Riem en pantalon: wat is de ideale combinatie?

Een pak dragen met een leren riem - Melvin & Hamilton

Lussen van stof worden meestal op pantalons genaaid, maar of je wel of geen riem moet dragen is een punt van discussie. In de wereld van de herenmode blijft één vraag hangen: moet je een riem dragen bij een pak en zo ja, hoe kies je de perfecte riem als aanvulling op dit belangrijke onderdeel van de herengarderobe?

Sommigen verdedigen de riem als een essentieel accessoire, terwijl anderen kiezen voor een strakke, onopgesmukte look. Van klassieke leren riemen tot kleurrijke ontwerpen, verken de verschillende opties en ontdek hoe je je riem kunt combineren met verschillende outfits. Hier zijn al onze modetips om in 2024 voorop de trend te blijven.

01 Wat zijn de voordelen van het dragen van een riem bij een pak?

Heren riem Larry 1 Melvin & Hamilton

Naast zijn esthetische aantrekkingskracht speelt de leren riem een heel specifieke rol. Hij vormt de taille, houdt broeken op hun plaats en zorgt voor een onberispelijke pasvorm. In de wereld van pakken, waar pasvorm en silhouet essentieel zijn, zorgt een goed gekozen riem voor een zuivere overgang tussen de boven- en onderkant van je outfit en voor een evenwichtige look. Of je nu kiest voor een klassieke leren riem of speelt met meer gedurfde materialen en ontwerpen, dit accessoire kan het detail zijn dat een gewoon pak verandert in de perfecte outfit voor een avondje uit of gewoon een tripje naar kantoor.

02 Gids voor de verschillende soorten riemen die je bij je pak kunt dragen

Het kiezen van de juiste riem is een delicate kunst. Het is belangrijk om een maat te kiezen die bij je past, maar ook de kleur van het pak, het materiaal van de riem en de vorm van de gesp zijn allemaal factoren die deze beslissing beïnvloeden. De keuze van de riem kan dus net zo belangrijk zijn als de keuze van het pak zelf.

Zwarte of bruine leren riemen blijven een veilige keuze, een tijdloze en veelzijdige optie. Voor een meer casual look, of voor gelegenheden waar een vleugje originaliteit welkom is, bieden gekleurde of gedessineerde riemen een interessant alternatief. Ze voegen een unieke textuur toe aan je outfit en zijn bijzonder geschikt voor lichtgewicht zomerpakken.

Onze selectie zwarte of bruine leren riemen:

Onze selectie gekleurde leren riemen:

03 Leren schoenen en riemen: hoe combineer je ze in stijl?

Heren derbies Martin 15 Melvin & Hamilton
Heren oxfords Lance 41 Melvin & Hamilton

Het matchen van kleuren tussen schoenen en riemen is een onwrikbare regel. Een beetje te traditioneel voor sommigen, maar deze coördinatie van kleuren helpt niettemin om een samenhangend silhouet te creëren. Hoewel deze regel een waardevolle leidraad is, is het belangrijk op te merken dat er uitzonderingen zijn die ruimte laten voor creativiteit. Licht verschillende tinten tussen de riem en de schoenen zorgen voor een subtiel contrast, waarbij zwart en donkerblauw, bruin en bordeaux, donkergroen en camel het meest voor de hand liggen.

Maar coördinatie is meer dan alleen kleur. Het is net zo belangrijk om het materiaal van de riem af te stemmen op dat van de schoenen. Leren riemen passen perfect bij leren schoenen en zorgen voor een harmonieus geheel qua textuur en esthetiek. Aan de andere kant zijn meer casual schoenen, zoals een paar sneakers of loafers, perfect met geweven of canvas riemen.

04 De riemloze trend: soberheid en minimalisme!

Heren oxford schoenen Lance 44 Melvin & Hamilton
Heren oxfords Lance 44 Melvin & Hamilton

De trend om geen gebruik te maken van riemen wint terrein. In welke situaties is minimalisme het beste alternatief voor een pak? Het is een optie om te overwegen voor wie op zoek is naar casual elegantie.

De trend zonder riem werkt bijzonder goed met lichtgewicht pakken, lichtgekleurde broeken of zomerse linnen outfits, allemaal looks die bevorderlijk zijn voor deze coole, casual benadering. Om een pak zonder riem met succes te dragen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de snit en maat van de broek. Als de broek niet getailleerd is, zijn evenwichtige proporties en een onberispelijke pasvorm essentieel.

#youaremnh