Het ABC stijl Melvin & Hamilton

Glossarium schoenen Melvin & Hamilton

Melvin & Hamilton draait om testen, innoveren, transformeren, breken van de regels en het mengen van kleuren. Dit is echter alleen te doen als je kunt vertrouwen op een sterke know-how, de kennis van ongelooflijke ambachtslieden en alle ervaring die ons merk in ruim 30 jaar bestaan heeft opgedaan. Dus als je niet echt zeker weet hoe je derbies en oxfords uit elkaar houd, of enkellaarzen ook zomerartikelen zijn, of hoe zit het met deze sneakers waar iedereen het tegenwoordig over heeft? Geen zorgen, we zijn er voor je: volg deze gids, we vertellen je alles wat je moet weten over leren schoenen!

01 Van vorm naar een nieuwe stijl

Dames Laarzen abigail 2 Melvin & Hamilton

In onze ontwerpen begint alles met een vorm. Het is een schoenpatroon, dat een mannelijke naam krijgt voor herenschoenen en een vrouwelijke naam voor damesschoenen. Het bepaalt de essentie van de stijl, met name de vorm, de keuze voor een spitse of ronde neus, de algehele vorm .... Uit deze vorm kunnen verschillende soorten schoenen ontstaan, van sandalen tot laarzen, van derbies tot monks!

Dus Martin 15 is een mannen derby schoen, maar Martin 5 is een Chelsea laars... Selina 25 is een vrouwen Jodhpur laars, en Selina 87 een monk schoen. Als je een model vindt dat perfect bij je voet past, zoals het Amelie-model voor haar, of het Lewis-model voor hem, dan weet je dat de andere producten in de familie je net zo goed zouden moeten passen!

02 Het verschil tussen derbies en oxfords

Heren derbies Dylan 2 Melvin & Hamilton

Welke kant kies jij onder de verterschoenen! Hou je meer van derbies, of ben je meer gek op Oxfords? Weet je niet echt het verschil tussen deze twee modellen veterschoenen? Geen paniek, we gaan het je duidelijk maken.

Oxfords: een tijdloze klassieker

De Oxford is de ultieme stadsschoen: verfijnd, sober in zijn slanke vorm en vreselijk chique! Het verschilt van de derbie door de dichte vetersluiting: de veters worden rechtstreeks uit de vamp gehaald, en de schoen heeft 5 ogen. De vorm is vaak wat smaller en is beter geschikt voor mensen die geen sterke wreef hebben.

Onder onze Britse vrienden staat dit model ook bekend als de "brogue". Het heeft een gentleman touch in zijn klassieke vorm en sobere tinten, waardoor het een essentieel onderdeel is van de garderobe van een man... maar ook van de vrouw. De oxford is de perfecte illustratie van de mannelijke-vrouwelijke stijl in een kledingkast! Van kantoor tot speciale gelegenheden zoals bruiloften, de oxford is een echte must-have, het "zwarte jurkje" van de schoenmakerij.

Maar bij Melvin & Hamilton houden we ervan om stijlen te mixen: de oxford gaat soms helemaal uit zijn dak, dandy stijl, met flitsende kleuren, pasteltinten, of originele afwerkingen... minder klassiek, leuker, maar altijd even elegant!

Vind hier al onze Oxfordmodellen voor dames en heren!

Derbies: Gekleed maar casual

Derbies zijn nette stadsschoenen, maar worden beschouwd als meer casual dan de oxford, en met een meer populaire oorsprong. Ze zijn herkenbaar aan de vetersluiting, meer open dan die van de oxfords, en gebouwd op onafhankelijke delen leer, die comfort en mobiliteit biedt, vooral voor de stevigere wreef! Daarom worden ze vaak als comfortabeler beschouwd dan de oxfords.

Sinds het begin van Melvin & Hamilton, in 1988, zijn derbies een karakteristieke schoenen stijl in de collectie voor zowel mannen als vrouwen. Aanvankelijk waren ze bekend om de meer ontspannen zakelijke stijl, met name in de jaren '80, maar het gaat geleidelijk aan over van de klassieke zwarte of bruine leren versies naar modellen met de nieuwste trends: gevlochten leder, geperforeerd, flashy kleuren, borduurwerk, niets kan het weerstaan!

Derbies passen bij alle gelegenheden en kunne bij alle stijlen gedragen worden. Met een lange rok voor een preppy kant, onder een chino voor een vintage look, of met een broek of pak op kantoor, het is aan jou!

Vind hier al onze derbies voor dames en heren!

