4 modetips voor het stylen van uw hoge laarzen

Hoge laarzen voor dames Melvin & Hamilton

Gedragen door mode-iconen als Brigitte Bardot en vereeuwigd in cultfilms als Pretty Woman, zijn hoge laarzen al tientallen jaren een vast onderdeel van de garderobe van vrouwen. Ze bieden een schat aan inspiratie om de garderobe van vrouwen te herzien en geven zelfs de meest klassieke looks een verfijnde touch. Of je nu kiest voor een ingetogen of gedurfd kleurenpalet, het is tijd om hoge laarzen te omarmen en ze hun rechtmatige plaats in je garderobe te geven.

En het beste van allemaal? Hoge laarzen verlengen het figuur, houden enkels en benen warm en bieden een ongeëvenaard comfort. Er is een breed scala aan leren laarzen, maar sommige zijn dit jaar erg populair. Hier tonen we je de topstijlen van het seizoen en hoe je ze kunt dragen voor de perfecte look. We hebben een selectie van hoge laarzen om uit te kiezen, en tips over hoe je ze voor alle gelegenheden kunt dragen.

01 Hoe draag je hoge laarzen bij een jeans?

Dames laarzen Cassy 6 Melvin & Hamilton

Hoge leren laarzen zijn ideaal bij jeans en geven een chique draai aan elke iets te casual outfit. Voor een volslank silhouet is onze eerste tip: stop je jeans in je laarzen. Blijf dus weg van wijde en uitlopende broeken, die het rekkende effect van de hoge laarzen kunnen ondermijnen. Voor een smart casual look op kantoor is er niets beter dan een wit overhemd met een denim skinny jeans in hoge zwarte of bruine leren laarzen. U kunt ook kiezen voor een zwarte of witte skinny jeans voor een modernere en geraffineerde look. Met jeans en laarzen kunt u casual en geklede kledingstukken combineren en spelen met snitten en materialen voor een subtiel en elegant contrasterend effect.

02 Hoe draag je hoge laarzen bij een jurk?

Dames laarzen Isabelle 3 Melvin & Hamilton

Hoge laarzen zijn niet weg te denken uit de garderobe van een vrouw en passen uitstekend bij jurken. Om deze combinatie te laten werken, is het belangrijk om de juiste snit voor je jurk te kiezen. Lange, vloeiende of nauwsluitende jurken passen perfect bij hoge laarzen. Voor een bohemian chic look kies je voor een lange jurk met bloemenprint en bruine leren rijlaarzen. Voor een meer casual look draag je een jumperjurk en hoge laarzen met ingekeepte zolen. Voor een meer rockende look kies je een denim jurk met zwarte leren hoge laarzen. Aarzel niet om kleuren en prints te mengen voor een originelere en assertievere look.

03 Hoe draag je hoge laarzen met een rok?

Dames laarzen Miranda 4 Melvin & Hamilton

Als u liever rokken dan jurken draagt, zijn kniehoge laarzen ook een zeer stijlvolle keuze om je outfit compleet te maken. Om je look wat textuur te geven en te spelen met materialen, kan je een rok van leer of suède aantrekken. Minirokjes zijn ook een geweldige optie, gedragen met een panty of blote benen met kousen of lange sokken. Voor een bohemian chic look is een lange bloemenrok met bruine leren western boots een romantisch en trendy alternatief. Ten slotte, als u een retro-look wilt aannemen, brengt de jaren 90-trend de denim rok terug. Combineer hem met hoge laarzen voor een grungy look die zeker indruk maakt.

04 Hoe kies je het juiste paar hoge laarzen?

Dames laarzen Miranda 4 Melvin & Hamilton

Of je ze nu draagt bij een rok, jeans of een jurk, hoge laarzen zijn een elegante en geraffineerde keuze. Nu we de beste stylingideeën op een rijtje hebben gezet, is het tijd om het juiste model te vinden.

Allereerst moet je de laarzen kiezen op basis van hun schachthoogte: De hoogte van de schacht bepaalt het silhouet van je look en moet afgestemd zijn op je lengte. Als je klein bent, kies je laarzen onder of net boven de knie. Ben je langer, dan kies je laarzen die boven de knie of kniehoog zijn.

De vorm van de laarzen is ook belangrijk: als je brede kuiten hebt, kies dan laarzen van zacht leer die zich aan de vorm van je voeten passen en perfect bij je kuiten aansluiten. Heb je smalle kuiten, dan moet je kiezen voor modellen van stevig leer of laarzen met veters om een perfecte pasvorm te garanderen.

05 Hoe verzorg ik mijn hoge laarzen?

Je hoge laarzen regelmatig schoonmaken is de eerste stap om ze in topconditie te houden. Gebruik een schone doek om stof te verwijderen en een zachte borstel voor delicate materialen zoals suède om de textuur niet te beschadigen. Als je meerdere paren laarzen hebt, wissel ze dan regelmatig af, zo behoudt elk paar zijn vorm.

Er zijn ook tips voor het opbergen van je hoge laarzen: ten eerste, steek schoenspanners in je laarzen om hun vorm te behouden en te voorkomen dat ze doorbuigen of afzakken. Als je geen schoenspanners hebt, kun je altijd de binnenkant van elke laars vullen met krantenpapier.

Om ruimte te besparen kun je kiezen voor verticale opslag, zoals laarzenrekken of kleerhangers om je schoenen aan op te hangen in je kleedkamer. Bewaar je leren laarzen indien mogelijk in individuele hoezen om ze te beschermen tegen stof en licht.

#youaremnh