De gids voor trendy schoenen deze lente/zomer 2023

Melvin & Hamilton's lente/zomer 2023 preview collectie

Over een maand vieren we de eerste dag van de lente. Maar om ervan te genieten, heb je de juiste schoenen nodig. Het lente/zomer seizoen is de ideale tijd om je garderobe een facelift te geven, vooral je schoenencollectie. Het is de tijd om je sandalen, ballerina's, loafers en leren sneakers tevoorschijn te halen om op het hete beton te lopen en te genieten van de zonnige dagen.

Dit seizoen wordt ook onze nieuwe schoenencollectie voor dames en heren gelanceerd. Door te spelen met kleuren, texturen en patronen hebben we geprobeerd trendy ontwerpen te maken voor de zachtste dagen. Dit jaar zijn vrolijke kleuren, felle contrasten en lichte materialen in de mode.

Terwijl de marathon van trends eindeloos lijkt, werken wij aan schoenen die zowel duurzaam als modieus zijn. Dit is onze visie op mode, tijdloze ontwerpen die nieuwe trends omarmen en tegelijkertijd de wetten van de tijd trotseren, zonder ooit op kwaliteit te beknibbelen.

Op zoek naar inspiratie? Een goed paar schoenen in je garderobe kan een eindeloze zoektocht zijn, want er zijn zoveel mogelijkheden! In dit artikel vind je alle schoenentrends voor lente/zomer 2023 om je garderobe een frisse look te geven.

01 Mix van kleuren en materialen voor trendy schoenen

Heren Clive 29 en dames Bridgette 2 Loafers Melvin & Hamilton

Een van de opvallendste kenmerken van de must-have schoenen van dit seizoen is de mix van materialen en kleuren. Tweekleurige monks en loafers, gekleurde derbies of zelfs twee soorten materialen Oxfords, niets ontsnapt aan deze trend, die perfect is om te spelen met contrasten en buiten de gebaande paden te treden qua looks. Bovendien zijn deze modellen allemaal zeer comfortabel om te dragen en zullen ze perfect zijn voor de warmste dagen.

Tweekleurige schoenen zijn onmisbaar voor al je lentelooks en zijn een geweldige manier om een vleugje kleur aan je outfit toe te voegen, terwijl je toch een klassieke, elegante look behoudt. Schoenen met twee verschillende materialen geven je outfit een verfijnde touch. Tweekleurige loafers zijn een stijlvolle en casual optie, terwijl tweekleurige monks een moderne touch geven aan elke outfit.

02 Appelgroen, lavendel, lichtbruin en crème: trendy kleuren voor een zomerlook

Dames sneakers Nuri 11 Melvin & Hamilton
Heren monks Patrick 24 Melvin & Hamilton

Vitaminerijke kleuren zijn dit seizoen ook zeer aanwezig in de schoenen van lente/zomer 2023. Ze staan meer dan ooit op de agenda om een iets te minimalistische outfit nieuw leven in te blazen. Heldere kleuren zoals appeltjesgroen, lavendel en lichtbruin brengen frisheid in je look en verbeteren je uitstraling in een handomdraai. Elegantie gegarandeerd.

Helder en energiek, appelgroen zal de frisse en originele twist zijn voor al je lentelooks. Lavendel daarentegen is zacht en verfrissend en past perfect bij je zomerse outfits. Lichtbruin is een meer neutrale kleur die met elke kleur kan worden gecombineerd, terwijl crème een subtiele optie is die je look een verfijnde touch geeft. Na verloop van tijd zullen deze tinten hun frisheid niet verliezen.

03 Trendy en comfortabel, de dikke zool in al zijn vormen

Heren sneakers Harvey 93 Melvin & Hamilton
Dames loafers Cassy 7 Melvin & Hamilton

Dit is een trend die degenen die gewend zijn aan ambitieuze outfits met gesloten ogen zullen omarmen. Na een sterke comeback in onze schoenenkasten in de jaren '90, maken dikke zolen een comeback. Rubberen zolen, loafers met ingekeepte zolen, plateausneakers en klompen met houten zolen zijn overal te zien zodra het warme weer aanbreekt. Deze trend heeft in 2023 dus nog niet zijn laatste woord gehad!

Dikke zolen of plateauzolen voegen een vleugje originaliteit toe aan je outfits en bieden tegelijkertijd optimaal comfort. Gekartelde loafers zijn een chique keuze voor warmere dagen, terwijl platform sneakers perfect zijn voor een meer casual look. Voor een romantische of bohemien-chique look zijn klompen met houten zolen ook een goede keuze voor zomerse dagen. Het goede nieuws is dat schoenen met dikke zolen kunnen worden gecombineerd met alles van lichte jurken tot rechte jeans voor een trendy en comfortabele look halverwege het seizoen.

Om alle modellen van onze lente/zomercollectie 2023 te vinden, klik hier.

#youaremnh