Derbies of Oxfords? Laten we het na de theorie de informatie in de praktijk brengen: kun je tussen deze veterschoenen het verschil zien tussen Derbies en Oxfords? Laten we de vetergaten tellen!

03 City sneakers

Heren sneakers Harvey 9 Melvin & Hamilton

Sneakers... Een must-have schoen, geprezen om zijn comfort en de manier waarop hij je voeten laat ademen, zijn street look met brede veters en zijn sportswear stijl geïnspireerd op modellen ontworpen voor onze favoriete bezigheden! Bij Melvin & Hamilton hebben we deze sneaker gemaakt van echt leer, met een ultralichte, kleurrijke rubberen zool en trendy details en afwerkingen.

De sneaker, laag of hoog, heeft de afgelopen jaren een belangrijke plek gekregen in onze kleedkamer: we dragen hem bij alle gelegenheden en zelfs om naar kantoor te gaan. Het is aan jou om de juiste balans te vinden: zeer sportief, of meer stedelijk? Het Melvin & Hamilton sneakers assortiment bied je een ruime keuze!

Vind hier al onze sneakers voor dames- en heren!

04 Leren loafers, moeiteloze elegantie

Dames loafers Gianna 3 Melvin & Hamilton

De perfecte schoen voor het tussenseizoen is de loafer! Bij Melvin & Hamilton zijn onze schoenen gemaakt van echt leer, met een leren binnenzool, zodat ze perfect ademen - zelfs als een lentemorgen verandert in een warme zomerdag. Ze zijn dus de perfecte bondgenoot! Er zijn twee hoofdtypen loafers: de klassieke Loafer en de Penny Loafer.

De eerste is wat relaxter: hij wordt vaak zonder sokken gedragen en het ontwerp is ook puristisch: een decoratieve naad siert de achterkant van de schoen, soms heeft hij ook decoratieve kwastjes. De penny loafer is iets meer gekleed: Aan de achterkant van de schoen zit een decoratieve band met een kleine split. Volgens de Amerikaanse universiteitstraditie kunnen hier een of twee penny's in worden verstopt, wat ook de oorsprong van de naam van dit beroemde model verklaart. Loafers zijn erg veelzijdig en komen in waardige of kleurrijke nuances. Wat het soort leer betreft is alles mogelijk: je kunt kiezen tussen glad of suède leer. Over suède gesproken: de bekende driver, ook wel "car shoe" genoemd, is razend populair bij professionele chauffeurs vanwege de antislipzool en het typische loafer-comfort.

De loafer lijkt misschien een heel verstandig en meegaand voorwerp, maar zijn geschiedenis zit vol met honderden anekdotes en tradities! Wees gewaarschuwd: het dragen van loafers kan leiden tot verhitte discussies tussen voor- en tegenstanders van het afschaffen van sokken. Geen van de leden van het kosmopolitische en multiculturele Melvin & Hamilton team wilde zich voor een van beide kanten uitspreken.

Vind hier alle loafers voor dames en heren!

05 Leren monks, gedurfd en modern

Heren monks Pierce 25 en Dames monks Jessy 26 Melvin & Hamilton

De Monk heeft een echte persoonlijkheid en zijn extravagante blik springt overal in het oog! Zijn fans zijn hem meestal levenslang trouw, dus je kunt niet zo snel aan dit elegante model ontsnappen! De Monk is zeker niet te verwarren met loafers! De Monk is gebaseerd op een derby, maar in plaats van een vetersluiting wordt dit schoentype gesloten met één of twee gespen. Dit model wordt ook wel "Monkstrap" genoemd, "single monkstrap" als er een gesp is en, als er 2 gespen zijn, wordt dit model ook wel "Double Monkstrap" genoemd.

De Monk is een echte dandy schoen - ongelooflijk elegant en toch allesbehalve saai. Zowel de eenkleurige als de tweekleurige versie. Zelfs schoenliefhebbers met een nogal uitgesproken wreef houden van de Monks! Dankzij de gespen kan de breedte comfortabel worden aangepast, terwijl er geen compromis hoeven te worden gesloten op het gebied van stijl!

De strapy schoen is vooral populair bij mannen, hoewel steeds meer vrouwen ook de Monks dragen, want een preppy look à la Gossip Girl kan in een mum van tijd worden bereikt! Deze androgyne vintage touch is precies goed voor modeliefhebbers. Eén ding is zeker: Wij zijn bij Melvin & Hamilton gek op dit model, dat ons altijd inspireert tot nieuwe creaties. Of het nu gaat om lederen of rubberen zolen, glad of gevlochten leer, in Brits chique of met speelse details - de Monk past gewoon bij elke trend!

