Welke schoenen draag je deze winter bij een lange jas?

Heren enkellaarzen Emil 9 Melvin & Hamilton met een lange jas

In hartje winter is het tijd om je garderobe klaar te maken met warme, knusse kleding. Lange jassen zijn in december chiquer dan ooit. Dit middelpunt van je winterlook verdient speciale aandacht en de juiste schoenkeuze is essentieel voor een stijlvolle balans. Van hoge laarzen tot witte sneakers, elk paar kan je look in een handomdraai transformeren.

De kunst van het dragen van een lange jas ligt in de beheersing van proporties en materialen. Wol, cashmere en tweed zijn vaak de voorkeursopties en garanderen een elegante bescherming tegen de strengste winters. Van de elegante soberheid van de trenchcoat tot de tijdloze wollen jas, van zachte materialen tot warme kleuren, ontdek onze gids met de mooiste combinaties van schoenen en lange jassen.

01 Welke schoenen draag je bij een wollen jas?

Dames loafers Gianna 3 Melvin & Hamilton
Heren derbies Emil 10 Melvin & Hamilton

De winter is in aantocht en daarmee ook de kans om eindelijk je lange wollen jassen uit de kast te halen. Een essentieel stuk, eenvoudig en effectief, dat gedragen kan worden met grof gebreide truien of fijne coltruien. Hier zijn een paar suggesties om je schoenen te combineren met een wollen jas.

Rijlaarzen zijn een tijdloze keuze, ze zorgen voor een gestroomlijnd silhouet en houden je voeten warm op koude dagen. Loafers, met of zonder sokken, zijn ook een ideale keuze bij een wollen jas. Ten slotte geven derbies, klassiek of gekleurd, een verfijnde touch, perfect voor formelere gelegenheden.

02 Welke schoenen draag je bij een trenchcoat?

Dames enkellaarsjes Susan 10 Melvin & Hamilton
Dames enkellaarsjes Selina 65 Melvin & Hamilton

De geruite of beige trench is een klassiek kledingstuk. Zijn tijdloze elegantie kan worden versterkt met de juiste schoenen. Hier zijn onze suggesties voor het vinden van de perfecte harmonie tussen trench en schoenen.

Platte enkellaarzen of met hak zorgen voor een coole, hybride touch, perfect voor een outfit die zowel naar kantoor als voor een avondje uit gedragen kan worden. Voor een sportievere look kies je voor witte leren sneakers om een elegant contrast te creëren tussen de klassieke lijnen van de trenchcoat en de casual look van de sportschoenen.

03 Welke schoenen draag je bij een oversized colbert?

De trend van het colbert jasje heeft de catwalks en straten veroverd en een nieuwe dimensie gegeven aan mode en codes voor mannen en vrouwen. Het kiezen van het perfecte paar schoenen bij dit gewaagde stuk kan echter lastig zijn.

Welk schoeisel je ook kiest, zorg ervoor dat je een visueel evenwicht behoudt. Hoge hakken, pumps of enkellaarzen kunnen het volume van een oversized jas uitbalanceren door je silhouet te verlengen. Enkellaarzen met spitse neuzen zijn ook een uitstekende keuze. Voor een meer casual stijl creëren loafers met ingekeepte zolen en hoge sportschoenen een interessant contrast met de formele structuur van het colbert.

#youaremnh