Kerst en Nieuwjaar: Welke schoenen draag je om dit jaar te vieren?

Schoenen voor het oudejaarsavond - Melvin & Hamilton

De boom is versierd, het menu gepland en de kerstcadeaus (bijna) ingepakt. Als je de eerste weken van december hebt besteed aan het zoeken naar cadeautjes voor je geliefden, is het nu tijd om voor jezelf te zorgen. En omdat het nooit te laat is om je feestoutfit gereed te maken, hebben we een selectie avondschoenen samengesteld om te dragen op kerst- of oudejaarsavond.

Of je nu team kersttrui of team driedelig pak bent, iedereen heeft zijn eigen interpretatie van kerstoutfit. De perfecte outfit is er één waarin je je comfortabel en stijlvol voelt.

Om de feestdagen in stijl door te komen en het nieuwe jaar op goede voet te beginnen, zijn hier de meest comfortabele schoenen om in te feesten, van een lange kerstdiner tot een wild avondje uit.

01 Welke schoenen draag je op kerstavond?

Loafers Clive 1 en Scarlett 48 Melvin & Hamilton

Voor Dames

Kies voor comfort en veiligheid bij een paar loafers. Een perfect alternatief voor hoge hakken en toch chic. Deze schoenen zijn de perfecte combinatie voor een geklede look voor het kerstdiner, van zijden jumpsuits tot elegante maxi-jurken. Is het aftellen begonnen en is je feestoutfit compleet? Als je niet genomineerd bent om je dit jaar als Kerstman Kerstvrouw te verkleden, maak je look dan af met een leren riem of armband om chique voor de dag te komen.

Voor Heren

Of je nu thuis of bij je ouders kerst viert, je kerstoutfit moet zowel chic als casual zijn. Kies voor kwaliteit en elegantie door voor de feestdagen een paar oxfords te kiezen. Speciale vermelding verdienen de modellen met een ultralichte rubberen zool: perfect passend bij een pak of een meer casual outfit. Hoewel ze vaak worden verward met elkaar, kunnen derbies het alternatief zijn voor oxford schoenen. Kies ze voor Kerst in bruin leer met een donkere jeans, of multi color voor een meer verfijnde stijl. De leren loafers ten slotte, in effen of tweekleurige uitvoering, is een klassieker voor mannen, om met blote voeten of met sokken te dragen op kerstavond. 

02 Welke schoenen draag je op oudejaarsavond?

Voor Dames

Pumps Alena 3 - Capsule collection Fratelli Russo x Melvin & Hamilton
Pumps Alena 3 en Clutch Franca - Capsule collection Fratelli Russo x Melvin & Hamilton

Zilveren, metallic, glinsterende of gouden schoenen: het is tijd om helemaal los te gaan. En onze comfortabele hakken zijn dé schoenen om te dragen zodra het aperitief of de nacht valt. Gouden ballerina's, iriserende enkellaarsjes, zilveren sportschoenen... Ben je meer fan van platte schoenen? Voor een rock chic look kies je voor de metallic varianten van onze loafers, gedragen met een rok of mini-jurk en een panty. Het gouden leer geeft de nodige feestelijke twist aan een sobere outfit.

Voor Heren

Heren oxfords Toni Melvin & Hamilton

De kerst en oudejaarsfeesten zijn dé gelegenheid om een paar originele schoenen te dragen om een statement te maken. Om de nacht door te dansen, kiezen we voor leren oxfords, chique en gemakkelijk te dragen. Accentueer een kleurrijke outfit met tijdloos zwart leer of kleurrijk voor een totale colorblock-look. Gebruik accessoires om het jaar in stijl af te sluiten: Voeg een mooie leren riem en wollen sokken toe om je look dat extra finishing touch te geven.

03 Welke schoenen draag je deze winter voor een wandeling?

Heren Enkellaarzen Trevor 6 en Jade 8 Melvin & Hamilton

Het comfort van sneakers staat buiten kijf, maar ook hun modepotentieel is al enkele seizoenen getest. Voor een wandeling deze winter zijn leren sneakers ideaal, vooral witte sneakers die een ietwat klassieke outfit opleuken. Een tijdloos en comfortabel paar schoenen dat u het hele jaar door zult dragen.

Om de combinatie jeans en wollen trui wat extra stijl te geven, kunt u een paar Chelsea Boots of veterboots overwegen. Deze laarzen zijn ideaal met een lichte of donkere chino om er chic uit te zien zonder te overdrijven. Qua stijl zijn ze geschikt voor alle smaken: in eenvoudig en effectief zwart leer, met studs voor een rock-silhouet, of met dikke zolen voor comfort, ze staan altijd goed bij uw winteroutfit.

#youaremnh