Vind hier alle monks voor dames en heren!

06 Laarsjes, trendy en elke dag comfortabel

Heren enkellaars Brad 9 en dames enkellaarsje Selina 65 Melvin & Hamilton

Hoogwaardige leren enkellaarzen zijn duidelijk de sterren van onze Melvin & Hamilton collecties. Geen enkel seizoen gaat voorbij zonder bestsellende enkellaarzen. Dames en heren houden evenveel van hen. Kleurrijk of eenvoudig, speels of schommelend - de modellen zijn net zo divers als onze klanten. Kom mee en ontdek al onze variaties!

De leren enkellaars is onze dagelijkse schoen, onze beste vriend in elk seizoen en voor alle gelegenheden.

Waarom houden we ervan?

- Omdat het zo praktisch is: zo gemakkelijk aan te trekken, met zijn elastieken of rits!
- Omdat het het silhouet verfijnt en mooie benen maakt, voor vrouwen en mannen, met of zonder hakken! Het geeft ook een slanker lijkende voet!
- Omdat het het ideale model is voor alle fantasieën, van de vorm en onmisbare zwarte enkellaarsjes tot de bergschoenen-trend met riempjes...
- Omdat het vol met persoonlijkheid is, er bestaan tientallen verschillende laarzen: Chelsea boots, jodhpur laarzen, met gespen of veters, balmoral of chukka laarzen, Britse stijl, biker of cowboy stijl laarzen...

(En misschien ook omdat het onze sokken verbergt als ze niet bij onze broek passen).

Heren boots Trevor 28 Melvin & Hamilton

We hebben allemaal 1000 uitstekende redenen om elke dag van het jaar enkellaarzen te dragen. Leren laarzen zijn een van de favorieten van het huis, en er is een hele wereld aan modellen om uit te kiezen. Dus verken de wereld van de enkellaarzen.

Hier vind je alle enkellaarzen voor dames en heren!

07 Leren laarzen, een modestatement

Dames Laarzen Cosma 2 Melvin & Hamilton

Half hoog, heel hoog, zelf tot over de knie, leren laarzen zoals jij ze wilt!

Bij Melvin & Hamilton is de laars, net als zijn kleine zusje de enkellaars, ook geïnspireerd op de grote ruiter trends... maar niet alleen. De laarzen mixen stijlen en materialen: in leer en stof, exotische patronen of glad leer, half hoge laarzen voor een cowboy spirit, of regelrechte tot aan de dij, een paar laarzen maakt altijd een winterse look af!

Vind alle onze laarzen voor dames hier!

08 Sandalen & muiltjes: de zomer aan onze voeten

Zodra de eerste mooie dagen komen, word onze garderobe lichter... en onze schoenen ook. Muiltjes en sandalen zijn onmisbare bondgenoten voor een geslaagde vakantie - of een vakantie stemming, zelfs op kantoor. En bij Melvin & Hamilton geen jaloezie: lederen sandalen en muiltjes zijn beschikbaar voor zowel dames en heren!

Leren sandalen

Heren sandalen Sam 29 Melvin & Hamilton

Een lederen sandaal is niet noodzakelijkerwijs Spartaans - noch in vorm, noch in geest. Dit model van open schoenen, dat al sinds de oudheid populair is, bestaat in duizenden vormen en inspiraties om de zomer comfortabel te maken, waar je ook bent, op kantoor of op het strand, laat je tenen volledig vrij! Melvin & Hamilton geeft de voorkeur aan leer voor deze sandalen, vooral wat betreft de binnenzool: het is het ademende en comfortabele materiaal bij uitstek, waardoor je comfortabel en rustig kunt genieten van de warmste dagen.

Platte sandalen, met kleine hakken of dikke zolen voor dames, gespen of veters, rubber of kurkzolen, het is een kwestie van smaak...

Herensandalen zijn niet te overtreffen met een verscheidenheid aan kleuren die in dit assortiment zelden geëvenaard worden. Iets om van te genieten en origineel, zelfs in de zomer!

Vind hier al onze sandalen voor dames en heren!

Comfortabele muiltjes

Dames muiltjes Eglantine 1 Melvin & Hamilton

Noch sandaal noch mocassin, de muil is een model dat onze hielen blootlegt. Ook al zijn ze tof als als indoorschoen om de hele zomer te chillen, we dragen ze ook zeker buiten, en steeds bekender modeaccessoire: of het nu is om naar de markt te gaan, in de stad een drankje te doen, of om te feesten aan het water.

