Onze tips om je leren schoenen lichtjes te vergroten en het leer te versoepelen

Heren derbies  Elvis 63 en dames enkellaarzen Amelie 5  Melvin & Hamilton

Iedereen weet dat als je een paar leren schoenen koopt, je voeten in het begin altijd een beetje pijn doen. En het is heel normaal dat je leren schoenen de eerste paar keer dat je ze aantrekt stijf aanvoelt, het duurt een paar dagen voordat een schoen zich aanpast aan de eigenaar.

Maar dat hoeft geen reden te zijn om je schoenen terug te sturen of om iets te doen wat ten koste kan gaan van je nieuwe leren schoenen!

Ja, velen zullen je vertellen om technieken te gebruiken met behulp van water, koud of warm. Maar wij van Melvin & Hamilton bevelen andere methoden aan die net zo effectief zijn en veel meer respect hebben voor leer, vooral wanneer het om plantaardig gelooid gaat, zoals de meeste van onze modellen.

01 Onmisbare schoenspanners

We kunnen je het niet vaak genoeg herhalen maar er zijn vele redenen waarom het essentieel is om cederhouten schoenspanners te hebben. Naast het voorkomen van vouwen en scheuren, kun je met de schoenspanners ook leren schoenen in de lengte en breedte versoepelen. Laat de schoenspanners eerst enkele dagen in je schoenen zitten en daarna na elk gebruik van de schoenen.

02 Hydraterende producten, net als voor de huid

Om leren schoenen te verzachten, neem je een goed voorbeeld aan je huid! Het aanbrengen van een goede vochtinbrengende crème aan het begin van de verzorging zal, naast het werken als een make-up remover en het verwijderen van oude lagen schoensmeer, het leer verzachten en ontspannen om het aan te passen aan de voet. Het is sowieso een essentiële stap in de verzorging van je leren schoenen, of ze nu nieuw zijn of niet, hier is het begin.

Heren sneakers Mick 1 en dames derbies Selina 41 Melvin & Hamilton

03 Verzorg ook je voeten!

Een bijzonder doeltreffende methode is het aanbrengen van een dikke, zeer vochtinbrengende crème, zoals Nivea crème, op de voeten. Breng het over de hele voet aan en trek dan je schoenen aan zonder sokken. De vochtinbrengende crème zal de leren schoen van binnenuit verzachten, in tegenstelling tot de vorige methode waar we het buitenste gedeelte van het leer behandelde, met de vochtinbrengende crème..

04 Stap voor stap

Je schoen zal zich aan moeten passen aan de vorm van je voeten. Daarvoor heb je geen keus: je zal ze moeten dragen! Maar wees voorzichtig, in het begin kan je ze niet zomaar dragen.

Begin eerst met ze thuis te dragen, met 1 of 2 paar dikke sokken. Loop, beweeg je tenen, dit alles regelmatig en één of twee uur per keer. Oké, het zal ongemakkelijk zijn, maar wanneer je de hele dag zal moeten staan, zal je blij zijn dat je dit hebt gedaan!

Hierna kun je je nieuwe schoenen dragen voor korte momenten bijvoorbeeld wanneer je naar de plaatselijke bakker gaat om brood te kopen, Doe dit regelmatig, om je voeten beetje bij beetje aan de nieuwe schoenen te laten wennen en andersom!

Dames derbies Selina 41 Melvin & Hamilton

05 Natte sokken

Een laatste techniek om je leren schoenen te versoepelen en te vergroten is het gebruik van een natte sok, maar niet op elke manier! Met een cederhouten schoenspanner, en vooral niet van metaal, je zal begrijpen waarom.

Maak je sok nat en plaats deze om een cederhouten schoenspanner, steek deze dan in je schoen en laat hem een nachtje drogen. De schoenspanner zal vocht absorberen en opzwellen, waardoor de schoen iets oprekt.

Al deze methoden zijn natuurlijk aanvullend, je kunt verschillende toepassen om je schoenen lichtjes op te rekken en te versoepelen. We hopen dat je nu hebt geleerd hoe je met veel zachte methodes je mooie leren schoenen kunt behandelen.

#youaremnh