Welke schoenen dragen we met shorts deze zomer?

Heren Sneakers Harvey 93 Melvin & Hamilton

Onze modewensen goed afstemmen met de stijgende temperaturen kan lastig zijn: de minimale hoeveelheid stof om de zomerhitte te doorstaan biedt niet altijd veel ruimte voor verschillende stijlen. Soms zouden we de zomer liever in een badpak doorbrengen dan een andere outfit. Het goede nieuws is dat het mogelijk is om comfort, koelte en stijl te combineren, dankzij hét must-have item van dit seizoen: shorts.

Dit basisitem voor je garderobe voor zowel mannen als vrouwen en symbool van het warme zomerseizoen, staat al een paar weken op uw radar. Een verfrissend alternatief voor de bekende jeans, shorts zijn essentieel voor een perfecte zomer. Na de skinny jeans en chino's in de lente, is het nu tijd voor high-waisted shorts, denim shorts, cargo shorts...

Voor een spontaan weekendje weg of een lange vakantie nemen ze weinig plek in je koffer en kun je ze dragen bij welke gelegenheid dan ook. Er zijn veel variaties op dit zonnige kledingstuk, maar bepaalde modellen verdienen de voorkeur, ongeacht uw lichaamstype: ga voor shorts met een goed aansluitende taille, en een lengte halverwege de dij of onder de knie.

Hoe kun je er elegant uitzien in een korte broek en welke schoenen moet je kiezen? Er is geen combinatie die je niet zou moeten dragen, maar er zijn enkele combinaties van shorts en schoenen die het beste werken. Hier zijn de schoenen die je deze zomer bij een korte broek moet dragen om de perfecte zomerlook te creëren.

01 Aan de mannenkant: welke schoenen te dragen bij een korte broek?

Korte broek met muiltjes dragen

Heren muiltjes Robert 34 Melvin & Hamilton

Bij korte broeken is het sleutelwoord eenvoudig: lichtheid. Het is essentieel om je outfit niet te verzwaren met te imposante schoenen. Luchtige stijlen zoals leren muiltjes zijn een uitstekende optie voor de zomer. Ze zijn gemakkelijk aan en uit te trekken en houden je comfortabel en op je gemak. Ze zijn casual en helemaal in de trend en perfect voor een avond aan zee of een diner met je voeten in het zand.

Shorts met Sneakers

Heren Sneakers Berlioz 1 Melvin & Hamilton

De zomervakantie staat voor de deur! Relaxen, naar het strand gaan en zonnige terrasjes staan op het programma. Om het warme seizoen in stijl te verwelkomen, zijn shorts en leren sneakers altijd een goed idee. Bij deze chique combinatie draait alles om comfort. Kies voor een fleece korte broek voor een moderne sportswear look. Voor een formeler silhouet kiest u een korte broek met print of streepjes, die u kunt combineren met een wit katoenen T-shirt, denim overhemd of trui met ronde hals als het weer kouder wordt.

Shorts met loafers dragen

Heren loafers Earl 25 Melvin & Hamilton

Dit is de combinatie die ons rechtstreeks naar de zomer brengt. Dit elegante duo werkt altijd en is ook de perfecte look voor het bijwonen van een bruiloft. Draag de leren loafers met blote voeten en een geplooide korte broek, een overhemd dat in de korte broek is gestopt en een lichte blazer. Als je meer lef hebt, kies dan voor een preppy look en laat je inspireren door schooluniformen door sokken te dragen bij je loafers. Een stijlkeuze die niet onopgemerkt zal blijven.

Shorts met sandalen dragen

Heren sandalen Sam 3 Melvin & Hamilton

We hebben ze gezien op de catwalks en daarna op sociale media, mannensandalen en vooral de fisherman sandalen zijn de must-have schoenen voor deze zomer. Ze maken een grootste intree in de schoenenkasten voor mannen. Met gekruiste leren bandjes, metalen gespen en bandjes achter op de hiel geven ze uw outfit meteen een frisse uitstraling. Voor een wandeling door de stad of een ontspannen middag bij het zwembad zijn ze gemakkelijk te combineren met een korte broek. Kies voor een linnen short of een elegant zwempak, een matrozentop of een hemd met een grafisch motief.

