Stijlgids: Hoe draag je Oxfords in de lente?

Oxfords Bobby 3 en Sonia 1 Melvin & Hamilton

Oxfords kregen hun eerste bekendheid in Ierland en Schotland als "brogues". De schoenen zijn gemaakt uit één stuk leer en zijn een elegante keuze voor zowel mannen als vrouwen.

Onze 2024 collectie biedt een nieuwe speeltuin voor de klassieke lijnen van tijdloze Oxford schoenen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, van glad leer tot geperforeerd leer, en geven je look meteen de perfecte finishing touch. Focus op Oxords: ontdek in ons artikel hoe je deze tijdloze schoenen met flair in je garderobe kunt opnemen.

01 Wat zijn Oxford schoenen en hoe herken je ze?

Hoewel ze op elkaar lijken en vaak met elkaar worden verward, zijn Oxfords en derbies eigenlijk twee verschillende stijlen, waarvan het grootste verschil in het vetersysteem zit. Verfraaid met stiksels en een geperforeerde neus, zijn Oxfords met hun gesloten vetersysteem en oogjes aan de vamp vooral geschikt voor de lage wreef.

02 Kunnen Oxfords het hele jaar door worden gedragen?

Heren Oxford Bobby 10 Melvin & Hamilton

Oxfords zijn veelzijdige schoenen die zich aan alle seizoenen aanpassen. Zowel in de zomer als in de winter zijn leren Oxfords een verstandige keuze. Zodra het warm weer wordt, kies je voor suède Oxfords voor optimaal comfort, zelfs bij warm weer. In de herfst en winter zijn dikkere leren Oxfords het perfecte alternatief. Ze bieden bescherming tegen de weerelementen terwijl ze toch soepel en elegant blijven. Oxfords kunnen het hele jaar door gedragen worden, met dunne sokken of panty's!

03 Heren Oxfords: welke modellen zij er?

Heren Oxfords Lance 41 Melvin & Hamilton

Leren Oxfords zijn een essentieel onderdeel van de garderobe van elke man en kunnen worden gedragen bij alle soorten broeken en voor alle gelegenheden, van de meest feestelijke tot de meest professionele. Voor een formele look kies je voor zwarte of bruine Oxfords en combineer je ze met een lange jas of een pak. Voor een lichtere look verken je het kleurenpalet van Melvin & Hamilton en kies je voor tweekleurige modellen! Ze zien er geweldig uit met een grijze flanellen broek of een goed gesneden jeans van raw denim.

04 Oxfords voor dames: welke modellen zijn er?

Dames Oxfords Sonia 1 Melvin & Hamilton
Dames Oxfords Selina 56 Melvin & Hamilton

Goed nieuws: leren Oxfords zijn niet alleen voor mannen. Kies voor tijdloze zwarte modellen of modellen met modieuze details: knalkleuren, op elkaar gestapelde materialen en katachtige prints. Dunne of dikkere zolen, draag je Oxfords bij een rok met een split of een kort jurkje voor een zomerse look. Plannen voor een lange wandeling? Kies dan voor een 7/8 jeans of een opgerolde witte broek en trek onzichtbare sokken aan.

#youaremnh