Welke schoenen neem je mee op wintervakantie?

Winterse schoenen - Melvin & Hamilton

Met het begin van de schoolvakanties en de heropening van de skigebieden keert het onaangename gevoel van natte sokken en bevroren voeten terug. Schoeisel is de belangrijkste basis voor een goede sneeuwuitrusting om de kou te bestrijden.

Wees deze winter voorbereid en bestrijd de kou in stijl: We hebben een selectie warme schoenen samengesteld die ideaal zijn voor lange wandelingen in de kou. De modellen combineren comfort en stijl en zorgen er met hun goede isolatie voor dat je het volgende restaurantbezoek na de piste met warme voeten kunt bereiken.

Welke schoenen voor een dagje sneeuw?

Heren enkellaarzen Nelio 1 Melvin & Hamilton

Om zorgeloos van je vakantie in de bergen te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de juiste schoenen hebt. Eerst en vooral moet je bij het maken van je keuze rekening houden met de zolen, zodat je niet uitglijdt op ijzige paden. Ga voor een dikke zool om je voeten droog te houden als je in het bos loopt. Wat het materiaal betreft, geef je de voorkeur aan leer boven suède omdat dit beter bestand is tegen vocht. Kies bij het model voor hoge schoenen: Enkellaarzen met veters, gevoerde laarzen, hoge laarzen...

Laat het koude winterweer je dus niet afschrikken en ontdek onze selectie hoge, verwarmende schoenen die perfect zijn voor je volgende wandeling. En maak je geen zorgen, onze gids werkt net zo goed voor degenen die liever een kopje thee drinken in de hut.

01 De warmste schoenen om in stijl de winter door te ploeteren

Laarzen met veters

Dames laarzen Sally 120 Melvin & Hamilton

Als de charme van de winter in het besneeuwde landschap ligt, heb je het juiste paar schoenen nodig om je er in stijl doorheen te slaan. In de koelere seizoenen duikt een elegante trend op: veterboots. Of het nu gaat om technisch veeleisende wandelschoenen of klassieke modellen, deze all-terrain enkellaarzen passen bij elke voetvorm. Kies kleding in zachte tinten en accessoires in felle kleuren om je winterlook op te fleuren.

Hoge laarzen om je benen warm te houden

Dames laarzen Isabelle 3 Melvin & Hamilton

Als je je koffers pakt voor de bergen of gewoon de koude temperaturen van februari wilt trotseren, zijn hoge leren laarzen de perfecte keuze om je voeten droog en je benen warm te houden. De dikke zool zorgt ook voor een goede grip in gladde sneeuw en ijs. Combineer de laarzen met een lange jurk met split of een korte rok voor een chique look die je silhouet verlengt.

Gevoerde enkellaarzen om de kou te trotseren

Damens laarzen Elisa 7 Melvin & Hamilton

Om warm en knus te blijven tijdens je winterwandeling en er ook stijlvol uitzien, is de gevoerde laars je beste vriend om de winterse temperaturen te trotseren. Deze schoenen zijn geïnspireerd op de Moon Boots uit je kindertijd. Ze beschermen je perfect tegen de kou en zijn helemaal in de wintertrend. Of je nu in de Alpen, de Pyreneeën of thuis bent, je kunt deze gewaagde stijlen gemakkelijk dragen met een panty of jeans.

Chelsea Boots voor een rock chic look

Dames zwarte enkellaarsjes Sybill 33 Melvin & Hamilton
Dames enkellaarzen Selina 65 Melvin & Hamilton

Voor een slank silhouet en een zelfverzekerde uitstraling kies je voor de dikke, gekartelde zolen van de modellen Sybill of Selina. De robuuste modellen, geïnspireerd op buitenactiviteiten, zijn perfect om de kou buiten te houden. De enkellaarsjes zijn gemakkelijk te dragen in het dagelijks leven en creëren de perfecte winterlook met hun rock-chic accenten.

02 Van de bergen naar de stad: hier zijn de meest comfortabele herenschoenen om door de sneeuw te sjokken

Enkellaarzen met veters om de enkels te beschermen

Heren boots Trevor 28 Melvin & Hamilton

Dit is het ideale paar voor je volgende wintervakantie dat je niet mag missen. Deze zachte en lichtgewicht veterboots zijn het perfecte model om je te beschermen tegen de kou. De tenen en hiel van dit model zijn verstevigd om je voeten extra warm te houden. De schoenen zijn comfortabel en elegant, zodat je je behaaglijk voelt en tegelijkertijd niet bevriest.

Enkellaarzen met gekleurde zolen om de saaie winterkleuren te trotseren

Heren boots Trevor 5 Melvin & Hamilton

Onderscheid je van de massa en durf kleurrijke zolen te dragen! Voor koude ondergronden hebben we hier het perfecte model om je voeten warm te houden. Deze boots zijn ideaal voor een lange wandeling of om in alle rust van je trip naar de sneeuw te genieten. Voor een urban look kun je deze laarzen combineren met een jeans of met een dikke trui en wollen broek voor in de bergen.

Enkellaarzen met dikke zolen om je voeten tegen de kou te beschermen

Heren boots Trevor 25 Melvin & Hamilton

Om je optimaal tegen de kou te beschermen, moet je bij je voeten beginnen. Waarom zou je kiezen voor leren boots? De dikke rubberen zool dempt je stappen en voorkomt dat je uitglijdt bij ijzige temperaturen. Zo kun je comfortabel en veilig over straat. Dankzij het hybride ontwerp kun je meteen van je winterwandeling naar de festiviteiten 's avonds zonder van schoenen te hoeven wisselen. En het mooie is: Trevor kan ook perfect gedragen worden tijdens je volgende citytrip dankzij het trendy, urban design.

03 Verzorg je schoenen!

Let op!!! Het hele jaar door, en nog meer in de winter, is het van het grootste belang dat je je schoenen goed verzorgt om te voorkomen dat ze te snel beschadigd raken, vooral door vocht. Gebruik daarom een schoenspanner, een voedende verzorgingscrème en schoensmeer van hoge kwaliteit. We geven je tips over hoe je je schoenen goed kunt verzorgen in de winter en ze langer mooi kunt houden.

#youaremnh