Het muiltje leent soms de stijl van een gladde lederen mocassin, maar vertegenwoordigt bij Melvin & Hamilton ook met waardigheid een bijzondere knowhow, die van handgemaakt gevlochten leer. De meest gewaagde durft zelfs een muiltje met platform te dragen, met een hoge kurkzool! Mannen dragen ook de lederen muiltjes als luxe slippers; of kiezen voor een meer city chic model in een lichtere versie, in gladde lederen of krokodillenstijl.

Vind hier al onze muiltjes voor dames en heren!

09 De ronde ballerina's

Dames ballerina's Alexa 16 Melvin & Hamilton

Een lichte voet een een uitstraling als een danseres, we dragen de leren ballerina met alles: rokken, broeken, shorts, wat we maar willen! Het is de kleine platte schoen die ons de hele zomer laat draven, met zijn preppy chique kant. Vintage-look of alledaagse stijl, leren ballerina's hebben een plekje bij uitstek in de damesschoenen collectie van Melvin & Hamilton.

De ballerina is een gesloten maar ultralichte schoen, geïnspireerd op de balletschoen en in de jaren dertig van de vorige eeuw in Londen gecreëerd door Jacob Bloch, een specialist op dit gebied. Jaren later zal de stijl worden herzien, gecorrigeerd en gepopulariseerd door de styliste Rose Repetto, voor haar zoon, choreograaf en danser. Toen werd de ballerina nog populairder in de jaren '50, van de Romeinen in Frankrijk, en dankzij beroemde actrices & stylisten: Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, Coco Chanel, om er maar een paar te noemen...

De ballerina wordt de hele zomer gedragen, in de stad en op kantoor, waar ze de derbie of de winter oxfords op een voordelige manier vervangt. Bij Melvin & Hamilton houden we van en ontwerpen we de kleurrijke ballerina in tientallen mogelijke variaties, pop en flitsend, pastel en gepoederd, en vooral in gevlochten leer. Maar niet alleen dat! Een emblematisch model van de schoenenkast voor vrouwen dat wordt aangetrokken zodra de zon opkomt.

Vind onze ballerina's hier.

10 Schoenen met hak om langer te zijn

Dames loafers met hak Meryll 1 Melvin & Hamilton

Van klassieke pumps tot minimalistische enkellaarsjes met vierkante hakken, hakken - een symbool van elegantie - zijn door de eeuwen heen sierlijk geëvolueerd. Vandaag de dag hebben hakken de modewereld veroverd en zijn ze het ultieme accessoire om een geraffineerde touch toe te voegen aan elke outfit, van een avondjurk tot een meer formele look voor naar kantoor.

Om de kunst van hakken onder de knie te krijgen en ze briljant te dragen, is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen stijl en comfort. Kies voor halfhoge hakken voor dagelijks gebruik. Ze bieden perfecte ondersteuning en verlengen je silhouet. Klassiekere pumps kun je combineren met een getailleerde jurk voor een formele look of met een skinny jeans voor een meer casual look. Wees niet bang om te spelen met kleuren en texturen, of het nu suède hakken zijn of glanzend lakleer. Hakken zijn een trefzekere manier om je stijl uit te drukken en voegen een dosis zelfvertrouwen toe aan elke stap.

11 Clogs, chic en rustiek

Dames klompen Maria 1 Melvin & Hamilton

Clogs, of klompen met houten zolen, hebben een rijke geschiedenis die eeuwen teruggaat. Ze komen oorspronkelijk uit Noord-Europa en werden gedragen door landarbeiders. Vandaag de dag hebben klompen een comeback gemaakt op de catwalks, waarbij traditie en moderniteit vakkundig worden gecombineerd. Trends vinden ze opnieuw uit met verfijnde versieringen en elegante hakken, waardoor deze rustieke schoenen trendy stukken worden. In combinatie met een kort zomerjurkje of een jeans met hoge taille geven klompen een bohemienachtige touch aan elke outfit.

Kies voor zwarte leren klompen voor een verfijnde look, of kies camelkleurige modellen voor een meer casual stijl. Wees niet bang om te spelen met kleuren en patronen... Klompen zijn buitengewoon veelzijdig, zodat je ze zowel in je alledaagse looks als in je weekendoutfits kunt verwerken.

12 Lees meer

Dames oxfords Selina 24 Melvin & Hamilton

Wil je meer weten over het ontwerp en het huis van Melvin & Hamilton? Ontdek de waarden die onze handtekening vormen, evenals onze inzet voor ecologie, duurzame en sociale ontwikkeling en onze plannen voor de toekomst.

#youaremnh