Hoe draag je deze winter je zwarte enkellaarzen?

Dames zwarte enkellaarsjes Cosma 1 Melvin & Hamilton

Dit najaar gaat de trend in de richting van quiet luxury, een modetrend die wordt belichaamd door zwarte enkellaarsjes. Braaf, maar alleen qua uiterlijk. Deze leren schoenen zijn een basic, een mythisch paar schoenen dat dezelfde status heeft gekregen als hun verre maar bekende nichtje, de little black dress. Het zijn tijdloze geklede schoenen die het hele jaar door worden gedragen en van generatie op generatie worden doorgegeven. Met hun onmiskenbare cool-quotiënt zijn zwarte enkellaarsjes perfect om het koele seizoen in stijl aan te pakken.

Dankzij de tijdloosheid van zwart werkt het elke keer weer magisch. Zwart gaat hand in hand met een breed scala aan kleuren, van fel tot pastel. Ze zijn perfect om de hele dag fashionable rond te lopen en zorgen voor een moeiteloos stijlvol silhouet. Daarnaast zijn zwarte leren enkellaarsjes de perfecte combinatie om elke alledaagse outfit te verlevendigen. Van klassieke lijnen tot meer eigentijdse paren, welk model moet je kiezen uit de talloze beschikbare enkellaarsjes?

01 Welke zwarte enkellaarsjes zijn er?

Dames zwarte enkellaarsjes Regine 7 Melvin & Hamilton

Zelfs als hun klassieke lijnen elk jaar opnieuw worden uitgevonden en bijgewerkt, zijn zwarte enkellaarsjes tijdloos en zijn ze niet weg te denken uit je garderobe. Hun strakke, minimalistische ontwerp kan gemakkelijk worden gecombineerd met een veelheid aan looks. Voor een comfortabele maar gedurfde look kies je voor zwarte enkellaarsjes van glad leer met vierkante neus. Voor een meer casual look kies je enkellaarsjes met veters en grove hakken. Voor de avonturiers ten slotte zijn er de cowboylaarzen die in 2023 terrein winnen en de clichés door elkaar schudden. Meer catwalk dan spaghettiwestern, deze herfst worden ze versierd met knalkleuren en metallic details. Ze zijn de onmiskenbare gaststerren van het seizoen!

Onze favoriete zwarte dames enkellaarsjes:

Onze favoriete zwarte heren enkellaarzen:

02 Welke broek moet je dragen bij zwarte enkellaarsjes?

Dames zwarte santiags Marlin 74 Melvin & Hamilton

Door je zwarte enkellaarsjes te combineren met de juiste broek, goed gesneden en afgestemd op je taille, verander je je look in een oogwenk. De broek mag niet te lang en niet te kort zijn, maar moet subtiel op de rand van je schoenen zitten om ze elegant te omlijsten. Om het simpel te houden, draag je zwarte enkellaarsjes met een straight jeans en een oversized wit overhemd, een coole look die de klassieke codes van werkkleding herinterpreteert. Als je een meer formele look wilt creëren, trek dan een slim-fit cigarette of een broek met hoge taille aan in zwart of wit voor een monochrome look, of in een felle kleur om contrast te creëren met je schoenen.

03 Welke jas draag je bij je zwarte laarzen?

Dames zwarten enkelaarsjes Selina 29 Melvin & Hamilton

Een corduroy jas, een beige trenchcoat, een leren bomber... De juiste jas kiezen is essentieel om je outfit met zwarte enkellaarsjes te perfectioneren. Combineer je enkellaarsjes met een dubbelzijdige pilotenjack, helemaal in de trend voor herfst 2023: dit gewaagde stuk geeft je een elegante look en houdt je de hele winter warm. Voor een klassieker silhouet kies je voor een grijze of zwarte wollen jas met een rechte, slanke pasvorm. Deze tijdloze stijl combineert elegant met zwarte enkellaarsjes voor een verfijnde silhouet dat perfect is voor elke gelegenheid.

04 Kunnen zwarte laarzen in het tussenseizoen of in de zomer gedragen worden?

Dames zwarte enkellaarsjes Sybill 33 Melvin & Hamilton

En het antwoord is een volmondig ja! Het goede nieuws is dat je zwarte enkellaarsjes het hele jaar door kunt dragen. Met de juiste kleding zijn ze zelfs bij warm weer je beste bondgenoot. Kies voor natuurlijke materialen zoals katoen of linnen om koel te blijven. Voor warme lenteavonden combineer je je laarzen met een lange, luchtige jurk. Voor zonnige dagen kun je ze ook dragen met denim shorts, de perfecte combinatie voor een zomerfestival.

#youaremnh