Dresscode: de perfecte schoenen voor op kantoor

Damesschoenen voor zakelijke outfit - Melvin & Hamilton

Wanneer je het kantoor of een open ruimte binnenloopt, voor een vergadering, een sollicitatiegesprek of wat later voor een afterwork, het is altijd geruststellend om een paar schoenen te hebben die voor een zeker evenwicht zorgen. Het goede nieuws is dat de zakelijke dresscode niet altijd ongemak en/of somberheid betekent.

Van traditionele pakken tot preppy silhouetten, er zijn talloze gepolijste looks die elegantie en eenvoud combineren. En dat is te danken aan schoenen die comfort voorop stellen en in een handomdraai persoonlijkheid toevoegen aan een conventionele outfit.

Dames Monks Selina 2 Melvin & Hamilton

Het is mogelijk om trouw te blijven aan de grondbeginselen van de zakelijke garderobe en tegelijkertijd te spelen met de elementen van kleding met moderne lijnen, warme kleuren en winterse materialen zoals fluweel of leer. En terwijl sommigen zweren bij het comfort van zachte muiltjes of leren sandalen, zullen anderen vooral de meer klassieke stadsschoenen waarderen.

Halverwege het seizoen is de perfecte tijd om je loafers, oxfords, monks, enkellaarsjes of derbies aan te trekken. Je hoeft de modellen niet op te stapelen, deze stadsschoenen passen bij talloze outfits, van de meest formele tot de meest extravagante. Om ervoor te zorgen dat je op alle fronten goed voor de dag komt met je kantoorkleding, is hier onze selectie schoenen die je een zelfverzekerde stap en een zelfverzekerde tred garanderen.

01 Loafers, derbies, oxfords, sneakers, monks... Hoe draag je lage schoenen naar kantoor?

Dames loafers Selina 3 Melvin & Hamilton

Het witte katoenen overhemd, een essentieel onderdeel van de zakelijke garderobe, kan de basis vormen van een geslaagde kantooroutfit: combineer het met een groen fluwelen overshirt en een donkere jeans die strak om de heupen zit. Om deze neutrale kleuren in een handomdraai op te waarderen, trek je een paar kleurrijke derbies, loafers met kwastjes of monks met gekartelde zolen aan.

Ben je meer een fan van witte sneakers? Kies dan voor je outfit met een wit katoenen t-shirt en een broek met plooien, een chique element dat niet langer is voorbehouden aan speciale gelegenheden! Voor videoconferenties of naar kantoor kiest je voor een zakelijk pak: een linnen of flanellen colbert. Wie het niet zo koud heeft, kan zelfs een dunne bodywarmer onder zijn colbert aantrekken zodra het wat frisser wordt.

Dames derbies Jade 2 Melvin & Hamilton

02 Leren laarzen en enkellaarzen: hoe draag je hoge schoenen voor kantoor

Dames enkellaarsjes Susan 10 Melvin & Hamilton

Hoe zorg je dat je er goed uit ziet voor welke gelegenheid dan ook? Eén ding is zeker: comfort, vooral in deze tijd: dit seizoen is de terugkeer van leren enkellaarsjes en hoge laarzen, die in allerlei kleuren verkrijgbaar zijn en de voet en de enkel goed ondersteunen. Ze zullen kleurenliefhebbers verleiden en zijn perfect om uw persoonlijkheid en uw stemming van het moment te weerspiegelen.

De oversized blazer is de perfecte manier om de flamboyante kleuren een beetje te dimmen en zo een modern silhouet te creëren door de codes van vrouwelijk-masculien te verkennen. Trek onder je jasje een geborduurde blouse aan die je look meteen een bohemienachtig tintje geeft. Om het af te maken zijn er genoeg alternatieven voor de klassieke jeans!

Er zijn veel broeken die onmisbaar zijn in de zakelijke garderobe: 7/8e broeken, broekpakken, broeken met plooien, enz. Hetzelfde geldt voor de familie van de rokken, die een groot aantal modellen biedt die zijn aangepast voor kantoor: wikkelrokken, kokerrokken of midi-rokken, die allemaal gemakkelijk te combineren zijn met dikke effen of transparante panty's.

03 Welke tas voor naar kantoor?

Leren handtas Vancouver Melvin & Hamilton

Een nette zakelijke garderobe kan worden aangevuld met kleurrijke en originele tassen: als je oog hebt voor detail is dit de rubriek voor jou! De meer discrete mensen zullen afzien van extravagante schoenen en flitsende kleuren, maar zullen hun persoonlijkheid kunnen uitdrukken via hun accessoires.

Om te spelen met kleuren als een pro, kun je je het beste concentreren op twee of maximaal drie kleuren. Voeg bijvoorbeeld een vleugje licht toe aan je look met een schoudertas en gevlochten hengsels, of creëer contrast met kleuren die opvallen: een roze clutch, een blauwe rugzak of een gele handtas. Op een meer formele toon is de zwarte leren schoudertas een veilige gok die overal bij gedragen kan worden.

#youaremnh