Shorts met bootschoenen

Heren bootschoenen Earl 13 Melvin & Hamilton

Met een zwarte cargo short en een chambray overhemd met korte mouwen of opgerold, zullen de bootschoenen u de hele zomer vergezellen. Deze schoenen zijn verkrijgbaar in een reeks felle en gedurfde kleuren en geven een eenvoudige, monochrome silhouet een vleugje kleur. Voor een meer casual look gaat u voor een denim short en een geruit overhemd. Met een pet of zonnehoed bent u klaar voor de zomer!

02 Aan de vrouwenkant, welke schoenen bij een korte broek?

Een short dragen met ballerina's

Dames ballerina's Alexa 16 Melvin & Hamilton

Plate ballerina's, populair geworden door Brigitte Bardot in de jaren 60, zijn de ultieme veelzijdige optie. Kies voor neutrale kleuren, zoals zwart of wit, die goed passen bij verschillende stijlen shorts, van grungy tot gekleed. Als je een modern tintje aan je outfit wilt geven, kies dan voor ballerina's met puntige tenen: ze verlengen je silhouet in een oogwenk en geven je look een verfijnde twist. Of je nu aan zee flaneert of door de stad slentert, leren ballerina's geven je zowel comfort als stijl.

Een short dragen met oxfords of derbies

Dames oxfords Selina 56 Melvin & Hamilton

Dit is de ideale outfit om naar kantoor te dragen als de temperaturen stijgen. Geklede schoenen met veters, oxfords of derbies, zijn een trefzekere manier om een vleugje elegantie toe te voegen aan elke outfit die een beetje te casual is. Chique en modern, je kunt ze dragen met een denim short of een witte short met hoge taille voor een meer geklede look. Lichtblauw, rood, oranje... Voor een zonnige, zomerse look kies je oxford modellen met textuur in felle kleuren!

Shorts met sandalen of espadrilles dragen

Dames sandalen Wilma 12 Melvin & Hamilton

Sandalen en shorts... Deze twee zomerse kledingstukken vormen een perfect duo en de combinatiemogelijkheden zijn eindeloos. Ben je uitgenodigd voor een bruiloft? Een modern alternatief voor de klassieke maxi-jurk is een combinatieshort die perfect past bij sandalen of espadrilles. Op zoek naar een hybride look om van kantoor naar een restaurant te gaan? Kies een katoenen short en combineer hem met een linnen hemd, een geborduurde blouse of een kanten top voor een boho-chique look.

Shorts met muiltjes dragen

Leren muiltjes zijn superpraktisch: ze zijn gemakkelijk aan en uit te trekken en ideaal om je comfortabel te voelen en je benen te laten zien. Om uw silhouet te verlengen, kiest u een short met hoge taille en voegt u een slanke leren riem toe als u uw taille wilt benadrukken. Combineer grove denim of lichte linnen shorts met een gebreide polo of kleurrijke blouse.

Shorts met sneakers dragen

Dames sneakers Hailey 23 Melvin & Hamilton

De combinatie van shorts en sneakers werkt het hele jaar door: In de winter met panty's, in de zomer met blote benen. Voeg een blouse met Claudine-kraag en een vloeiende, uitlopende paperbagshort toe om de sportiviteit van je schoenen te accentueren en een coole, geraffineerde look te creëren. Voor een funky silhouet kiest u een oversized blouse met motief en een short in felle kleuren.

Shorts met loafers dragen

Dames loafers Adley 3 Melvin & Hamilton

Zowel in de winter als in de zomer werkt dit duo uitstekend. Of ze nu effen of tweekleurig zijn, leren loafers zijn de tijdloze instappers bij uitstek. Om de formele kant van loafers te doorbreken, kies je voor een zijden short of een luchtige bloemenrok. Voor een risicoloze chique look stemt u de kleur van uw leren schoenen af op de kleur van uw topje of handtas. Met een witte of zwarte short creëert u een contrast en laat u uw mooie schoenen nog meer opvallen.

#youaremnh