrijk, Duitsland of Spanje... Heeft u nog een reden nodig om enthousiast te worden voor een korte reis? Hier is er één: een nieuwe reistas.

U heeft vast al eens dit dilemma gehad: u bent van plan een paar dagen weg te gaan, een zakenreis of een weekendje weg, maar u realiseert zich dat geen van uw bagagemogelijkheden geschikt is voor die duur. Dit is waar de lederen of canvas reistas om de hoek komt kijken, die per definitie duurzaam en zeer praktisch is. De perfecte reistas is gemakkelijk te dragen en kan al uw spullen bevatten zonder dat ze kreukelen dankzij de verschillende opbergvakken: kleding, maar ook toiletartikelen, laptop, boeken...

Heren bootschoenen Dustin 8 Melvin & Hamilton

De keuze van de juiste reistas is belangrijk, maar ook de juiste paar schoenen die meegaan. Schoenen kunnen een uitdaging zijn bij het inpakken van een koffer. Voor wie van "voor het geval dat" houdt, is het makkelijk jezelf ervan te overtuigen dat je een tweede of zelfs een derde paar mee moet nemen, ook al duurt de reis maar een paar dagen.

Weekendjes weg zijn vaak een kwestie van spontaniteit, dus een paar makkelijk te dragen schoenen is een must. Je schoenen moeten de volgende mix hebben: comfortabel om de hele dag in rond te lopen en tegelijkertijd stijlvol genoeg om 's avonds naar het restaurant te gaan.

Voor al uw lente-uitstapjes en om alleen het hoognodige mee te nemen op een weekendje weg, hebben wij alle opties voor de meest praktische reistassen en de meest comfortabele schoenen op een rijtje gezet. Volg onze gids!

01 De beste reistassen: praktisch, duurzaam en makkelijk mee te nemen

Reistassen Melvin & Hamilton

We hebben het over een grote tas, omvangrijker dan een draagtas maar kleiner dan een koffer, net ruim genoeg voor een paar outfits en een paar schoenen. De beste reistassen zijn duurzaam, functioneel en hebben meerdere compartimenten, zowel binnen als buiten.

Bij het maken van een keuze van uw weekendtas is het belangrijk rekening te houden met de sterkte van de riem of de handvatten. Besteed ten slotte bijzondere aandacht aan de materialen: kies een robuust textiel, ideaal voor regelmatig gebruik, en bestand tegen de barre omstandigheden tijdens het transport en het weer. Rugzakken zijn flexibel, licht en gemakkelijk te dragen en zijn ook populair voor korte reizen, bijvoorbeeld om te voldoen aan de afmetingen die nodig zijn voor handbagage bij vliegreizen.

Backpack Calgary Melvin & Hamilton

De perfecte duffle bag voor een weekendje weg

Welke rugzak voor een paar dagen weg?

02 All-terrain schoenen om in je tas te doen voor een weekendje weg

Dames Sneakers Nuri 11 Melvin & Hamilton

Als je een paar dagen op reis gaat, neem dan een paar schoenen mee die je het hele weekend kunt dragen, ongeacht het programma. Denk aan de ruimte die uw schoenen in uw duffle bag zullen innemen en aan de activiteiten die u tijdens het weekend gaat doen: ceremonie of bruifloft, museumbezoek, diner in een restaurant, een wandeling in het bos... De perfecte schoenen voor een weekend kunnen zowel gedragen worden bij een jeans als bij een formelere outfit, zoals een pak of een lange jurk. Kleurrijk, hoog om uw enkels goed te ondersteunen, met een plateau om elke stap op te vangen, er is ruime keuze aan schoenen die geschikt zijn voor een weekendje weg.

Ons advies: het lijkt misschien contra-intuïtief, maar op het laatste moment inpakken kan je weekend redden: zo kun je de dag ervoor het weer bekijken en schoenen en outfits kiezen die daarbij passen.

Heren Sneakers Harvey 47 Melvin & Hamilton

Dames schoenen voor een weekendje weg

Heren schoenen voor een weekendje weg

#youaremnh