Chic en cool, hier zijn de must-have ballerina's voor de lente/zomer

Dames ballerina's Alora 4 Melvin & Hamilton

Sneakers, muiltjes, sandalen, loafers... Er is geen tekort aan schoenmodellen voor vrouwen. Voor een elegante en lichte tred moet u kiezen voor de ster van het ballet: Leren ballerina's. Zij waren het voorrecht van opera-ratten voordat zij de symbolische schoen van de popcultuur werden en hebben onlangs een aantal opmerkelijke verschijningen gemaakt aan de voeten van Brigitte Bardot of Kate Moss.

Deze iconische en populaire ballerina's van zacht leder zijn synoniem met elegantie en ware ambassadeurs van de Franse touch. Om deze platte schoenen, die gemakkelijk en stijlvol te dragen zijn, te omarmen, nemen we een kijkje bij de must-have ballerina's van de zomer. Ideaal voor de zomer en perfect voor halverwege het seizoen, hier is een modetrend die nog een lange weg te gaan heeft!

01 Wat zijn de verschillende soorten ballerina's?

De klassieke stijl van deze super gemakkelijk te dragen schoenen heeft de afgelopen seizoenen veel navolgers gevonden. Ballerina's zijn per definitie platte en comfortabele schoenen. Open of gesloten, rond, vierkant, of puntig, ballerina's zijn er in verschillende stijlen, passend bij elke stijl. Ze kunnen in de winter met een panty worden gedragen, maar ook op blote voeten met wat talkpoeder zodra de temperaturen stijgen. Bij Melvin & Hamilton ligt de nadruk op hoogwaardige materialen en knalkleuren: rode, witte of zwarte ballerina's, ballerina's van lakleer of mat leer.

02 Welke jurk draag je bij je ballerina's?

Dames ballerina's Livia 3 Melvin & Hamilton

Het is allemaal een kwestie van proportie! Terwijl een korte jurk perfect is met leren ballerina's, zal een te lange jurk je zwaar maken en een deel van je schoenen verbergen. Kies in plaats daarvan voor een vloeiende stijl die niet langer is dan je enkels. Wat stoffen betreft: in het voorjaar van 2024 keert denim terug! Omarm de cowgirl 2.0 trend deze zomer met een rok met split of een getailleerde jurk.

03 Welke broek te dragen met ballerina's?

Dames ballerina's Alexa 49 Melvin & Hamilton

Het mooie van deze schoenen is dat je ze overal bij kunt dragen. Voor een look die altijd werkt, zijn jeans de beste bondgenoot voor ballerina's. Voor een preppy look draag je je ballerina's met 7/8 of skinny jeans, een wit overhemd en een blazer. Maak het af met een sjaal, een leren riem of grote oorbellen uit uw sieradendoos. Voor een casual look kiest u boyfriend jeans of een opgerolde cigarette broek.

04 Hoe draag je ballerina's naar kantoor?

Dames ballerina's Alexa 45 Melvin & Hamilton

Deze tijdloze schoenen zijn erg populair. Ze zijn perfect om comfortabel van de ene vergadering naar de andere te gaan en de dag af te sluiten met een drankje zonder dat u zich thuis hoeft om te kleden. Voor een silhouet dat in elk seizoen past, kies je een overhemdjurk met ceintuur en zwarte ballerina's - casual maar superchique. Voor een zomerse look kies je voor een wit of bedrukt T-shirt, een denim short en witte ballerina's. In het tussenseizoen ga je voor gekleurde ballerina's, jeans met hoge taille, een trenchcoat of een leren jack over een dunne trui.

05 Welk paar ballerina's voor een bruiloft?

Dames ballerina's Alexa 49 Melvin & Hamilton

Of je nu de bruid bent of een gast, je hebt je droomjurk voor de grote dag gevonden. Het enige probleem is dat je nog steeds het middelpunt van je outfit mist: je schoenen. Het goede nieuws voor wie van comfort en platte schoenen houdt: ballerina's zijn de ideale schoenen voor een bruiloft. Voor deze gelegenheid zijn ze versierd met de mooiste feestelijke details en verkrijgbaar in satijnen tinten: zilveren ballerina's, gouden ballerina's of iriserende ballerina's. Wat de look betreft, heeft u een ruime keuze om deze unieke dag te vieren: een maxi-jurk met bloemenmotief, satijnen rok, zijden slip dress, witte jurk met bandjes, wikkeljurk met motief...

06 Welke ballerina's voor uw vakantie?

Dames ballerina's Kate 5 Melvin & Hamilton

Een koffie in de zon, een museumbezoek, een diner in een restaurant... Je vakantieprogramma zit (super)vol. Je hebt dus allround schoenen nodig waar je je prettig in voelt en die niet te veel ruimte innemen in je bagage. Leren ballerina's voldoen aan al uw eisen! Of het nu voor een grote reis of een kort uitstapje is en als u niets aan het toeval wilt overlaten, dan zijn dit de schoenen die gemaakt zijn voor een chic silhouet en een leven in de fast lane. De modellen zijn zeer origineel en passen zowel bij een jeans en een hoodie overdag als bij een little black dress 's avonds.

#youaremnh