Bruine leren schoenen: hoe draag je ze het hele jaar door in stijl?

Leren bruine schoenen Melvin & Hamilton

Het goede nieuws is dat flaneren langs terrasjes en zonovergoten straten activiteiten zijn die je in de nabije toekomst goed af zulllen gaan. Mei kondigt de komst van mooi weer en lenteachtige temperaturen aan. Waarom geef je je zomerse wandelingen niet een vleugje stijl door de wereld van bruine leren schoenen te verkennen? Bruine schoenen zijn klassieke, tijdloze stadsschoenen die een must-have zijn voor elk seizoen.

Heren loafers Leonardo 46 Melvin & Hamilton

Derbies, enkellaarzen of loafers, deze warme kleur is te vinden in al onze collecties, van klassieke modellen tot de meest gedurfde lijnen. In dit artikel onthullen we onze modetips om bruine schoenen het hele jaar door in stijl te dragen.

01 Welke bruintint moet ik kiezen voor mijn schoenen?

Heren schoenen Leonardo Melvin & Hamilton

Voordat je in de stylingdetails duikt, is het belangrijk om de juiste bruintint voor je schoenen te kiezen. Bruin is een veelzijdige kleur die gemakkelijk te combineren is met een breed scala aan tinten, van licht en warm tot donker en diep. Kies voor de zekerheid voor donkerbruine tinten zoals bruin, kastanjebruin of chocolade. Als je op zoek bent naar een meer ontspannen, zomerse look, zijn lichte tinten zoals cognac of camel perfect voor jou.

02 Mannenmode: hoe draag je bruine schoenen?

Lente-zomer: bruine schoenen voor mannen

Heren muiltjes Clive 30 Melvin & Hamilton

Kies halverwege het seizoen voor bruine schoenen in licht leer of suède om uw lentelooks compleet te maken. Combineer bruine muiltjes met een grijze of beige chino en een licht linnen overhemd. Voor een meer formele stijl kies je voor donkerbruine loafers die je kunt dragen bij een licht pak, perfect voor een bruiloft of speciale gelegenheid.

Herfst-winter: bruine schoenen voor mannen

Heren monks Lewis 52 Melvin & Hamilton
Heren enkellaarzen Alex 9 Melvin & Hamilton

In de winter zijn bruine schoenen een essentieel onderdeel van de garderobe van een man om de kou in stijl te trotseren. Bruine leren monks zijn een chique en trendy optie voor frisse dagen: combineer ze met een jeans van ruwe denim en een dikke wollen trui. Kies voor regenachtige dagen voor bruine enkellaarsjes om je voeten droog en stijlvol te houden.

03 Damesmode: hoe draag je bruine schoenen?

Lente-zomer: bruine schoenen voor dames

Dames Oxfords Sonia 1 Melvin & Hamilton

Perfect voor een zonnige dag op het strand of een wandeling door de stad, kies deze zomer voor bruine leren sandalen met een bohemienachtige uitstraling die je kunt dragen met een spijkershort. Voor een zomerse kantoorlook combineer je bruine derbies of ballerina's met 7/8 jeans of een lichte, lange jurk.

Herfst-winter: bruine schoenen voor dames

Dames enkellaarsjes Selina 46 Melvin & Hamilton
Dames derbies Betty 3 Melvin & Hamilton

Zodra de temperatuur daalt, trek je een paar bruine leren laarzen of enkellaarsjes aan: een elegante, tijdloze keuze om je winterse outfits compleet te maken. Combineer ze met een zwarte jeans en een camelkleurige wollen jas voor een casual-chique look. Voor een meer verfijnde look kies je bruine derbies met dierenprint. Draag ze met een kleurrijke trui van kasjmier en een witte broek of midirok.

#youaremnh