Leren clogs: de must-have bohemian trend voor deze zomer

Dames leren clogs Maria 1 Melvin & Hamilton

Laten we ons even inbeelden: een dagje aan zee, je voeten in het zand, de zon op haar hoogtepunt. Een luchtig jurkje en een paar clogs of klompen in je grote boodschappentas... en je bent helemaal klaar om te genieten van de lange zomerdagen! Deze emblematische schoenen komen rechtstreeks uit de jaren zeventig en vieren de zachtheid van de zomer. Weinig modellen kunnen tippen aan de romantische lijnen, zonnige uitstraling en tijdloosheid van leren clogs.

Leren of houten klompen hebben een lange geschiedenis en worden in veel culturen over de hele wereld gedragen. Ooit werden ze beschouwd als stevige, functionele werkschoenen, maar nu zijn ze helemaal bij de tijd en worden ze dagelijks gedragen, voor een dag op kantoor, een avondje uit of een diner in een restaurant. In feite is dit essentiële model geen dag ouder geworden en blijft het een sensatie op catwalks en straten over de hele wereld.

Clogs, oftewel klompen, zijn een echt modestatement en kunnen in het begin een beetje intimiderend zijn. Maar als je ze eenmaal onder de knie hebt, worden ze een onmiskenbare bondgenoot als het gaat om elegantie en het uitdrukken van je bohemian stijl. Comfortabel en gemakkelijk te dragen, maken deze zomer de clogs een comeback. Van rustieke modellen tot de meest elegante lijnen, er is een paar clogs dat bij jouw stijl past. Er is maar één ding dat je moet onthouden: wees gedurfd!

Dames clogs Flora 13 Melvin & Hamilton

01 Hoe draag je clogs met jeans?

Flare broeken of bell-bottom jeans, het is tijd om wijde pijpen of flared broeken uit je garderobe te halen. Ver weg van de skinny jeans en stiletto's uit de jaren 2000, combineert deze trend voor zomer 2023 elegantie en comfort. Voor een casual maar trendy look combineer je een flared jeans met een luchtige blouse. Als de jeans niet uitloopt, rol de onderkant dan iets op om je enkels te laten zien en doe er een riem van leer en een wit katoenen T-shirt bij voor een coole, romantische look.

02 Hoe draag je clogs bij een korte jurk?

Dames clogs Maria 1 Melvin & Hamilton

Bij clogs is het belangrijk om te kiezen voor vloeiende pasvormen en lichte materialen als tegenwicht voor het iets imposantere karakter van je schoenen. Voor een bohemien silhouet combineer je een kort wit jurkje met gekleurde leren clogs. Kies voor een korte jurk met print of bloemen voor een funkier look. Uitgenodigd voor een bruiloft of een feest? Accentueer je look met gouden sieraden, een bandana nonchalant in je haar en een kleine rieten mand!

03 Hoe draag je clogs bij een lange jurk?

Dames clogs Maria 1 Melvin & Hamilton

De combinatie van een lange jurk en clogs is de ideale manier om een al te verfijnde silhouet te breken. Houten clogs geven je outfit een modieuze twist en laten je stijlvol opvallen. Linnen, katoen en kant zijn de materialen van de zomer als het gaat om looks: kies dus voor een vloeiende maxi-jurk van linnen of een lange geborduurde katoenen petticoat.

04 Hoe draag je je clogs deze herfst

Dames clogs Flora 1 Melvin & Hamilton

Op het kruispunt tussen zomerstijl en herfsttrends kunnen clogs ook in de herfst van 2023 met zwier worden gedragen. De herfst staat in het teken van warme kleuren en zachte materialen en biedt een hele reeks mogelijkheden om je clogs in stijl te dragen. Kies voor clogs in bruine of cognac tinten, varianten die perfect passen bij de warme tinten van de herfst. Voor een chique, casual look combineer je je clogs met een zwarte rok of een fluwelen broek met hoge taille en een fijngebreide trui.

#youaremnh