Hoe draag je leren monks in het voorjaar van 2024?

Monks Gianna 4 and Lewis 52 Melvin & Hamilton

Sinds hun uitvinding in de 15e eeuw hebben leren monks een lange weg afgelegd op het gebied van stijl om essentiële items in de hedendaagse mode te worden. Deze schoenen met gespen, die oorspronkelijk vooral door geestelijken werden gedragen, zijn door de eeuwen heen geëvolueerd tot een symbool van verfijning, dat elk jaar weer centraal staat in de trends. In glad leer of suède worden leren monks nu door zowel mannen als vrouwen gewaardeerd om hun tijdloze elegantie.

Monks Selina 88 en Lewis 52 Melvin & Hamilton

Qua ontwerp is de leren monk een variatie op de derbie, zonder vetersluiting maar met een bovenkant die wordt gesloten door één of twee gespen, ook wel monkstrap of dubbele monkstrap genoemd. Ideaal voor alle voettypes, van dunne wreefjes tot de sterkste, wedijveren ze met meer traditionele geklede schoenen, zoals leren Oxfords of loafers. Omarmd door liefhebbers van schoenen met riempjes, is de monk zeker een goede keuze voor preppy dressing. Ontdek in ons artikel hoe je de verschillende modellen monks van Melvin & Hamilton draagt, voor zowel heren als dames!

01 Herenmode: onze stijltips voor de lente

Bruine monks voor een zomerse bruiloft

Heren monks Lewis 52 Melvin & Hamilton

Camel is één van de essentiële kleuren voor een feestelijke voorjaarsgarderobe. Voor een formele, elegante look kies je voor lichtgekleurde leren monks en combineer je ze met een goed gesneden beige pak. Ga voor stijlen met cap toe en vermijd overdreven imposante gespen en versieringen voor een minimalistische look. Draag een wit katoenen overhemd en kies voor een leren riem en sokken die een tint donkerder zijn dan de broek van je pak.

Casual en verfijnd, de elegante tweekleurige monks

Heren monks Lewis 52 Melvin & Hamilton

Voor een meer casual look speel je met contrasten en kies je voor tweekleurige monks. Deze comfortabele modellen zullen je goed gezelschap houden door de seizoenen heen en perfect bij elke gelegenheid! Voor een dag op het werk combineer je ze bijvoorbeeld met een donkere pantalon en een goed gesneden wit T-shirt of lichtgekleurd overhemd. Voor een lang paasweekend weg combineer je ze met een donkere straight jeans en een licht overhemd met print.

02 Damesmode: onze stijltips voor de lente

Dames monks Jade 14 Melvin & Hamilton

Tweekleurige monks om een eenvoudige outfit op te fleuren

Dames monks Selina 88 Melvin & Hamilton

Je hebt ze al gespot in de herencollectie. Kies voor tweekleurige monks voor een chique, casual outfit die je zowel naar kantoor als naar het restaurant kunt dragen. Perfect voor wie 's ochtends wanhopig inspiratie tekort komt. Deze modellen geven elke look diepte en transformeren een eenvoudige outfit in een vooruitstrevende look. Combineer in het tussenseizoen je tweekleurige leren monks met een 7/8 jeans of een fluwelen rok, met of zonder panty. Kies voor je schoenen organische kleuren zoals camel, donkergroen of taupe.

Monks die met de tijd meegaan

Dames monks Jade 14 Melvin & Hamilton

Bij het kiezen van je schoenen met gespsluiting kun je gaan voor klassieke, tijdloze stijlen of kiezen voor monks met dikke zolen, felle kleuren of opvallende metallic details. Wat je look betreft, ga je voor minimalisme: zet je schoenen en hun eigentijdse lijnen in het middelpunt door ze te combineren met een broek met hoge taille en een wit T-shirt met ronde hals. Chique en ingetogen!

#youaremnh