Schoenen opbergen: onze tips voor een efficiënte organisatie

Schoenen opbergen - Melvin & Hamilton

Of u nu een fashionista bent met Carrie Bradshaw aspiraties, een verscheidenheid aan schoenen verzamelt of een minimalist op zoek naar eenvoud, hier is een belangrijke, zo niet de belangrijkste, stap in schoenverzorging: opruimen. Plaatsgebrek, tijdgebrek - er zijn veel redenen waarom we onze schoenen achteloos op de vloer van de ingang zetten (sommigen zouden zeggen "gooien"). Rommelige schoenen kunnen zich echter snel door je ruimte verspreiden. Om esthetische redenen, maar ook voor het onderhoud, is het essentieel om je leren schoenen te reorganiseren. Om ze te beschermen tegen stof en licht, is het belangrijk je schoenen netjes op te bergen. Van een gloednieuw paar tot een model dat al jaren meegaat, al je schoenen verdienen een speciale plaats in je huis.

Als algemene regel geldt dat, waar je je schoenen ook bewaart, het is belangrijk ze te sorteren op soort (enkellaarsjes, sneakers, loafers, enz.) en op gebruiksfrequentie (dagelijkse schoenen, avondschoenen, sportschoenen, enz.). Zo kan je snel het paar schoenen selecteren dat je nodig hebt en je opbergruimte optimaal benutten. Het is ook belangrijk dat je je schoenen goed verzorgt, zodat ze in goede staat blijven en zo lang mogelijk meegaan. Dit houdt in dat je ze regelmatig schoonmaakt, poetst en op een droge, koele plaats bewaart, en schoenspanners gebruikt nadat je je schoenen hebt uitgedaan.

Hoe berg je je schoenen op in de gang of in een kast? Hoe organiseer je je verzameling als je weinig ruimte hebt? Het is belangrijk een methode te kiezen die past bij jou behoeften en de beschikbare ruimte in jou huis. Van kleine kledingkasten tot grote inloopkasten, hier zijn onze tips om je schoenen efficiënt op te bergen en te reorganiseren, zodat je je opbergruimte kunt maximaliseren en je favoriete schoenen in een oogwenk kan terugvinden.

01 Hoe berg je schoenen op in je kleedkamer?

Schoenen opbergen - Melvin & Hamilton

Wie van ons droomt er niet van een kleedkamer rechtstreeks uit Sex and the City met een plek uitsluitend voor schoenen? De meest klassieke optie is een schoenenplank waarop je je schoenen kan ordenen door de paren die je het meest draagt binnen handbereik te plaatsen. Om je schoenen te beschermen tegen licht en stof kan je ze na het dragen opbergen in schoenhoezen, of gewoon in hun originele kartonnen doos. Voor extra gemak kan je kiezen voor doorzichtige schoenendozen, die perfect zijn om de inhoud van elke schoen in één oogopslag te kunnen zien. Als je de trotse eigenaar bent van hoge laarzen, wapen je dan met kleerhangers, perfect om je laarzen recht te houden.

02 Hoe berg je je schoenen op in de gang?

Schoenen opbergen - Melvin & Hamilton

Allereerst kan je de schoenen die u niet vaak draagt het beste sorteren en in een andere ruimte opbergen. In de gang moeten alledaagse schoenen voorrang krijgen! Een klein kastje of schoenenrek is de meest klassieke en praktische optie om schoenen op orde te houden. Rollende schoenenrekken zijn ook een geweldige manier om je schoenen op te bergen en ze binnen handbereik te houden. Ze kunnen gemakkelijk onder meubels of in een kast worden geschoven om ruimte vrij te maken wanneer u die nodig hebt. Kies ten slotte voor een hangende opbergzuil of rieten manden: ideale alternatieven voor een opgeruimde en gastvrije entree.

03 Hoe bewaar je schoenen in een kledingkast?

Er zijn veel mogelijkheden in een garderobe: Planken, laden en deuren! Op de deuren kan je kiezen voor een wandschoenrek of hangende opbergruimte. Beide zijn geweldige manieren om je schoenen te organiseren en ze tegelijkertijd te beschermen en de opslagruimte te maximaliseren door verticale ruimte in plaats van horizontale ruimte te gebruiken. In je laden kan je, als ze hoog en diep genoeg zijn, verdelers of lade-indelingen gebruiken die je gemakkelijk kan bevestigen om schoenen plat en netjes op te bergen. Tenslotte kun je schoenendozen gebruiken op de planken. Zorg ervoor dat u uw schoenen goed droogt en eventueel schoonmaakt voordat u ze erin opbergt.

#youaremnh