Chelsea boots voor mannen: hoe passen ze bij je wintergarderobe?

Chelsea boots Heren Brad 9 Melvin & Hamilton

Rechtstreeks uit het Verenigd Koninkrijk, van Queen Victoria tot de Beatles, de leren Chelsea boot is een must-have bondgenoot die je jarenlang in stijl zal vergezellen.

Wat zijn Chelsea boots? Een klassieker! Tijdloze Chelsea boots zijn gemakkelijk aan te trekken en stoppen halverwege de kuit, net boven de enkel. In suède, glad leer of glanzend leer, deze herenenkellaars met ronde neus is onder zijn soortgenoten herkenbaar aan het elastiek aan de zijkant. Zijn Britse accenten en rijlaars-look zorgen voor een chique allround look: de Chelsea boot is een no-risk aankoop die bij alles gedragen kan worden.

Hoe draag je Chelsea boots voor heren? Om in plassen te springen of te profiteren van een paar zonnige dagen, de Chelsea boot is een klassieker die seizoen na seizoen opnieuw wordt heruitgevonden en comfort en stijl combineert. Anders dan de meer klassieke laarzen, zoeken wij naar de perfecte lengte van de broek, die net boven uw schoenen uit komt. Voor een evenredige look kiezen we vaak voor een zoom of een 7/8e broek.

Wanneer draag je Chelsea boots? Bij dalende temperaturen en slecht weer past dit tijdloze model perfect bij een geklede of meer casual look. Brede of smalle voeten, de Chelsea boots passen zich aan elke lichaamsvorm aan en kunnen het hele jaar door gedragen worden! Hoewel het ideaal is om uw voeten warm en droog te houden in de winter, zal het ook een meer zomerse outfit aankleden in de lente.

01 Chelsea Boots en skinny Jeans: De perfecte combinatie voor een tijdloze look

Heren Chelsea Boots Trevor 9 Melvin & Hamilton

Chelsea boots gedragen met een jeans is een stijlvolle en veilige combinatie die nooit uit de mode raakt. Een tijdloze look die kan worden aangepast aan elke stijl, van casual tot elegant. Voor een casual look kies je voor een raw denim jeans, een wit katoenen t-shirt en een leren jasje. Een eenvoudige maar doeltreffende look die goed past bij bruine of gekleurde leren Chelsea boots.

Ga je voor een gekledere look, kies dan voor een zwarte jeans, een wit overhemd en een grove vest. Zwarte leren Chelsea laarzen zijn de perfecte aanvulling op deze minimalistische look. Wat betreft de pasvorm van je jeans kan je het beste kiezen voor een recht model dat goed aansluit rond je heupen. Het is ook belangrijk speciale aandacht te besteden aan de lengte van je jeans: omgezoomd of opgerold, perfect vallend over je laarzen.

02 Van de perfecte werkoutfit tot een feestelijke silhouet voor uitgaan: camel Chelsea boots, een allround klassieker

Enkellaarzen Heren Martin 5 Melvin & Hamilton

Perfect voor de winterdagen, wandelen op straat en comfortabel van de ene vergadering naar de andere, deze schoenen zullen altijd indruk maken.

Welke broek draag ik bij camel chelsea boots? Een donkere chino, straight jeans of flanellen broek. Trek bij het naderen van de winter een dun donsjack, een blazer of een dikke trui aan over een lichtgekleurd overhemd met kleine motieven. Durf kleuren en materialen te combineren: aarzel niet om je outfit aan te vullen met gekleurde wollen sokken.

03 Op vakantie, in het weekend of voor een lunch met vrienden: welke Chelsea boots kies je voor een casual look?

Chelsea boots Heren Tom 13 Melvin & Hamilton

Welke Chelsea boots moet je kiezen om er stijlvol en toch cool uit te zien? Als je een fan bent van sneakers, zijn deze laarzen het perfecte alternatief voor een casual stadslook. Het is een chique maar comfortabele stijl, ideaal voor lange wandelingen.

Draag enkellaarsjes met een trendy elastische band met een opgerolde jeans of een blauwe chino om met een beetje kleur op te vallen in het grijze landschap, vooral in de winter. Ga voor een wit katoenen sweatshirt of T-shirt in combinatie met een bruin bomberjack of kaki parka. Ga voor een houthakkerslook met een denim jack en een geruit overhemd.

04 Voor op straat, een concert of een drankje op het terras... Chelsea boots zijn perfect voor een rock chic look

Chelsea boots Heren Brad 9 Melvin & Hamilton

Leren perfecto, wollen vest, slim jeans of straight zwarte jeans, hier is een tijdloze rock-chic look om de kou en de regen te trotseren, maar toch in stijl te blijven.

Als de broek skinny genoeg is, kun je je jeans in je laarzen stoppen en je silhouet verlengen. Om contrast te creëren durf dan gekleurde laarzen te dragen: geel, groen of blauw in dit geval. Praktisch en comfortabel, de gekleurde Chelsea laars voor mannen is een must-have om uw stijl te laten gelden zonder al te grote risico's te nemen.

05 Voor speciale gelegenheden zijn Chelsea Boots ideaal om er chic uit te zien in een pak

Chelsea boots Heren Brad 6 Melvin & Hamilton

Voor een zakelijke bijeenkomst, een bruiloft of een feest is de Chelsea boot het juiste alternatief voor meer traditionele stadsschoenen. Zeer comfortabel, deze enkellaarzen zijn ideaal bij een pak en zullen je avond niet bederven door voetpijn.

Hier durven we te gaan voor donkere kleuren en de totale monochrome look: coltrui of dunne zwarte trui, zwart, grijs of donkerblauw pak. Kies voor laarzen met structuur om uw donkere outfit een twist te geven: geweven, gekorreld of krokodillenleer, een ideale combinatie om een al te verfijnde silhouet te breken. Bij een avondje uit trek je een colbert aan, en voor de koudere dagen een lange wollen jas of een beige trenchcoat.

06 Hoe verzorg ik mijn Chelsea Boots?

Verzorgingsbox voor leer Gregory Melvin & Hamilton

Maak uw Chelsea boots eerst regelmatig schoon met een vochtige doek en stof ze daarna af met een droge doek. Vervolgens kan je de laarzen en hun zolen onderhouden met vochtinbrengende producten (crème, lotion of olie) om het leer te voeden. Dit ritueel moet minstens één keer per maand worden uitgevoerd om uw schoenen in perfecte staat te houden, seizoen na seizoen.

Voor dagelijks gebruik: leg na het dragen cederhouten schoenspanners in je laarzen om hun oorspronkelijke vorm te behouden en kreuken te voorkomen. Bewaar je schoenen plat en uit het licht.

#youaremnh