Tijger of luipaard, onze stijlgids voor het temmen van katachtige schoenen

Dames derbies luipaard print Selina 56 - Melvin & Hamilton

Luipaard, panter, zebra... Dierenprints zijn een tijdloze constante in de garderobe van vrouwen en op TikTok en Instagram gaat de hashtag #animalprint viral. In 2024 zijn exotische bloemen, tropische bladeren, bloemen en katachtige prints weer helemaal in. En hoewel het Hawaiiaanse shirt een sterke aanhang heeft, hoef je dit embleem van kitsch niet te dragen om het exotische aan te durven en de modetrend van dit jaar te omarmen.

Dames enkellaarsjes Selina 29 Melvin & Hamilton

Deze prints zullen zeker in de smaak vallen bij schoenenliefhebbers, maar ook bij de meest discrete fashionista's. Handtas, riem of sjaal... Om deze trend spaarzaam in je garderobe te verwerken, kun je ook kiezen voor bedrukte accessoires die je look zullen laten opvallen. Combinaties met dierenprints zijn gemakkelijk te vinden: volg onze gids om de kunst van het dragen van de trend 2024 onder de knie te krijgen als het gaat om schoenen en accessoires.

01 Hoe combineer je dierenprint met neutrale outfits voor een evenwichtige look?

Dames enkellaarsjes Susan 68 Melvin & Hamilton

Durf schoenen met dierenprint elke dag te dragen door ze subtiel te integreren in je kantoor look. Ballerina's met luipaard onder een kokerrok of zebralaarzen met een broek met hoge taille voegen meteen een vleugje stijl toe aan je zakelijke garderobe. Deze patronen kunnen ook schitteren op een avondfeest en een feestelijke draai geven aan een iets te sobere outfit.

Als je schoenen met een print kiest, is de sleutel tot een succesvolle stijl een balans van kleuren. Combineer je schoenen met outfits in neutrale tinten: zwart, wit of beige. Of het nu gaat om een eenvoudige maxi-jurk, een goed zittende jeans of een katoenen chino, de combinatie van dierenprint en sobere kleuren is een trefzekere manier om een harmonieus contrast te creëren.

02 Trend 2024: hoe pas je de mix & match van prints toe zonder een faux pas te maken?

Dames loafers Scarlett 45 Melvin & Hamilton

Wees niet bang om het gedurfde terrein van mix & match prints te verkennen, want in 2024 wordt visuele chaos niet alleen geaccepteerd, maar ook gevierd op de catwalk. Hoe vind je de perfecte combinatie van verschillende patronen? Ook hier is het een kwestie van evenwicht: combineer de extravagantie van zebra- of luipaardprint met de eenvoud van symmetrische strepen of grafische stippen.

Denk aan het belang van kleurconsistentie om een evenwichtige look te behouden: zorg ervoor dat binnen hetzelfde kleurenpalet de tinten van je outfit elkaar aanvullen.

Onze selectie schoenen met dierenprint voor de winter:

#youaremnh