Onze tips om de binnen- en buitenkant van je leren handtas te reinigen

Handtas Kimberly 1 Melvin & Hamilton

Voor een lang weekend weg, een reis of naar kantoor, je leren handtas zal je overal vergezellen. Een onmisbare accessoire voor het dagelijks leven, een echte weerspiegeling van je stijl en persoonlijkheid. Een essentieel onderdeel van de damesgarderobe, maar ook van de herengarderobe, de handtas past zich aan je outfit aan. Als centraal element van je silhouet heeft een goed onderhouden handtas de kracht om je look in een oogwenk te verbeteren en een twist te geven aan de meest eenvoudige looks.

Voorjaarsschoonmaak gebeurt dus ook in je kleedkamer. Koffievlekken, gemorste lunchboxen, geplet fruit... Een ongelukje kan zo gebeurd zijn. Of het nu gaat om een mini of maxi, een clutch of een tote bag, het is tijd om je reisgenoot te verzorgen. Net als bij je schoenen is verzorging essentieel om de levensduur te verlengen en de tas op zijn best te houden. Wil je de handtas schoonmaken, maar weet je niet waar te beginnen? Geen paniek! De binnen- en buitenkant van je handtas schoonmaken is heel eenvoudig.

Handtas Vancouver Melvin & Hamilton
Handtas Christine 1 Melvin & Hamilton

In dit artikel bieden wij een uitgebreide gids voor de stappen die je moet ondernemen om de binnen- en buitenkant van je handtas schoon te maken. Of je nu een vlek wil verwijderen of gewoon wilt afstoffen, volg onze tips om je favoriete tas een frisse uitstraling te geven.

Hoe maak je de binnen- en buitenkant van je leren handtas schoon?

1. Verwijder alles uit de tas: papieren, munten, portemonnee, enz.

2. Schud de tas om stof en pluisjes die zich binnenin hebben opgehoopt te verwijderen.

3. Gebruik een stofzuiger om het resterende stof en pluisjes te verwijderen.

4. Begin met het verwijderen van zichtbaar vuil van de binnenkant van uw tas met een kleine, zachte borstel.

5. Gebruik een vochtige doek om de buitenkant van de tas schoon te maken. Vermijd het gebruik van water direct op het leer, omdat dit het leer kan beschadigen. Je kan een speciale leerreiniger gebruiken als je tas erg vuil is of als het leer bevlekt is.

6. Spoel de spons of doek af met warm water en veeg de tas af om alle sporen van de reiniger te verwijderen.

7. Laat de tas aan de lucht drogen, buiten direct zonlicht.

8. Breng na het drogen een voedende schoencrème aan op het hele oppervlak van de tas. Laat de balsem een paar minuten intrekken en veeg dan het overtollige af met een zachte doek of poetshandschoen.

9. Bewaar je tas op een droge, geventileerde plaats, in een hoes of uit direct zonlicht.

Door deze reinigingsstappen te volgen, kan je vuil en vlekken effectief verwijderen zonder het leer te beschadigen. Het komt op het volgende neer: door je handtas regelmatig te verzorgen, kan je er zeker van zijn dat hij in perfecte staat blijft en altijd klaar is om je te vergezellen op je avontuur. Dus ga aan de slag: bewapen jezelf met een doekje en je reinigingsproducten en geef je favoriete handtas een tweede leven!

NB: Als je handtas erg vuil of beschadigd is, is het raadzaam een professionele leerreiniger in te schakelen.

#youaremnh