Cosy winter: kleed je eenvoudigste outfits aan met leren loafers

Dames loafers Gianna 3 Melvin & Hamilton

Zodra het kwik daalt, hebben we de neiging om met nep bont gevoerde laarzen aan te trekken en ons in dikke wollen truien te wikkelen. Maar er zijn andere soorten schoeisel die ideaal zijn om de kou in stijl te trotseren. Leren loafers, die ooit door modetrends werden gemeden ten gunste van sneakers, zijn nu een vast onderdeel van de wintergarderobe, perfect om de novemberregen mee te trotseren.

Dit comfortabele, veelzijdige model is toonaangevend op het gebied van klassieke geklede schoenen en sluit perfect aan op de rondingen van je voeten. Leren loafers, de finishing touch van je herfstlook, zijn ongetwijfeld de stijlvolle optie van dit seizoen. Draag deze tijdloze schoenen de hele winter in stijl door onze modetips en -adviezen op te volgen.

01 Welke loafer-stijlen zijn geschikt voor de winter?

Loafers Jade 6 Melvin & Hamilton

Welke loafers zijn het meest geschikt voor winterse omstandigheden nu de temperaturen dalen en het slecht weer wordt? Kies voor stevige en duurzame loafers, bij voorkeur van lakleer. Wat modellen betreft, kies dan schoenen met dikke zolen, platforms of ingekeepte zolen. Deze slijtvaste zolen zorgen voor extra isolatie om je voeten tegen de kou te beschermen. Ze geven je ook meer grip als je op ijzige kasseien loopt.

Dames loafers, de must-have modellen voor de winter:

Heren loafers, de must-have modellen voor de winter:

02 Welke looks kan je deze winter dragen met loafers?

Heren loafers Clive 29 Melvin & Hamilton

Hoe draag je loafers met jeans?

Veel mensen kiezen voor dit materiaal vanwege zijn veelzijdigheid. Of je het nu draagt als een totale jeanslook of enkele details, de combinatie jeans en loafer doet wonderen en past zich aan het ritme van de seizoenen aan. In zwart, lichtblauw of donkerder, recht of 7/8 jeans, kies een snit die bij je figuur past. Maak je winteroutfit compleet met een beige trenchcoat en een paar kleurrijke loafers om op te vallen.

Hoe draag je loafers met een wollen of corduroy broek?

De kunst van het combineren van je loafers met je winterse outfits ligt in de balans tussen warmte en stijl. Voor een geklede look draag je je loafers met een wollen of fluwelen broek. Zorg ervoor dat de lengte van de broek goed is gesneden: een nette zoom, iets boven de enkel, zodat de wreef goed zichtbaar is. Als de dresscode van je kantoor vrij is, aarzel dan niet om de klassieke codes van zakelijk kleden te verrijken met kleurrijke sokken en een mouwloze of dikke trui.

Hoe draag je loafers bij een lange jurk?

Voor een knusse look die comfort benadrukt zonder afbreuk te doen aan je stijl, combineer je je loafers met een lange gebreide jurk die je benen goed bedekt. Kies loafers in herfstkleuren en een jurk in warme tinten: bordeauxrood, oranje of donkergroen. Met een panty, een wollen sjaal en bijpassende handschoenen ben je klaar om de kou te trotseren.

03 Loafers in de winter: hoe bescherm je je voeten tegen de kou?

Dames leren loafers Jade 58 Melvin & Hamilton

Eerste tip, eenvoudig maar niet altijd voor de hand liggend, zorg ervoor dat je loafers in de juiste maat kiest: te grote schoenen kunnen leiden tot warmteverlies. Tweede tip: bescherm je voeten en enkels met dunne wollen sokken, het belangrijkste accessoire voor een preppy-chique look! Zoals we allemaal weten is dit elk jaar weer een veelbesproken onderwerp, maar de combinatie van loafers en sokken is een uitstekende manier om je voeten warm te houden, zelfs bij vriezend weer.

#youaremnh